Ήταν ντέρμπι και… βάφτηκε «πράσινο»!

by Aquafeed 24

Κλειστό παιχνίδι, με πρωταγωνίστριες τις άμυνες και δύο ομάδες που ακόμα βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο ήταν αυτό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Εθνικό Πειραιά στου Γουδή, με τους «πράσινους» να παίρνουν μια σημαντική νίκη ψυχολογίας στην έδρα τους, στο ντεμπούτο του Δημήτρη Μάζη στον πάγκο του «τριφυλλιού» (Ήταν τιμωρημένος στην πρεμιέρα).

Παναθηναϊκός – Εθνικός Πειραιά 10-8

Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει εξαιρετικά το πρωτάθλημα και έχει 2/2 νίκες, ενώ ο Εθνικός Πειραιά του Φάνη Κουντουδιού, που αγωνίστηκε χωρίς τον Μπέτο*, έχει μια νίκη και μια ήττα σε δύο αγωνιστικές.


Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά για τις δύο ομάδες, οι οποίες έψαχναν ισορροπία σε άμυνα και επίθεση, ενώ το 1-0 στην αναμέτρηση έγραψε με λόμπα ο Δημήτρης Τζελάτης, με τον αμυντικό των «πρασίνων» να έχει την τύχη με το μέρος του στην προσπάθεια που επιχείρησε και άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι. Μάλιστα, λίγο μετά, ο Δερμιτζάκης έδωσε ωραία ασίστ στον Κανδανολέων ο οποίος από κοντά σκόραρε για το 2-0 του Παναθηναϊκού, που έπαιζε παράλληλα πιεστική άμυνα σε όλες τις θέσεις. Εν συνεχεία, σε παίκτη παραπάνω του Εθνικού Πειραιά ο Ριστίσεβιτς απέκρουσε με τα δύο χέρια και κράτησε το σκορ στην ίδια τιμή. Παρ’όλα αυτά, η ομάδα του Φάνη Κουντουδιού, στα 25 δευτερόλεπτα, με ωραίο γυριστό του Τζόρτζε Τεσάνοβιτς μείωσε σε 2-1. Μετέπειτα, ο αρχηγός του Εθνικού, Παναγιώτης Παπαδόγκωνας με ευθύβολο σουτ από την περιφέρεια ισοφάρισε σε 2-2, όμως ο νεαρός, Γιάννης Τόττης, έβαλε ξανά μπροστά τον Παναθηναϊκό με 3-2.

Μάλιστα, ο Μάριος Χατζηγούλας από την περιφέρεια, κατάφερε να σημειώσει το 4-2 με ωραίο σουτ, με τον Παναθηναϊκό να επιμένει στο πρέσινγκ στην άμυνα, ενόσω ο Ριστίσεβιτς έδειχνε την κλάση του με διαδοχικές αποκρούσεις. Στο 2:59, το «τριφύλλι» κέρδισε αποβολή, αλλά το σουτ του Άτζιτς κατέληξε εκτός και ο ίδιος αποβλήθηκε στην αμυντική κόντρα, με τον Εθνικό να έχει αυτός ευκαιρία με αριθμητικό πλεονέκτημα και έτσι, ο Μπεριστιάνος από το πρώτο δοκάρι και ασίστ του Θεοδόση μείωσε σε 4-3 στο 2:22.


Στπ 7:13, οι διαιτητές απέβαλλαν τον Γιάννη Μπεριστιάνο με αντικατάσταση, με τον Φάνη Κουντοδιό να χάνει έναν πολύ σημαντικό παίκτη από νωρίς, όμως στο 6:47 ο νεαρός Λαδάς, κέρδισε πέναλτι στην κόντρα για τον Εθνικό. Στην εκτέλεση, ο Γιώργος Κατσαγούνος, ευστόχησε και ισοφάρισε σε 4-4 για τους «κυανόλευκους», σουτάροντας πάνω από το κεφάλι του Ριστίσεβιτς.

Εν συνεχεία, ο Εθνικός κέρδισε εκ νέου ποινή και στο παραπάνω χάθηκε ευκαιρία από το πρώτο δοκάρι, ενώ στην κόντρα το «τριφύλλι» πήρε ποινή υπέρ του και ο Δημήτρης Μάζης κάλεσε τάιμ άουτ. Στο παραπάνω, ο Σγουρίδης, με… ριμπάουντ από κοντά σκόραρε για το 5-4 των γηπεδούχων, όμως η ισοφάριση ήρθε γρήγορα, όταν ο Τεσάνοβιτς κέρδισε ποινή χωρίς τη μπάλα, δέχθηκε ασίστ από τον Κατσαγούνο και έγραψε το 5-5. Μάλιστα, ο Βιτέλλας, με ένα πάρα πολύ όμορφο τέρμα έδωσε το προβάδισμα στους «κυανόλευκους» με 5-6!

Εν τούτοις, στο 2:42, ο Νίκος Αλβέρτης απάντησε άμεσα από την περιφέρεια για τον Παναθηναϊκό και ισοφάρισε σε 6-6 με δυνατό σουτ. Στη συνέχεια, ο Βαλλιανάτος οριακά δεν σκόραρε από δεξιά (με τον επόπτη να μη δείχνει γκολ), ενώ στην κόντρα ο Χατζηγούλας κέρδισε πέναλτι. Ύστερα από μίνι σύσκεψη των διαιτητών, έγινε η εκτέλεση, όμως ο Ιάσονας Γρηγοριάδης σταμάτησε εντυπωσιακά τον Άτζιτς.

Παρ’όλα αυτά, σε κόντρα λίγο μετά, ο Ντανίλο Άτζιτς εξιλεώθηκε για το πέναλτι και σκόραρε για το 7-6 και το «πράσινο» προβάδισμα στα 40 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της 3ης περιόδου.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο, ο Αλβέρτης κατάφερε να κερδίσει πέναλτι στο 5:26 με τον Σγουρίδη να πηγαίνει στην εκτέλεση και να σκοράρει για το 8-6 του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι, ενώ με μια φοβερή ενέργεια αμέσως μετά, ο νεαρός φουνταριστός από κοντά σημείωσε το 9-6 για τους «πράσινους».

Στο 4:16, ο Παπαδόγκωνας σε παραπάνω έβαλε ένα σουτ εμπειρίας, περνώντας τη μπάλα κάτω από 2 μπλοκ, με τον αρχηγό του Εθνικού να σημειώνει το 9-7.

Στο 2:43, ο Δημήτρης Σγουρίδης, με μια τρομερή έμπνευση από πολύ μακριά, με γυριστό αιφνιδίασε τον Γρηγοριάδη (που παραδέχθηκε το λάθος του), για να γράψει το 10-7, ενώ ο Βιτέλλας, επίσης με ένα όμορφο γκολ, μείωσε σε 10-8 στο 2:29. Στο 1:37 ο Τεσάνοβιτς κέρδισε ποινή στα 2μ. και ο Φάνης Κουντουδιός κάλεσε τάιμ άουτ με τον Αντώνη Βλοντάκη να εμψυχώνει τους παίκτες του Εθνικού. Στο παραπάνω, ο Παναθηναϊκός έπαιξε εξαιρετική άμυνα και μάλιστα ο Τόττης με τον Αλβέρτη έφυγαν στην κόντρα (!), με τον νεαρό περιφερειακό να δίνει στον Αλβέρτη ο οποίος κέρδισε το πέναλτι, όμως ο Γρηγοριάδης απέκρουσε δεύτερο πέναλτι στο ίδιο παιχνίδι!

Στα 27 δευτερόλεπτα, οι γηπεδούχου κέρδισαν παραπάνω και ο Μάζης κάλεσε τάιμ άουτ, όμως το σκορ δεν άλλαξε (10-8). Πρώτος σκόρερ του αγώνα ο Δημήτρης Σγουρίδης με τέσσερα τέρματα.

*Να σημειωθεί ότι ο δεύτερος ξένος του Εθνικού Πειραιά, Μπέτο, απουσίαζε λόγω υποχρεώσεων με την εθνική Βραζιλίας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ 10-8

Οκτάλεπτα: 2-1, 2-2, 3-3, 3-2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Μάζης): Ριστίσεβιτς, Τζελάτης 1, Κανδανολέων 1, Σιαμάς Γ., Δευτεραίος, Τόττης 1, Άντζιτς 1, Σγουρίδης 4, Χατζηγούλας 1, Δερμιτζάκης, Σιαμάς Π., Αλβέρτης 1, Βασιλάκης, Σιαμάς Χρ., Ζερβουδάκης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Γρηγοριάδης, Κατσαγούνος 1, Ιωάννου, Τεσάνοβιτς 2, Θεοδόσης – Παπαλουκάς, Παπαδόγκωνας 2, Βιτέλας 2, Πρωτοψάλτης, Μπεριστιάνος 1, Μαθιόπουλος, Λαδάς, Δροσόπουλος, Βαλλιανάτος, Ζωγράφος.

Διαιτητές: Δαμιανάκης, Σταυρίδης

Αλυτάρχης: Κείμης Μαρσέλλος

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA