Ο ΥΠΕΡΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ «ΒΡΥΧΑΤΑΙ» ΞΑΝΑ! Ακόμη μία ευρωκούπα για τον Ολυμπιακό!

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Μία μεγάλη γιορτή για την ελληνική υδατοσφαίριση, μια μεγάλη γιορτή για τον ελληνικό αθλητισμό, φιλοξενήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 17 Δεκεμβρίου στο κολυμβητήριο του Πειραιά, με τον Πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό και τον Κυπελλούχο Ευρώπης Εθνικό να αναμετριούνται για τον τελικό του LEN Super Cup, σε μία αναμέτρηση που κέντρισε το ενδιαφέρον όλου του κόσμου του πόλο στον… Πειραιά, με τις ερυθρόλευκες να φτάνουν στη νίκη με 11-4 κατακτώντας την κούπα του Υπερπρωταθλητή Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά!

Η μοναδική παράσταση ανάμεσα στις δύο ομάδες, ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό, που παρατάχθηκε χωρίς την Ελευθερία Πλευρίτου λόγω κατάγματος στα πλευρά, να βρίσκει με την ποιότητα που διαθέτει τα τέρματα που θέλει και να δημιουργεί προβάδισμα το οποίο επέκτεινε ανά οκτάλεπτο φτάνοντας στο τελικό 11-4, παίζοντας όμως μαρτυρά και το σκορ καταπληκτική άμυνα καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο Εθνικός Πειραιά από την άλλη έδειξε ότι είναι μία ομάδα πολύ συμπαγής, βγάζοντας αντίδραση σε πολλά σημεία του αγώνα κρατώντας μία από τις καλύτερες επιθέσεις στην Ευρώπη, αν όχι την καλύτερη, χαμηλά για μεγάλο διάστημα. Το παιχνίδι ήταν σίγουρα καθ’ όλα αντάξιο του τίτλου που διακυβευόταν, ενώ θα μπορούσε να γίνει ειδική μνεία στις τερματοφύλακες των δύο ομάδων (που είναι άλλωστε και οι τερματοφύλακες της Εθνικής Ελλάδος), που πραγματοποίησαν καταπληκτική εμφάνιση αμφότερες, αφού τόσο η Ιωάννα Σταματοπούλου, όσο και η Ελένη Σωτηρέλη διαδραμάτισαν σπουδαίο ρόλο στην εξέλιξη του σκορ.

Η διακύμανση του παιχνιδιου…

Με μία πολύ έξυπνη λόμπα από την Ελένη Κανετίδου άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι για τον Εθνικό, με την αρχηγό του Εθνικού Ελένη Σωτηρέλη να κάνει δύο φανταστικές αποκρούσεις σε σουτ της Χυδηριώτη στον παραπάνω, αλλά και στην εκτέλεση της Κρίστμας από το σημείο του πέναλτι, το οποίο είχε κερδίσει η Έλενα Ξενάκη, κρατώντας το 1-0. Το πρώτο «ερυθρόλευκο» τέρμα, ήρθε στο 6:09 με ένα πολύ δυνατό σουτ της Νικόλ Ελευθεριάδου από τα αριστερά της περιφέρειας, με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει πολύ γρήγορα το ρυθμό του παιχνιδιού βρίσκοντας ακόμα ένα τέρμα, με την Κίρα Κρίστμας να σημαδεύει το Γ’ της εστίας για το 2-1. Έπειτα από κερδισμένη αποβολή της Νικόλ Ελευθεριάδου σε προσπάθεια για ντρίπλα, η Κίρα Κρίστμας εκτέλεσε και πάλι, αυτή τη φορά στον παραπάνω από τα δεξιά κάνοντας το 3-1. Στα 37” πριν το τέλος της περιόδου, η Βασιλική Πλευρίτου κέρδισε αποβολή, με το σουτ της Στεφανίας Σάντα να πηγαίνει από το ένα δοκάρι στο άλλο και στη συνέχεια το ίδιο σχεδόν συνέβη με το σουτ της Σαρλίζ Άντριους.

Με την εκκίνηση του δευτέρου μέρους, η Ελένη Σωτηρέλη προέβη σε δύο ακόμη πολύ σημαντικές αποκρούσεις, με τον Ολυμπιακό να πιέζει. Στα 5:30  πριν το τέλος του ημιχρόνου η Ιωάννα Σταματοπούλου απέκρουσε, βγάζοντας ακολούθως με πολύ καλή πάσα την Ιωάννα Χυδηριώτη απέναντι στην Ελένη Σωτηρέλη, η οποία ακόμη μία φορά απέκρουσε και στην επόμενη φάση οι παίκτριες του Στέφανου Λέανδρου βρήκαν σκορ με την Άλκηστη Μπενέκου από το φουνταριστό μειώνοντας σε απόσταση αναπνοής 3-2. Ωστόσο σε εκείνο το σημείο το σύνολο του Αλεξάνταρ Τσίριτς βρήκε δύο συνεχόμενα τέρματα, το ένα με την Βασιλική Πλευρίτου, έπειτα από ασίστ της Νικόλ Ελευθεριάδου για το 4-2 και με την Έλενα Ξενάκη αμέσως μετά από το φουνταριστό με ένα γκολ… «κλάσης» από τα δύο μέτρα για το 5-2. Στα 37 δευτερόλεπτα πριν από την εκπνοή του ημιχρόνου, ο Αλεξάνταρ Τσίριτς κάλεσε τάιμ άουτ για να δώσει οδηγίες για την τελευταία επίθεση της ομάδας του στο πρώτο μέρος, ωστόσο τον πρώτο λόγο στα τελευταία 10 δευτερόλεπτα είχαν οι άμυνες με τον Εθνικό αφενός να σταματάει το «ερυθρόλευκο» σουτ με μπλοκ, ενώ στην αντίπερα όχθη η Ιωάννα Σταματοπούλου είχε μία ακόμη άψογη τοποθέτηση κάτω από τα δοκάρια της αποκρούοντας το γυριστό της Μαρία Μπορίσοβα από τα δύο μέτρα.

Με την εκκίνηση του δεύτερου 16λεπτου, η αρχηγός του Ολυμπιακού Μαργαρίτα Πλευρίτου με σουτ από την κορυφή της περιφέρειας έκανε το 6-2, ενώ ακολούθως σε διπλό παραπανω του Εθνικού, η Ιωάννα Σταματοπούλου δήλωσε και πάλι «παρών». Στο 4:13 έπειτα από ένα κερδισμένο παραπάνω ο Στέφανος Λέανδρος κάλεσε τάιμ άουτ, ωστόσο το «κυανόλευκο» σουτ κατέληξε στο δοκάρι. Αυτό που ακολούθως είδαμε ήταν… μία ακόμη απόκρουση από την Ελένη Σωτηρέλη, μία ακόμη και από την Ιωάννα Σταματοπούλου και στο τέλος μία ακόμα λόμπα από την Ελένη Κανετίδου για το 6-3, σε ένα γκολ πανομοιότυπο με το πρώτο της, με τον Ολυμπιακό όμως να βρίσκει άμεση απάντηση έπειτα από εξαιρετικό συνδυασμό ο οποίος ολοκληρώθηκε με την Σοφία Τορνάρου να εκτελεί για το 7-3.

Με γκολ ξεκίνησαν οι Κυπελλούχες Ευρώπης το τελευταίο μέρος, με την Άλκηστη Μπενέκου να βρίσκει σκορ και πάλι από τα δύο μέτρα για το 7-4, όμως η απάντηση ήταν άμεση με την Ιωάννα Χυδηριώτη να πραγματοποιεί ένα διαγώνιο σκαστό σουτ για το 8-4. Στα τελευταία λεπτά με ένα διαγώνιο σουτ από την Νικόλ Ελευθεριάδου, ένα από τη Βασιλική Πλευρίτου από την κορυφή της περιφέρειας και ένα σκαστό από τη Χριστίνα Σιούτη γράφτηκε το τελικό 11-4.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 2-1, 2-1, 4-1

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Σάντα, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 2, Τριχά, Ξενάκη 1, Σιούτη 1, Πλευρίτου Μ 1, Τορνάρου 1, Πλευρίτου Β 2, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Στέφανος Λέανδρος): Σωτηρέλη, Καραμπέτσου, Μπορίσοβα, Λασκαρίδου, Κοντονή, Κατσιμπρή, Χατζηκυριακάκη, Μπενέκου Α 2, Ρακιντζή, Κανετίδου 2, Μπενέκου Ι, Άντριους, Μπεκρή

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA