Η αρχηγός της Εθνικής στο Aquafeed24: «Εμείς θα συνεχίσουμε γιατί αγαπάμε την Ελλάδα»!

by Aquafeed 24

Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε και έδωσε ένα οριστικό τέλος στην κακοδαιμονία που μετέφερε στις αποσκευές της η Εθνική ομάδα γυναικών, όσες φορές η Ελλάδα συμμετείχε σε μεγάλη διοργάνωση τα τελευταία χρόνια.

Στην Ποντεβέρντα γράφτηκε ιστορία, καθώς τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση επανήλθαν σε τελικό μετά το 2012 στο Αϊντχόφεν και ανέβηκαν ξανά στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου μετά το 2011 και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης.

Δάκρυα, οριστικά, τέλος για τη σημαντικότερη Εθνική ομάδα της Ελλάδας διαχρονικά σε οποιοδήποτε άθλημα και πλέον η ψυχολογία βρίσκεται στα ύψη με το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρκελώνης να πλησιάζει.

Μετά τις απαντήσεις που έδωσαν εντός νερού επικρατώντας της Ρωσίας στον μεγάλο τελικό του Φάιναλ Σιξ του Γιουρόπα Καπ, η αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Αλεξάνδρα Ασημάκη, που φέτος βρίσκεται σε τρομερή αγωνιστική κατάσταση, απαντάει στις ερωτήσεις του Aquafeed24!

Η τοποθέτηση της Ασημάκη κρίνεται άκρως επίκαιρη και συμβολική, καθώς η επιτυχία της Εθνικής ομάδας γυναικών έρχεται ως γροθιά στο μαχαίρι, με τη λέξη «μαχαίρι» να παραλληλίζεται με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για κατάργηση των προνομίων στους νεαρούς αθλητές αναφορικά με την εισαγωγή τους στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

Τα λόγια της αρχηγού έρχονται από το άμεσο μέλλον, καθώς η Αλεξάνδρα Ασημάκη προβλέπει τον μαρασμό των ερασιτεχνικών αθλημάτων στην Ελλάδα και περισσότερο της υδατοσφαίρισης, καθώς οι πόροι είναι μηδαμινοί και το ίδιο πλέον και τα κίνητρα για ένα νεαρό παιδί, ώστε να ασχοληθεί με το πόλο.

Η Αλεξάνδρα Ασημάκη απαντάει στις ερωτήσεις του Aquafeed24 από την Ισπανία όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή η «χρυσή» Εθνική ομάδα γυναικών

«Μας δίνει μια ψυχολογική ώθηση αυτή η επιτυχία και μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια ιστορική νίκη γιατί είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει χώρα η συγκεκριμένη διοργάνωση, το LEN Europa Cup. Η ιστορία έγραψε ότι η Ελλάδα κατέκτησε αυτόν τον τίτλο, αλλά και για την ομάδα μας σημαίνει πολλά. Έχουμε την ποιότητα, το έμψυχο δυναμικό, το ταλέντο και τις μονάδες για να πετύχουμε, όμως χρειάζονται και τα αποτελέσματα που θα δώσουν «φτερά» στην ψυχολογία που στον αθλητισμό και δη στις γυναίκες είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Σαφέστατα, δεν είναι ένα ευρωπαϊκό ή ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, είναι μια διοργάνωση στα μέσα της σεζόν. Ουσιαστικά δεν έγινε καθόλου προετοιμασία για να έρθουμε εδώ, παρά μόνο ότι έχουμε κάνει με τα σωματεία μας. Η κάθε μια από εμάς έχει επιβαρυνθεί διαφορετικά και προερχόμαστε από διαφορετικές διοργανώσεις. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό που φτάσαμε στην κατάκτηση του τίτλου και πόσω μάλλον που γράφτηκε με χρυσά γράμματα ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη που σήκωσε αυτό το τρόπαιο στην ιστορία».

Για την κακοδαιμονία των τελευταίων ετών:

«Αυτή η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια, κακά τα ψέμματα, ήταν εκτός τροχιάς μεταλλίων και υψηλών θέσεων στις μεγάλες διοργανώσεις. Πολλές φορές με το χειρότερο τρόπο. Θεωρώ ότι το τελευταίο διάστημα η Εθνική έδειχνε ότι βρίσκεται στον σωστό δρόμο.

Πέρυσι στο Παγκόσμιο, η τελική μας κατάταξη δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα που είχε βγάλει η ομάδα. Είχαμε παρουσιαστεί πολύ καλύτερες και πιο δεμένες ως σύνολο σε σύγκριση με παλαιότερα. Ήμασταν αγαπημένες, ήμασταν μια οικογένεια, βγάζαμε ωραία πράγματα εντός νερού και ήμασταν σε πολύ καλό σημείο ωρίμανσης. Χρόνο με το χρόνο αυτό βελτιώνεται.

Όταν, λοιπόν, βρίσκεσαι στο σωστό μονοπάτι, οι αθλητές το αντιλαμβάνονται, το ξέραμε μέσα μας και μας δίνει αυτοπεποίθηση. Όπως προείπα, θέλαμε νίκες και η κατάκτηση του Γιουρόπα Καπ είναι ένα τέτοιο καλό αποτέλεσμα. Είναι νωρίς όμως να μιλήσουμε για τη συνέχεια, ο βασικός στόχος της Ελλάδας είναι το Πανευρωπαϊκό της Βαρκελώνης που σίγουρα, τόσο τα αποτελέσματα όσο και η ποιότητα της ομάδας, μας κάνει να πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα. Υπάρχει δρόμος έως τότε, προηγείται η καλοκαιρινή προετοιμασία που θα μαζευτούμε όλες μαζί και θα δουλέψουμε ως ομάδα. Είμαι αισιόδοξη και σίγουρη για την ομάδα μου. Μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα».

Για την αποθέωση τους από το φίλαθλο κοινό της Χίου κατά το Φάιναλ Φορ ανδρών:

«Ενημερωθήκαμε ότι στη Χίο, στο Φάιναλ Φορ κυπέλλου ανδρών, πανηγύρισαν την επιτυχία μας. Δεν μπορώ να το κάνω εικόνα, όμως το κίνητρο μας είναι να κάνουμε υπερήφανους τους Έλληνες, άλλωστε για αυτό παλεύουμε σε τόσο δύσκολους καιρούς για τον αθλητισμό. Αγαπάμε το άθλημα και τη χώρα μας. Για όλους εμάς τους αθλητές της υδατοσφαίρισης η συμμετοχή στην Εθνική ομάδα και το να φοράς τα ελληνικά χρώματα είναι η ύψιστη τιμή. Αυτό που προσπαθούμε πάντα είναι να βάζουμε τη σημαία της χώρας μας όσο πιο ψηλά γίνεται, κάτι που κάναμε εδώ στην Ισπανία. Μας κάνει χαρούμενες αυτό και θέλουμε να το πετύχουμε ξανά.

Η συγκεκριμένη επιτυχία, όπως και πολλές άλλες που έχει φέρει η ελληνική υδατοσφαίριση έχουν έρθει σε πολύ δύσκολους καιρούς για αθλητισμό, πόσω μάλλον δε για το άθλημά μας που οι πόροι είναι μηδαμινοί και δεν συγκρίνονται με εκείνους που έχουν οι αθλητές άλλων χωρών. Παρόλα αυτά, πάντα βλέπουμε ότι οι Εθνικές ομάδες, ανδρών και γυναικών, βρίσκονται στην ελίτ.

Παράλληλα, επειδή είναι πρόσφατο θέλω να αναφερθώ στην κατάργηση των προνομίων για τους νεαρούς αθλητές στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Βλέπουμε ότι η κατάσταση δυσχεραίνει. Είναι ακόμη πιο δύσκολο να είσαι αθλητής στην Ελλάδα. Είναι λυπηρό αυτό. Κόβεται το κίνητρο στα νεαρά παιδιά, κόβεται κάθε κίνητρο να τους κρατήσεις σε αυτόν τον χώρο, οπότε είναι πράγματι λυπηρό όλο αυτό. Όλο και λιγότερα παιδιά θα ασχολούνται με το πόλο και αυτόματα θα μειώνονται οι επιλογές για τη μελλοντική στελέχωση της Εθνικής ομάδας. Είναι κρίμα να χαθεί όλη αυτή η προσπάθεια. Το πόλο εκπροσωπεί πάντα επάξια την Ελλάδα και έχει χαρίσει πολλές όμορφες στιγμές στους Έλληνες

Είμαστε αθλητές σε ένα άθλημα χωρίς πόρους, χωρίς κίνητρα. Παρόλα αυτά όμως εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε, γιατί αγαπάμε την Ελλάδα και θέλουμε να τη βλέπουμε ψηλά».

 

 

 

You may also like

Leave a Comment

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA