World Cup: Τα πάντα από τις πρώτες αγωνιστικές σε Ποντγκόριτσα και Ζάγκρεμπ!

by Δέσποινα Μπαλαχτάρη

Τι είδαμε το πρώτο διήμερο του World Cup…

Tο… ολόφρεσκο και ανεβασμένο World Cup (πρώην World League) έστρεψε τα φώτα διεθνώς σε Ποντγκόριτσα και Ζάγκρεμπ ως η πρώτη επίσημη – διεθνής διοργάνωση της χρονιάς, η οποία έφερε μαζί της και την εφαρμογή των νέων κανονισμών, οι οποίοι ακόμα προκαλούν αντιδράσεις.

ΟΜΙΛΟΣ Α’ 

Πρεμιέρα και ποδαρικό την Τετάρτη 8 Μαρτίου – μεταξύ άλλων, έκανε η κάτοχος του τίτλου – Ιταλία στο πρώτο ματς της διοργάνωσης απέναντι στους ανεβασμένους Ιάπωνες, με την Σέτεμπελο του Σάντρο Καμπάνια να μην αντιμετωπίζει ωστόσο ιδιαίτερο πρόβλημα, προηγούμενη ήδη από το ημίχρονο με 7-2. Τρία γκολ για τους Μαρτσιάλι, Μπρούνι και Ντόλτσε ήταν αρκετά για να αποδείξουν ότι η Δευτεραθλητές κόσμου του 2022 ξεκίνησαν δυναμικά και δεν… «χαρίζονται» στα τεχνάσματα των Ιαπώνων, οι οποίοι πολύ συχνά βάζουν δύσκολα ακόμα και σε ομάδες υψηλής κλάσης.

ΙΤΑΛΙΑ – ΙΑΠΩΝΙΑ 13-7 (3-1, 4-1, 4-3, 2-2)

Λίγο αργότερα, τα φώτα έστρεψε η αναμέτρηση της Κροατίας κόντρα στις ΗΠΑ, μιας και αφενώς είδαμε συνολικά 30 γκολ να σημειώνονται και τον Άλεξ Μπόουεν να «κουβαλά» ολόκληρη την Αμερικανική επίθεση στην πλάτη του, σε ένα μη-αναμενόμενο ντέρμπι θα λέγαμε… Αφετέρου τρεις επίμαχες φάσεις απασχόλησαν αρκετά ακόμα και τα κροατικά μέσα, τα οποία και κατηγορούν τον Ολλανδό διαιτητή (Michael Zwart) για λανθασμένες αποφάσεις, δυο εκ των οποίων αφορούσαν ακυρώσεις γκολ των ΗΠΑ (αμφότερα του Άλεξ Μπόουεν). Υπήρξε έντονη διαμαρτυρία, ενώ παράλληλα σωρεία ποινών στο δεύτερο ημίχρονο καθόρισε την σύνθεση των δυο ομάδων, με τους Πρωτάθλητες Ευρώπης του 2022 να ξεφεύγουν τελικά στο τέλος με 15-10 δια χειρός Φάτοβιτς και αργότερα 16-12 με γκολ του Καρκόφ (6 συνολικά).

ΚΡΟΑΤΙΑ – ΗΠΑ 16-14 (5-5, 5-2, 4-3, 2-4)

Ο Όμιλος του Ζάγκρεμπ συνέχισε με ελληνική διαιτητική παρουσία στο Γαλλία – Ουγγαρία (Νίκος Μπουδραμής) και ένα αρκετά ενδιαφέρον ματς, στο οποίο και έκανε ντεμπούτο ο νεαρός πορτιέρε των Μαγυάρων, Ντάνιελ Σάκονι. Με 1/1 αποκρούσεις πέναλτι και 10/16 συνολικά ο τερματοφύλακας της Ουγγαρίας έκανε το καθήκον του και με το παραπάνω απέναντι στους διαχρονικά μαχητικούς Γάλλους, οι οποίοι ανεβαίνουν σταδιακά, ενώ η 13άδα του Ζολτ Βάργκα ξεκαθάρισε το τοπίο του αγώνα στο τελευταίο οκτάλεπτο ουσιαστικά, όπου το σκορ διευρύνθηκε στο 9-5 από τον Πολ και στο τελικό 10-6 από τον Βάμος.

ΓΑΛΛΙΑ – ΟΥΓΓΑΡΙΑ 6-10 (3-2, 1-4, 1-1, 1-3)

Συνεχίζοντας την Πέμπτη 09/03, το σύνολο του Ίβιτσα Τούτσακ έκανε το 2/2 απέναντι στους Γάλλους, σε μια αναμέτρηση που – παρά το 3-3 του πρώτου οκταλέπτου – κρίθηκε από νωρίς… Στο δεύτερο και τρίτο μέρος είδαμε υψηλή αποτελεσματικότητα από τους Κροάτες, οι οποίοι και έφτασαν σε ένα επιμέρους 7-2, αποκτώντας καλό προβάδισμα και χαλαρώνοντας στο τέλος (Ρίνο Μπούριτς 3 γκολ).

ΚΡΟΑΤΙΑ – ΓΑΛΛΙΑ 12-7 (3-3, 4-1, 3-1, 2-2)

Εξιλέωση και νίκη ήρθε και για τις ΗΠΑ στην 2η Αγωνιστική του Ομίλου της Ποντγκόριτσα, με τους Αμερικανούς να ελέγχουν σε γενικές γραμμές το ματς σε όλη του την διάρκεια, αποκτώντας παράλληλα αυτοπεποίθηση από το πολύ καλό πρώτο ημίχρονο όπου έφτασαν στο 9-5. Με συνολικά 4 τέρματα του Άλεξ Μπόουεν για ακόμη μια φορά, οι ΗΠΑ δεν φάνηκαν να απειλούνται, όμως στα τελευταία λεπτά οι Ιάπωνες κυνήγησαν κάθε ευκαιρία και από το 11-8 του τρίτου μέρους, έφτασαν στο 12-11 με γκολ του Ινάμπα στα 02:19 – σημείο τέτοιο όπου κάθε πιθανό σενάριο ήταν εφικτό, διαταράσσοντας την ισορροπία των Αμερικανών, οι οποίοι ωστόσο άντεξαν και πήραν την νίκη με 13-11.

ΗΠΑ – ΙΑΠΩΝΙΑ 13-11 (5-3, 4-2, 2-3, 2-3)

ΟΜΙΛΟΣ Β’

Λίγο νωρίτερα, η Αυστραλία του Τιμ Χάμιλ, στάθηκε αντιμέτωπη με την Σερβία του Ούρος Στεβάνοβιτς η οποία φαίνεται να θέλει να… αποδείξει πράγματα σε αυτό του τουρνουά – λόγω και των εξωτερικών συνθηκών – , γι’ αυτό και μετά το βραχύ προβάδισμα του 4-3 στο ημίχρονο μπήκε αποφασισμένη και ξέφυγε στο σκορ, έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Στανόγιεβιτς.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ – ΣΕΡΒΙΑ 6-10 (2-1, 1-3, 0-3, 3-3)

Το βράδυ της Τετάρτης φυσικά, είδαμε και την Εθνική μας να κάνει το δικό της «διεθνές» ξεκίνημα για φέτος, δείχνοντας συνολικά ένα πολύ καλό πρόσωπο σε άμυνα και επίθεση για τρία οκτάλεπτα, με τους Ισπανούς να διατηρούν λίγη περισσότερη διάρκεια στον ρυθμό τους και να παίρνουν τελικά την νίκη με 11-8, στο πρώτο αυτό αναγνωριστικό ματς για τις δυο ομάδες, οι οποίες τελευταία φορά είχαν συναντηθεί στο Ευρωπαϊκό του Σπλιτ.

ΕΛΛΑΔΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ 8-11 (3-2, 3-3, 1-2, 1-4)

Όσον αφορά τους Μαυροβούνιους οικοδεσπότες, η επιστροφή του Ντζούρο Ράντοβιτς αποδείχθηκε… σωτήρια στην πρώτη αναμέτρηση κόντρα στην Γεωργία, όπου και χρειάστηκε μια παλικαρίσια ανατροπή για το σύνολο του Γκοΐκοβιτς μιας και οι Γεωργιανοί προηγούνταν με 8-6 στο ημίχρονο και έδειχναν σε καλή φόρμα, ενώ τρία τέρματα πέτυχαν οι Σουσιασβίλι και Βάσιτς. Το Μαυροβούνιο άφησε για… λίγο στο μηδέν τους Γεωργιανούς και πέρασε μπροστά με 9-8 και τέρματα, των Ντανίλο Ράντοβιτς, Πέρκοβιτς και Αβέρκα. Το ντέρμπι ωστόσο κρίθηκε στα τελευταία 8″ με ηχηρό μήνυμα επιστροφής και νικητήριο γκολ σε παίκτη παραπάνω για το 13-12 του Μαυροβουνίου, από τον Ντζούρο Ράντοβιτς.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ – ΓΕΩΡΓΙΑ 13-12 (1-3, 5-5, 3-0, 4-4)

Ημέρα 2η στην Ποντγκόριτσα με κενό για την Εθνική μας ενώ οι υπόλοιπες αναμετρήσεις συνεχίζονταν, με το Μαυροβούνιο να παρατάσσεται απέναντι στην Ισπανία – αμφότερες ερχόμενες από την πρώτη τους νίκη στην διοργάνωση. Άργησε, αλλά τελικά φάνηκε στο δεύτερο οκτάλεπτο η δυναμικότητα των Ισπανών, οι οποίοι ξεκίνησαν με το… φτωχικό 1-0 στο πρώτο μέρος, όμως το σερί συνεχίστηκε για 14 ολόκληρα λεπτά – με τους Μαυροβούνιους να μην βρίσκουν τέρμα έως τα 01:52, ενώ οι Ρόχας είχαν φτάσει ήδη στο 5-0. Μην αφήνοντας πολλά περιθώρια και με τον Ταχούλ να πρωταγωνιστεί (3 γκολ), οι Πρωταθλητές κόσμου του 2022 δεν βρήκαν ιδιαίτερη δυσκολία έως την δεύτερη της επικράτηση στο World Cup, όπου με το τελικό 10-6 του Περόνε έδειξαν μια πολύ συγκεντρωμένη εικόνα και την δεύτερη μέρα.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ – ΙΣΠΑΝΙΑ 6-10 (0-1, 2-5, 3-2, 1-2)

Μεγάλη νίκη μετά την ψυχρολουσία από τους Μαυροβούνιους, πέτυχε η Γεωργία του Ντέγιαν Στανόγιεβιτς, με την 2η Αγωνιστική να κινείται επίσης σε ρυθμούς ντέρμπι, ενώ «καταιγίδα» Γιέλακα, Μπιτάτζε και Αντεϊσβίλι πέρασε στο 3ο οκτάλεπτο όπου το επιμέρους 7-4 μιλά από μόνο του και ουσιαστικά ανέτρεψε το εις βάρος 5-3 των Γεωργιανών, φτάνοντας στο 10-8! Οι Αυστραλοί δεν παραιτήθηκαν και ισοφάρισαν με συνοπτικές διαδικασίες σε 10-10 στα 04:05 από την λήξη, ενώ πέρασαν και μπροστά με 11-10 με γκολ του Παβιγιάρντ! Στα τελευταία 18″ και ενώ όλα οδηγούσαν σε ένα δραματικό φινάλε (αφού ήρθε το 11-11 από τον Βάσιτς, το 11-12 του Έντουαρντς και το 12-12 του Νταντβάνι) ο Σουσιασβίλι ανέλαβε το νικητήριο γκολ και υπέγραψε το 13-12 των Γεωργιανών σε ένα ματς – “roller coaster”.

ΓΕΩΡΓΙΑ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 13-12 (1-2, 2-2, 7-4, 3-4)

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA