Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕ ΣΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ 4ο CHAMPIONS LEAGUE ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ
Σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι που κρίθηκε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, ο Ολυμπιακός επικράτησε της Φερεντσβάρος στον μεγάλο τελικό του Champions League και κατέκτησε το ΟΓΔΟΟ Ευρωπαϊκό τρόπαιο της πλούσιας ιστορίας του.
X-factor η τρομερή Britt Van Den Dobbelsteen που απέκρουσε τρία πέναλτι, ενώ σωρεία επεμβάσεων πραγματοποίησε και η Ιωάννα Σταματοπούλου στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού.
Κορυφαία παίκτρια για την ομάδα του Γιώργου Ντόσκα ήταν η τρομερή Άμπι Άντριους με πέντε τέρματα, ενώ η Ελευθερία Πλευρίτου σκόραρε δύο φορές κόντρα στην πρώην ομάδα της.
Tα οκτάλεπτα: 4-3, 3-2, 3-6, 4-3.
Τα πέναλτι: 3-0
Ολυμπιακός (Γιώργος Ντόσκας): Σταματοπούλου, Κλεισούρα, Κουρέτα, Σάντα 1, Τριχά 2, Άντριους 5, Σιούτη 2, Δρακωτού, Ε. Νίνου 2, Β. Πλευρίτου 2, Τορνάρου, Μυριοκεφαλιτάκη, Φαν ντε Ντόμπελστιν, Σέκουλιτς.
Φερεντσβάρος (Μαρκ Ματάις): Κις, Ελ. Πλευρίτου 2, Μάτε, Γκουρισάτι 7, Βάλι, Κέστελι 2, Λαϊμέτερ, Κούνα, Μπέα Ορτίθ 1, Φάρκας 1, Σίλαγκι, Νέζμελι, Ντε Φρις 1, Μπόντσα.
ΤΟ ΜΑΤΣ:
Με τον καλύτερο τρόπο μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός, καθώς προηγήθηκε με 2-0 χάρις σε τέρματα των Αντριους και Σιούτη. Η ουγγρική ομάδα μείωσε, όμως Πλευρίτου και Τριχά έδωσαν ξανά προβάδισμα τριών τερμάτων στις «ερυθρόλευκες» (4-1). Δύο γκολ της Greta έφεραν το ματς σε απόσταση αναπνοής και το πρώτο οκτάλεπτο έκλεισε με την ελληνική ομάδα να έχει μικρό προβάδισμα (4-3).
Στην δεύτερη ημίχρονο οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι, με το σκορ να είναι στο 6-5, έπειτα από τέρμα της Ελευθερίας Πλευρίτου στην κόντρα. Η Ειρήνη Νίνου με ένα πανέμορφο τέρμα από το «4» έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό, η Ιωάννα Σταματοπούλου ήταν απροσπέλαστη στα γκολπόστ και το πρώτο ημίχρονο έληξε στο 7-5 υπέρ των Πειραιωτών.
Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα και πήρε αέρα τριών τερμάτων χάρις σε εύστοχο πέναλτι της Φωτεινής Τριχά. Η Gretta Gurissati με δύο προσωπικά τέρματα μείωσε ξανά στο γκολ για την Φερεντσβάρος,ενώ λίγο αργότερα η Tamara Farkas ισοφάρισε σε 8-8 (3:30). Η Φερεντσβάρος πήρε για πρώτη φορά κεφάλι στο σκορ με την Gurisatti, όμως η Άμπι Αντριους με ωραίο διαγώνιο σουτ ισοφάρισε σε 9-9. Η Αυστραλέζα περιφερειακή σκόραρε ξανά δίνοντας προβάδισμα στον Ολυμπιακό, όμως ένα πολύ δύσκολο σουτ της Greta, διαμόρφωσε το 10-11 της 3ης περιόδου.
Η 4η και τελευταία περίοδος άρχισε με την ουγγρική ομάδα να σκοράρει με πέναλτι και την Ειρήνη Νίνου να απαντάει με όμορφο σκαστό σουτ στην παίκτρια παραπάνω. Η Άμπι Άντριους με το 4ο προσωπικό της τέρμα ισοφάρισε σε 12-12, όμως η Φερεντσβάρος με δύο συνεχόμενα τέρματα (Ortiz), πήρε προβάδισμα δύο γκολ, τρία λεπτά πριν την λήξη. Η Αντριους βρήκε ξανά δίχτυα 1:20 πριν την λήξη, ενώ μια ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ προσωπική φάση της Στεφανίας Σάντα, έφερε το ματς στα ίσα (14-14), 13 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του αγώνα. Στην τελευταία επίθεση, το σουτ της Ελευθερίας Πλευρίτου βρήκε πάνω στα μπλοκ, ο Ολυμπιακός έβγαλε την άμυνα και ο τελικός οδηγήθηκε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι με τελικό σκορ στην κανονική διάρκεια 14-14.
ΑΠΟΝΟΜΗ:
Η Μάλτα βάφτηκε «ερυθρόλευκη». Η κούπα σηκώθηκε ψηλά. Και ο Ολυμπιακός πρόσθεσε το 4ο Champions League και το 8ο συνολικά ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία της ομάδας Γυναικών.
ΜVP του τουρνουά η απίστευτη Αμπι Άντριους. Την απονομή στην πρωταθλήτρια Ευρώπης έκανε ο πρόεδρος της European Aquatics, Αντόνιο Σίλβα (φωτογραφία)
2η η ομάδα της Φερεντσβάρος και 3η η Σαιν Αντρεου


















