Βούλα Κοζομπόλη στο Aquafeed24: «Οι εκλογές σε ΕΣΟΑ, ΚΟΕ και η δυνατή φωνή των Olympians»!

by Aquafeed 24

Στις 23 Δεκεμβρίου του 2019 εκλέγεται το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ με σαρωτικά ποσοστά εκλέγεται πρόεδρος η Βούλα Κοζομπόλη, μια γυναίκα που τίμησε το εθνόσημο, αποτελώντας μια από τις σπουδαιότερες αθλήτριες υδατοσφαίρισης που έχει βγάλει η Ελλάδα και πανθομολογούμενα μια κορυφαία φουνταριστός. Επιτομή της καριέρας της, το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Όσον αφορά την ΕΣΟΑ, η δράση της εντάθηκε έκτοτε και η Ένωση αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τους Έλληνες Olympians, με δράσεις, κινητοποιήσεις και ενέργειες που διατράνωσαν τα Ολυμπιακά Ιδεώδη.

Τον Φεβρουάριο του 2020 η ΕΣΟΑ διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση, με τους Ολυμπιονίκες να συρρέουν, όπως και η ηγεσία του υπουργείου αθλητισμού και της ΕΟΕ. Σε σύντομο χρονικό διάστημα η λαίλαπα του COVID-19 κατακλύζει τη χώρα και η ΕΣΟΑ εκπονεί εκστρατεία με άμεση συνεργασία των Olympians για να ενημερωθεί ο κόσμος, ενώ διεξάγονται αιμοδοσίες, αλλά και ενημερωτικές δράσεις κατά της αυξανόμενης ενδοοικογενειακής βίας.

Παράλληλα, δημιουργείται γραμμή ψυχολογικής στήριξης των αθλητών σε  συνεργασία με την Εταιρεία Προληπτικής Ψυχιατρικής και τον Καθηγητή Γεώργιο Χριστοδούλου, για όλη την διάρκεια του πρώτου lockdown.

Πέραν των δράσεων που είχαν αντίκτυπο στο κοινωνικό σύνολο, η ΕΣΟΑ με πρόεδρο την Κοζομπόλη προέβη σε συνεργασίες φορείς, αλλά και ιδιώτες, τα προνόμια των οποίων είναι αποκλειστικά για τους Έλληνες Olympians.

Στις 29 Μαρτίου οι Ολυμπιονίκες της χώρας καλούνται να ψηφίσουν εκ νέου, αυτή τη φορά όχι για ΔΣ, αλλά για τον τακτικό εκπρόσωπο της Ένωσης στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με την Βούλα Κοζομπόλη να θέτει, όπως είναι λογικό, υποψηφιότητα.

Μάλιστα, την ίδια ημέρα η πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας γυναικών θα έχει διπλή «αγωνία», καθώς πέραν της ΕΣΟΑ, συμμετέχει στις εκλογές της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας στο πλευρό του Σπύρου Γιαννιώτη.

Το Aquafeed24 μίλησε με την πρόεδρο της ΕΣΟΑ για τις εκλογές στους Olympians, τις δράσεις που υλοποίησε η Ένωση υπό αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ δεν παραλείψαμε και το κομμάτι «Κολυμβητική Ομοσπονδία».

«Ο στόχος της προαγωγής των Ολυμπιακών Αξιών με τις οποίες έχω πορευτεί
όλα αυτά τα χρόνια και πρεσβεύω ως σήμερα όντας Πρόεδρος της Ένωσης
Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και η ανάδειξη όλων των Ελλήνων
Olympians αποτελούν για μένα κύριο μέλημα και για αυτόν τον λόγο θέτω εκ νέου υποψηφιότητα στην ΕΣΟΑ.

Οι δεσμοί ζωής που αναπτύξαμε μέσα στους αθλητικούς στίβους πρέπει να
διατηρούνται άρρηκτοι καθ’όλη την διάρκεια της ζωής μας και η κοινή μας
συμπόρευση και συσπείρωσή μέσα από τους φορείς του Ολυμπιακού
Κινήματος για την προαγωγή του αθλητισμού, του πολιτισμού, της υγείας και
της παιδείας και μέσα από τις δράσεις που εκπονήσαμε (ακόμη και εντός
περιόδου πανδημίας όπου επιδείξαμε έντονη δραστηριότητα) ενδυνάμωνουν
την φωνή των Olympians και έτσι αναγνωρίζεται στο έπακρο ο ρόλος που μπορούμε να
διαδραματίσουμε σε κάθε έκφανση της αθλητικής και κοινωνικής ζωής.

Η φωνή των Olympians θα πρέπει να ακουστεί ακόμη πιο δυνατά και μόνο με την
συμμετοχή μας στα όργανα λήψης θεσμικών αποφάσεων μπορούμε να το
πετύχουμε ακόμη πιο αποτελεσματικά.

Με την εμπειρία των θέσεων ευθύνης που ανέλαβα σε διάφορα συλλογικά
όργανα και τις στενές συνεργασίες με τους υπόλοιπους φορείς του
Ολυμπιακού Κινήματος σε Ελλάδα και Εξωτερικό, γνωρίζω καλά τα θέματα
που απασχολούν τους αθλητές και το Ολυμπιακό Κίνημα και είμαι
διατεθειμένη και αποφασισμένη να βοηθήσω στον τρόπο αντιμετώπισής τους.

Οι θέσεις που προανέφερα στο εξωτερικό και το γεγονός ότι έχω στενή επαφή με αθλητές απ’όλα σχεδόν τα αθλήματα θα μου επιτρέψει εάν εκλεγώ να βάλω ένα λιθαράκι στην εξωστρέφεια των Ελλήνων Olympians σε διεθνείς φορείς, καθώς μην ξεχνάμε ότι η ΕΣΟΑ είναι αναγνωρισμένη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Με εφόδιο την ιδιότητά μου ως οικονομολόγου και τις σπουδές στη
Διοίκηση Οργανισμών και sports Marketing και την συμμετοχή μου στις
Επιτροπές Marketing της ΔΟΕ και Αθλητών της FINA, θεωρώ ότι πληρώ τις
απαιτήσεις της θέσης του εκπροσώπου των Olympians στο ΔΣ της ΕΟΕ, η οποία διέπεται
επίσης από υψηλό βαθμό τεχνοκρατικής προσέγγισης.

Επίσης, με παρακαταθήκη τα αθλο-εκπαιδευτικά και κοινωνικά προγράμματα που
εκπονήσαμε με την πολύτιμη αρωγή των Olympians και τις εκστρατείες για την
ισότητα των φύλλων και του άρσης κάθε μορφής βίας και αποκλεισμού, σας
βεβαιώνω ότι θα αγωνιστώ ώστε να εξασφαλίσουμε τόσο για τους εν ενεργεία
αθλητές μας, για όλους τους Οlympians, αλλά και για όλο το αθλητικό κίνημα
αυτά που χρειάζονται, προς όφελος της κοινωνίας και ειδικότερα της νέας
γενιάς».

Για τις εκλογές της ΚΟΕ και τη συστράτευση της με τον Σπύρο Γιαννιώτη:

«Όσον αφορά την Κολυμβητική Ομοσπονδία αποφάσισα να σταθώ στο πλευρό του φίλου και Ολυμπιονίκη Σπύρου Γιαννιώτη και να κατέβω υποψήφια στις εκλογές. Την επόμενη των εκλογών τα τηλέφωνά μου και αυτά των υπολοίπων μελών της ομάδας του Νέου Κύματος θα είναι ανοιχτά όπως είναι και τώρα.

Προσωπικά, όπως και τα υπόλοιπα μέλη μας, θα επισκεφτούμε από κοντά κάθε περιοχή που υπάρχει πισίνα, που υπάρχει σωματείο ανά την Ελλάδα, για να δούμε από κοντά τα προβλήματα, να συζητήσουμε και από κοινού να προσπαθήσουμε να βρούμε τις λύσεις που απαιτούνται.

Στο πρόγραμμα τώρα, οπωσδήποτε κυρίαρχος στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός και η ψηφιοποίηση της Ομοσπονδίας, καθώς και η αποκεντρωμένη ανάπτυξη των έξι αθλημάτων της ΚΟΕ.

Σχετικά με την αποκέντρωση, θέλουμε να δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες και να διεξάγεται τουλάχιστον μια μεγάλη διοργάνωση σε κάθε περιφέρεια, όπως επίσης και να διαθοθούν τα αθλήματα μας ανά την επικράτεια, έτσι ώστε να αυξηθεί η αθλητική βάση στην κολύμβηση, καθώς το κολύμπι είναι αυτό που τροφοδοτεί όλα τα υπόλοιπα αθλήματα. Με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθούν τα παιδιά που ασχολούνται με τον Υγρό Στίβο.

Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί επίσης στην επιμόρφωση αθλητών, προπονητών, διαιτητών, κριτών και γονέων μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Θα υπάρξει ιδιαίτερη βαρύτητα στο νέο τμήμα μάρκετινγκ, με στόχο την εξεύρεση χορηγιών. Το εν λόγω τμήμα θα βρίσκεται στη διάθεση όλων των σωματείων για παροχή βοήθειας και συμβουλών, έτσι ώστε να επωφεληθούν και να αυξήσουν τις χορηγικές δυνατότητές τους.

Δεν θα μπορούσε να μην αποτελεί στόχο η ενεργειακή αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων που διαθέτουμε ανά την Ελλάδα, να υπάρξουν υποδομές και αν είναι δυνατό σε συνεργασία με τις τοπικές αυτοδιοικήσεις να δημιουργήσουμε νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις. Το κομμάτι των εγκαταστάσεων είναι κάτι που μας «πονάει» λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν.

Θα ήθελα κλείνοντας να αναφερθώ σε ένα σημαντικό κομμάτι, τον Αθλητικό τουρισμό της χώρας μας και σε άμεση συσχέτιση με τα αθλήματα του Υγρού Στίβου. Είμαστε μια χώρα που αγκαλιάζεται από τη θάλασσα και ειδικότερα το καλοκαίρι μπορούμε να έχουμε πολλές διοργανώσεις για masters, open water και Beach Water Polo. Ακόμη πιο συγκεκριμένα, στο Beach Water Polo θα υπάρξει τα επόμενα χρόνια μια ιδιαίτερη άνθηση, ενώ είδαμε ότι μπήκε στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της FINA το 2019, έστω και αν διεξήχθη σε πισίνα.

Δυστυχώς, οι εξελίξεις έχουν σταματήσει ελέω πανδημίας, αλλά νομίζω όταν επανέλθει η κανονικότητα και ούσα η ίδια μέλος της ειδικής επιτροπής υδατοσφαίρισης, αλλά και της υποεπιτροπής που υπάρχει για το Beach Water Polo στη FINA, θα διαδραματίσουμε πολύ σημαντικό ρόλο και θα είναι ένα καινούργιο προϊόν της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Όλα αυτά θα έχουν θετικό πρόσημο και τα παιδιά θα μάθουν τα αθλήματα της ΚΟΕ στις παραλίες, έτσι ώστε τον Σεπτέμβριο να έρθουν κοντά στον Υγρό Στίβο και στα σωματεία. Αυτή λοιπόν είναι η στρατηγική μας προσέγγιση για την αύξηση της αθλητικής βάσης».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA