Πόλο Champions League Γυναικών: Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε. Σε πέντε ημέρες τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν

by Aquafeed 24

Πόλο Champions League Γυναικών: Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε. Σε πέντε ημέρες τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν

Η ώρα για την έναρξη της νέας σεζόν στο Champions League Γυναικών πλησιάζει, με την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση να μπαίνει στην πρώτη αγωνιστική της φάση.

Όπως ανακοίνωσε το Water Polo Champions League, απομένουν μόλις πέντε ημέρες μέχρι να ακουστούν τα πρώτα σφυρίγματα της σεζόν 2026-27, καθώς η δράση ξεκινά με τους προκριματικούς γύρους.

Οι ομάδες που συμμετέχουν στα προκριματικά θα διεκδικήσουν την παρουσία τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια της χρονιάς.

Το Champions League Γυναικών αποτελεί την κορυφαία διοργάνωση συλλόγων της ευρωπαϊκής γυναικείας υδατοσφαίρισης και η αντίστροφη μέτρηση για τη νέα αγωνιστική περίοδο έχει πλέον αρχίσει.

Με το μήνυμα «In just five days, the first whistles of the new #waterpoloCLW season will be heard», η διοργάνωση έδωσε το σύνθημα για την επιστροφή της ευρωπαϊκής δράσης.

Ο Εθνικός Πειραιά και ο ΑΝΟ Γλυφάδας συμμετέχουν αρχικά στο Women’s Champions League 2026-27, στη Qualification Round, η οποία θα διεξαχθεί 9-11 Οκτωβρίου 2026. Μάλιστα, βρίσκονται στον ίδιο όμιλο, τον Group C, μαζί με την EPlus CN Catalunya από την Ισπανία και τη Grand Nancy AC από τη Γαλλία.

Από τον όμιλο, οι δύο πρώτες ομάδες προκρίνονται στη φάση των ομίλων του Champions League. Οι ομάδες που δεν θα καταφέρουν να περάσουν στο Champions League συνεχίζουν την ευρωπαϊκή τους πορεία στο Euro Cup Women Group Stage.

Ενδιαφέρον είναι ότι στον ίδιο όμιλο βρίσκεται και η Catalunya, η οποία είναι η κάτοχος του Euro Cup 2026 και μόλις ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό με 18-4 στο European Super Cup.

Για την Ελληνική υδατοσφαίριση, το ενδιαφέρον αναμένεται για ακόμη μία σεζόν ιδιαίτερα μεγάλο, με τις ελληνικές ομάδες να στρέφουν πλέον την προσοχή τους στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.

You may also like