Δυνατό παιχνίδι στο «Π.Καπαγέρωφ» και νικητής ο Ολυμπιακός στην πειραϊκή «ναυμαχία»!

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Για το πρώτο τους παιχνίδι το 2023 Ολυμπιακός και Εθνικός αναμετρήθηκαν στο «Π.Καπαγέρωφ» για την 11η αγωνιστική της Α1 Γυναικών με τις Πρωταθλήτριες Ελλάδας να επικρατούν 13-10 στην αναμέτρηση που διεξήχθη το Σάββατο 7 Ιανουαρίου στις 14:30.

Η αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες του Πειραιά, ξεκίνησε με μεγάλη ένταση και δυνατές μάχες, με τις παίκτριες του Εθνικού να παίρνουν προβάδισμα ενός γκολ στο πρώτο οκτάλεπτο, το οποίο όμως ο Ολυμπιακός ανέτρεψε στη συνέχεια χτίζοντας σταδιακά διαφορά, την οποία και κατάφερε να προστατέψε. Οι «κυανόλευκες» πίεσαν στο τέλος με ένα μικρό σερί 2-0 μειώνοντας σε 11-9 λίγο πριν τη λήξη, όμως δεν κατάφεραν να ανατρέψουν εξ’ ολοκλήρου την εις βάρος τους κατάσταση. Πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης ήταν η Μαρία Μπορίσοβα με 4 γκολ.

Με αυτή τη νίκη οι παίκτριες του Αλεξάνταρ Τσίριτς έφτασαν τους 33 βαθμούς και συνέχισαν την πορεία τους στην πρώτη θέση, ενώ οι «κυανόλευκες» έμειναν στους 21 έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο (10). Για τις «ερυθρόλευκες» απουσίασαν η Νικόλ Ελευθεριάδου, η Μαργαρίτα και η Ελευθερία Πλευρίτου, ενώ για την ομάδα του Στέφανου Λέανδρου απουσίασε η Μαρίσα Ρακιντζή. 

Με την εκκίνηση του παιχνιδιού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μανώλη Πατλάκα, ενώ στην ροή του αγώνα ο Εθνικός κέρδισε πέναλτι με την Άλκηστη Μπενέκου μετά από πάσα της Κανετίδου, όμως η Χρυσή Διαμαντοπούλου απέκρουσε την εκτέλεση της Μπορίσοβα και στη συνέχεια η Κίρα Κρίστμας χτύπησε στην κόντρα για το 1-0. Οι τυπικά φιλοξενούμενες βρήκαν άμεσα απάντηση με την Μαρία Μπορίσοβα να σκοράρει από το δοκάρι για το 1-1, ενώ στο 5:18 η Βασιλική Πλευρίτου με σουτ στον παραπάνω από την κορυφή, έπειτα από κερδισμένη αποβολή της Έλενας Ξενάκη, έκανε το 2-1, με τον Εθνικό να βρίσκει πάλι άμεση απάντηση αυτή τη φορά με την Άλκηστη Μπενέκου από τα δύο μέτρα για το 2-2. Στο 3:33 η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη υποδέχτηκε την πάσα της Σάντα στην κόντρα και πήρε το εξάμετρο για το 3-2, όμως η πρώην ερυθρόλευκη Ελένη Κανετίδου με διαγώνιο περιφερειακό από τα δεξιά έκανε το 3-3, ενώ μετά από εξαιρετική κυκλοφορία στον παραπάνω οι «κυανόλευκες» πήραν το πρώτο τους προβάδισμα στο παιχνίδι με σουτ της Μαρία Μπορίσοβα. Δέκα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου η αρχηγός του Εθνικού Ελένη Σωτηρέλη, απέκρουσε εντυπωσιακά γυριστό της Έλενας Ξενάκη από τα δύο μέτρα.

Στη δεύτερη «στροφή» ο Ολυμπιακός ξεκίνησε και πάλι με press, ενώ από την πλευρά τους οι «κυανόλευκες» κέρδισαν παραπάνω το οποίο όμως σταμάτησε στα χέρια της Διαμαντοπούλου, ενώ αντιστοίχως το παραπάνω των «ερυθρολεύκων» στην επόμενη φάση σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 5:40 έπειτα από τριπλή προσπάθεια, οι γηπεδούχες ισοφάρισαν σε 4-4 με συρτό διαγώνιο της Στεφανίας Σάντα από τα δεξιά, ενώ λίγο αργότερα η Δέσποινα Δρακωτού έβαλε και πάλι την ομάδα της σε θέση οδηγού με σουτ από την περιφέρεια για το 5-4. Στην τελευταίου του επίθεση πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Εθνικός ισοφάρισε σε 5-5 με την Ιόλη Μπενέκου στον παραπάνω έπειτα από κερδισμένη αποβολή της Καραμπέτσου στην κόντρα.

Με την εκκίνηση του δευτέρου μέρους, η Ιωάννα Σταματοπούλου πέρασε κάτω από τα δοκάρια των γηπεδούχων, ενώ η Βασιλική Πλευρίτου σκόραρε από το σημείο του πεναλτι για το 6-5 με την Έλενα Ξενάκη να παίρνει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα και να κάνει το 7-5 με πολύ όμορφη κίνηση στα δύο μετρα. Το πρώτα τέρμα του Εθνικού στο τρίτο οκτάλεπτο ήρθε από τα χέρια της Μαρίας Μπορίσοβα για το 7-6, με την Χριστίνα Σιούτη να κάνει στην επόμενη επίθεση το 8-6 με σκαστό από την περιφέρεια, ενώ η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη στην κόντρα με εξαιρετική κίνηση γύρισε την αμυντικό της και σκόραρε για το 9-6.

Η νεαρή Δέσποινα Δρακωτού στην εκκίνηση της τελευταίας περιόδου σκόραρε και πάλι από την περιφέρεια για το 10-6, με την Φοίβη Χατζηκυριακάκη να απαντά στο 7:07 με λόμπα από τα δεξιά για το 10-7, με την Άλκηστη Μπενέκου να μειώνει ακόμη περισσότερο (10-8) στον παραπάνω στο 5:30. Σε εκείνο το σημείο οι «ερυθρόλευκες» όμως η Στεφανία Σάντα έστειλε και πάλι το προβάδισμα στα τρία (11-8), με δύσκολο, σχεδόν συρτό σουτ στον παραπάνω. Με ένα πολύ δυνατό σουτ από την περιφέρεια, η Μαρία Μπορίσοβα με το τέταρτο τέρμα της στο παιχνίδι έκανε το 11-9 3:33 πριν από τη λήξη, ενώ ακολούθως ο Στέφανος Λέανδρος σε παραπάνω της ομάδας του κάλεσε τάιμ άουτ, χωρίς όμως ακολούθως να αλλάξει το σκορ της αναμέτρησης. Στην αντίπερα όχθη η Βάσω Πλευρίτου εκτέλεσε σωστά στον παραπάνω μετά το τάιμ άουτ του Αλεξάνταρ Τσίριτς για το 12-9. Λίγο πριν από τη λήξη η Χυδηριώτη έκανε στον παραπάνω το 13-9 με την Σαρλίζ Άντριους να γράφε το τελικό 13-10 στον παραπάνω.

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 2-1, 4-1, 4-3

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Σάντα 2, Χυδηριώτη 1, Τζωρτζακάκη, Τριχά, Ξενάκη 1, Σιούτη 1, Δρακωτού 2, Τορνάρου, Πλευρίτου Β 3, Κρίστμας 1, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Σταματοπούλου, Χριστοδούλου – Άουτ, Παπαδοπούλου

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Στέφανος Λέανδρος): Σωτηρέλη, Καραμπέτσου, Μπορίσοβα 4, Λασκαρίδου, Κοντονή, Μπέτα, Χατζηκυριακάκη 1, Μπενέκου Α 2, Γεωργούση, Κανετίδου 1, Μπενέκου Ι 1, Άντριους 1, Μπεκρή, Κατσιμπρή, Κλαψιανού

Διαιτητές: Χατζηγούλας, Χρονόπουλος

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA