Η Εθνική έφτασε Ουγγαρία για το World League – Τελικά πόσες προκρίνονται στο Super Final;

by Aquafeed 24

Δράση ξανά στη διεθνή υδατοσφαίριση με τα ευρωπαϊκά προκριματικά του World League, να ξεκινούν στο Ντέμπρετσεν στις 8/1, εκεί όπου ορισμένες* ομάδες θα πάρουν το εισιτήριο για το Super Final της διοργάνωσης στην Τιφλίδα.

  • Η λέξη «ορισμένες» χρησιμοποιήθηκε διότι παρότι έως και την Τετάρτη γνωρίζαμε ότι θα προκριθούν τρεις ευρωπαϊκές ομάδες, το επίσημο δελτίο Τύπου της FINA κάνει λόγο για τέσσερις (4) χώρες, επομένως ενδέχεται η Παγκόσμια Ομοσπονδία να αύξησε τις ομάδες από τη Γηραιά Ήπειρο. Είναι τυπογραφικό λάθος; Ουδείς γνωρίζει προς το παρόν.
  • Υπό αυτές τις συνθήκες, εάν η Εθνική ομάδα κερδίσει τη Γαλλία, την οποία αντιμετωπίζει ως φαβορί, προκρίνεται στο Σούπερ Φάιναλ της διοργάνωσης. Εάν η FINA ενημερώσει ότι τελικά τα εισιτήρια είναι τρία (3), τότε τα δεδομένα αλλάζουν εκ νέου.

Η Εθνική ομάδα ανδρών βρίσκεται ήδη στην Ουγγαρία, ύστερα από πολύωρο και κοπιαστικό ταξίδι και η αποστολή υποβλήθηκε σε τεστ COVID-19 με την άφιξη της. Η Ελλάδα πρέπει να νικήσει τη Γαλλία για να περάσει στα ημιτελικά, εκεί όπου θα βρει την Ισπανία που έχει ήδη προκριθεί από τον Μάρτιο επί της Σερβίας (Το αυριανό παιχνίδι μεταξύ τους, θα είναι ανεπίσημο).

Οι περισσότεροι προπονητές έχουν καλέσει περισσότερους από 13 παίκτες, καθώς υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασης εάν κάποιος βγει θετικός σε κορονωϊό, διαφορετικά η 13άδα για κάθε χώρα θα δηλωθεί απόψε (7/1) και δεν θα μπορεί να αλλάξει για άλλον λόγο.

Η Ισπανία του Νταβίντ Μαρτίν έχει μόλις μια αλλαγή στο ρόστερ της, σε σύγκριση με το Πανευρωπαϊκό του 2020 που ήταν φιναλίστ και αυτή είναι ο Μάρτιν Φαμέρα, ο Σλοβάκος αθλητής που πήρε πρόσφατα την ισπανική υπηκοότητα και αντικατάστησε τον Ντελ Τόρο.

Όσον αφορά τη Γαλλία, ο Βούκανιτς κατεβάζει μια αναμενόμενη σύνθεση με 14 παίκτες, ένας εξ αυτών ως αναπληρωματικός.

Στις υπόλοιπες χώρες, η Ουγγαρία θα αγωνιστεί χωρίς τους Ντένες Βάργκα, Γκέρκο Ζάλανκι και Μάρτον Βάμος που είναι τραυματίες, ενώ πρωτοεμφανιζόμενοι θα είναι ο Άκος Κόναρικ της Σόλνοκ και ο πολυσυζητημένος rookie της Φερεντσβάρος, Βέντελ Βιγκβάρι.

Αρκετές αλλαγές θα έχει η σύνθεση του Μαυροβουνίου, με τον Νίκολα Μοσκόφ του Απόλλωνα Σμύρνης να παίρνει θέση στο ρόστερ, ενώ κυριότερες απουσίες θα είναι ο τερματοφύλακας Πέταρ Τεσάνοβιτς, ο Ούρος Τσούσκοβιτς που είναι τραυματίας και ο Ντιμίτριε Ομπράντοβιτς.

Ενδιαφέρουσες περιπτώσεις είναι αυτές της Κροατίας και της Ιταλίας, με τον Τούτσακ να επαναφέρει στη σύνθεση ύστερα από 5 χρόνια τον έμπειρο Νίκσα Ντόμπουντ της Προ Ρέκο, ενώ θέση κέρδισε επιτέλους ο τερματοφύλακας της Γιούγκ, Τόνι Πόπαντιτς  πίσω από τον Μάρκο Μπίγιατς. Στο ρόστερ βρίσκεται και ο Λούκα Λόζινα της Βουλιαγμένης, αλλά και ο Βρλιτς της Μλάντοστ, με τους Κροάτες να έχουν τρεις φουνταριστούς στη 15άδα. Εκτός έμεινε ο τραυματίας από την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ, Λούκα Λόντσαρ.

Αντίστοιχη περίπτωση με τον Ντόμπουντ είναι και ο 38χρονος φουνταριστός της Ορτίτζια, Κρίστιαν Ναπολιτάνο, ο οποίος πήρε ευκαιρία από τον Σάντρο Καμπάνια και αναμφίβολα είναι αξιοσημείωτο για πολλούς λόγους.

Εκτός έμειναν ο αρχηγός, Πιέτρο Φιλιόλι, ο Βελότο, ο Μποντέγκας και ο τραυματίας, Ματέο Αϊκάρντι.

Τέλος, η Σερβία κατεβάζει μια πολύ δυνατή ομάδα, παρότι θα παλέψει για την 5-8 θέση, έχοντας αποκλειστεί από την Ισπανία τον Μάρτιο, αλλά ο Σάβιτς θέλει να κάνει προετοιμασία για το Τόκιο, ενώ η Εθνική ανδρών κατεβαίνει με 15 αθλητές και αίσθηση στα ξένα ΜΜΕ έχει προκαλέσει η απουσία, ύστερα από πολλά χρόνια, του Αλέξανδρου Γούνα από την ομάδα.

Στην αποστολή μετέχουν οι εξής 15 διεθνείς πολίστες: Μάνος Ζερδεβάς, Κώστας Γαλανίδης (τερματοφύλακες), Κώστας Γενηδουνιάς, Δημήτρης Σκουμπάκης, Μάριος Καπότσης, Γιάννης Φουντούλης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Γιώργος Δερβίσης, Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Κώστας Μουρίκης, Χριστόδουλος Κολόμβος, Κώστας Γκιουβέτσης, Άγγελος Βλαχόπουλος, Κώστας Γούβης, Στάθης Καλογερόπουλος.

Μαζί τους, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θόδωρος Βλάχος, ο συνεργάτης του Δημήτρης Κραβαρίτης, ο γιατρός Γιώργος Μαρίνος, ο φυσικοθεραπευτής Βαγγέλης Κωνσταντόπαιδος και ο μάνατζερ των Εθνικών ομάδων υδατοσφαίρισης, Αντώνης Αρώνης (αρχηγός αποστολής).

Δείτε εδώ το πρόγραμμα και live score

 

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA