Πόλο Champions League: Οι «βετεράνοι» που συνεχίζουν σε κορυφαίο επίπεδο. Dusko Pijetlovic ο μεγαλύτερος. Φουντούλης και Λόντσαρ στη λίστα

by Aquafeed 24

Πόλο Champions League: Οι «βετεράνοι» που συνεχίζουν σε κορυφαίο επίπεδο. Dusko Pijetlovic ο μεγαλύτερος. Φουντούλης και Λόντσαρ στη λίστα

Η ηλικία παραμένει απλώς ένας αριθμός για ορισμένους από τους σπουδαιότερους πολίστες των τελευταίων δεκαετιών, οι οποίοι εξακολουθούν να αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο και ετοιμάζονται για μία ακόμη παρουσία στο Champions League.

Ανάμεσα στους 15 μεγαλύτερους ηλικιακά παίκτες της διοργάνωσης βρίσκονται και δύο σημαντικά στελέχη του Ολυμπιακού, ο Λούκα Λόντσαρ και ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων», Γιάννης Φουντούλης.

Η Radnicki έχει την… εμπειρία

Οι τρεις μεγαλύτεροι ηλικιακά παίκτες του φετινού Champions League αγωνίζονται όλοι στη Radnicki.

Μεγαλύτερος όλων είναι ο Σέρβος φουνταριστός Dusko Pijetlovic, γεννημένος στις 25 Απριλίου 1985. Ακολουθεί ο Κροάτης φουνταριστός Josip Vrlic, ο οποίος έχει γεννηθεί ακριβώς την ίδια ημέρα έναν χρόνο αργότερα, στις 25 Απριλίου 1986.

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο αρχηγός της Radnicki και μία από τις πλέον εμβληματικές μορφές του σερβικού πόλο, Andrija Prlainovic, γεννημένος στις 28 Απριλίου 1987.

Λόντσαρ και Φουντούλης ανάμεσα στους μεγαλύτερους

Στην ίδια γενιά με τον Prlainovic βρίσκεται ο φουνταριστός του Ολυμπιακού Λούκα Λόντσαρ, γεννημένος στις 26 Ιουνίου 1987. Μαζί με τον Lukas Seman της Jadran Split, που γεννήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 1987, είναι οι άλλοι δύο παίκτες της διοργάνωσης που θα συμπληρώσουν τα 40 τους χρόνια μέσα στο 2027.

Ακολουθεί ο Γιάννης Φουντούλης, γεννημένος το 1988. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού παραμένει έτσι ανάμεσα στους μεγαλύτερους και πιο έμπειρους παίκτες που θα αγωνιστούν στη φετινή κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Την ίδια χρονιά έχει γεννηθεί και ο Tiberiu Negrean της Steaua.

Η επόμενη γενιά της λίστας αποτελείται από πέντε αθλητές γεννημένους το 1990: Gonzalo Echenique της Barceloneta, Ugo Crousillat της Marseille, Milos Cuk της Novi Beograd, Boris Vapenski της Radnicki και Nicolae Oanța της Steaua.

Τη 15άδα συμπληρώνουν τρεις παίκτες του 1991: ο τερματοφύλακας Marko Bijac της Pro Recco, ο Άγγελος Βλαχόπουλος της Radnicki και ο Jerko Marinic Kragic της Steaua.

Μια 15άδα γεμάτη ευρωπαϊκά τρόπαια

Το εντυπωσιακό στοιχείο της συγκεκριμένης λίστας δεν είναι μόνο η διάρκεια των παικτών στο κορυφαίο επίπεδο, αλλά και η τεράστια ευρωπαϊκή εμπειρία που συγκεντρώνουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Total Waterpolo, σχεδόν όλοι οι 15 έχουν κατακτήσει είτε το Champions League είτε το Euro Cup, ενώ αρκετοί έχουν σηκώσει και τα δύο τρόπαια. Οι εξαιρέσεις είναι οι Seman, Negrean, Oanța και Marinic Kragic, με τον τελευταίο πάντως να διαθέτει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις με την Κροατία.

Μάλιστα, Pijetlovic και Echenique ανήκουν στην κατηγορία των παικτών που έχουν κατακτήσει τόσο το Champions League όσο και το Euro Cup.

Με το Champions League να ανοίγει την αυλαία του, αρκετές από τις πιο αναγνωρίσιμες φυσιογνωμίες της ευρωπαϊκής υδατοσφαίρισης αποδεικνύουν ότι παραμένουν παρούσες στην κορυφαία σκηνή.

Οι μεγαλύτεροι ηλικιακά: Dusko Pijetlovic (1985), Josip Vrlic (1986), Andrija Prlainovic (1987), Luka Loncar (1987), Lukas Seman (1987), Γιάννης Φουντούλης (1988), Tiberiu Negrean (1988), Gonzalo Echenique (1990), Ugo Crousillat (1990), Milos Cuk (1990), Boris Vapenski (1990), Nicolae Oanța (1990), Marko Bijac (1991), Άγγελος Βλαχόπουλος (1991), Jerko Marinic Kragic (1991).

You may also like