Φούλ του «Γαλανόλευκου» το Σαββατοκύριακο!

by Aquafeed 24

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε και οι επιτυχίες που ήρθαν από τον ελληνικό Υγρό Στίβο, ήταν μια συγκυρία που μπορεί να θεωρηθεί ως απάντηση στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να καταργήσει τα προνόμια των Ελλήνων αθλητών, όσον αφορά την είσοδο αυτών στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

Οι επιτυχίες των Εθνικών ομάδων, όλες από τον Υγρό Στίβο, έγιναν στα αθλήματα της υδατοσφαίρισης και της κολύμβησης.

Πρώτη ιστορική επιτυχία ήταν αυτή της Εθνικής ομάδας γυναικών, η οποία κατέκτησε το παρθενικό Γιουρόπα Καπ, επικρατώντας 9-8 της Ρωσίας στον μεγάλο τελικό, ενώ η Χρυσή Διαμαντοπούλου αναδείχθηκε Πολυτιμότερη Παίκτρια της διοργάνωσης. Και οι 13 παίκτριες της ομάδας σπουδάζουν ή έχουν πάρει ήδη πτυχίο.

Στην κολύμβηση ολόκληρη η κολυμβητική κοινότητα των ΗΠΑ είδε τον Ανδρέα Βαζαίο να διαπρέπει στους τελικούς του NCAA, με τον πρωταθλητή του Αλέξανδρου Νικολόπουλου να κερδίζει τέσσερα μετάλλια εκεί, με τον χαρακτηρισμό «Greek Freak» να τον συνοδεύει σε δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου.

Όσον αφορά τις εθνικές ομάδες κολύμβησης, τα παιδιά μας, μάς έκαναν υπερήφανους στο Γκρατς της Αυστρίας, εκεί όπου η Ελλάδα κατέκτησε στη γενική κατάταξη την 1η θέση στους Έφηβους και τις Νεάνιδες και τα στιγμιότυπα από τους αθλητές της χώρας μας να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο έκαναν τον γύρο του διαδικτύου. Όλοι εξ αυτών ακόμη μαθητές.

Εθνική ομάδα είχαμε και στη Λεμεσό, εκεί όπου οι Έλληνες Παίδες και Κορασίδες κατέκτησαν την 3η θέση στην πολυεθνή συνάντηση με μεγάλα ρεκόρ. Όλοι εξ αυτών ακόμη μαθητές.

Συγκυριακά λοιπόν ο ελληνικός Υγρός Στίβος εκπροσώπησε τη χώρα σε μεγάλες διοργανώσεις και έδειξε πόσο απαραίτητος είναι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και ότι παρά τις χειρότερες των συνθηκών οι Έλληνες αθλητές μπορούν να κάνουν μεγάλα πράγματα.

Αυτά για να γίνουν, απαιτούν ατομικές θυσίες αλλά και θυσίες από τις οικογένειες των παιδιών. Οι αθλητές που είναι ικανοί να εκπροσωπήσουν τη χώρα δεν είναι απλά πρέπον να έχουν προνόμια εισαγωγής στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα, αλλά είναι υποχρέωση του κράτους να τους παρέχει αυτή τη δυνατότητα. Ελπίζουμε όλοι ότι η Κυβέρνηση θα φέρει τη νέα νομοθετική ρύθμιση που θα διορθώσει το λάθος του ΣτΕ.

Τέλος, το αν μια ομοσπονδία ή ομοσπονδίες στον ελληνικό αθλητισμό είναι σαθρές, δεν σημαίνει ότι αυτό πρέπει να το χρεωθούν τα νεαρά παιδιά.

 

You may also like

Leave a Comment

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA