Πόλο: Νέα εποχή στον Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου: “Ανέγερση” γυναικείου τμήματος υδατοσφαίρισης
Μία νέα και ιδιαίτερα φιλόδοξη προσπάθεια ξεκινά στον ΑΟ Φλοίσβος Παλαιού Φαλήρου, καθώς ο σύλλογος προχωρά στη δημιουργία γυναικείου τμήματος υδατοσφαίρισης, με στόχο την ανάπτυξη του αθλήματος και την καθιέρωση μιας ισχυρής παρουσίας στο ελληνικό γυναικείο πόλο.
Με πρόεδρο τον Γιώργο Σαραντή και βασικό χρηματοδότη τον Δημήτρη Αγγελόπουλο, ο Φλοίσβος θέτει τις βάσεις για ένα νέο εγχείρημα, το οποίο φιλοδοξεί να αποκτήσει τόσο αναπτυξιακό όσο και αγωνιστικό χαρακτήρα.
Η φιλοσοφία του συλλόγου συνοψίζεται σε δύο βασικές αρχές:
«Αγαπάμε τον αθλητισμό. Αγαπάμε τους αθλητές.»
Οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν το εγχείρημα
Την οργάνωση και ανάπτυξη του νέου τμήματος έχουν αναλάβει δύο ιδιαίτερα έμπειροι παράγοντες του υγρού στίβου, ο Νίκος Καλκαβούρας και η Δήμητρα (Νανά) Μηνά.
Ο Νίκος Καλκαβούρας, Β’ Αντιπρόεδρος του ΑΟ Φλοίσβος, διαθέτει πολυετή εμπειρία στο χώρο της υδατοσφαίρισης, έχοντας διατελέσει Γενικός Υπεύθυνος των Ακαδημιών υδατοσφαίρισης και της ανδρικής ομάδας του ΑΟ Παλαιού Φαλήρου.
Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει και η παρουσία της Δήμητρας (Νανάς) Μηνά, μιας προσωπικότητας με πορεία τεσσάρων δεκαετιών στον Ελληνικό υγρό στίβο.
Η Νανά Μηνά έχει διακριθεί ως Πανελληνιονίκης και Βαλκανιονίκης στην κολύμβηση, ενώ στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκε ως προπονήτρια κολύμβησης και υδατοσφαίρισης, αλλά και ως διοικητικό στέλεχος τόσο στην ΚΟΕ όσο και σε αθλητικά σωματεία.
Ένα στοιχείο που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι υπήρξε ιδρυτικό μέλος της γυναικείας υδατοσφαίρισης στην Ελλάδα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στα πρώτα βήματα του αθλήματος στη χώρα.
Οι δηλώσεις της Νανάς Μηνά
Η ίδια δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη για τη νέα πρόκληση:
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για αυτή την ανάθεση και συνεργασία, διότι η γυναικεία υδατοσφαίριση στο Παλαιό Φάληρο ήταν ανύπαρκτη. Η πρόταση που μου έγινε από τον κ. Αγγελόπουλο, τον κ. Σαραντή και τον κ. Καλκαβούρα ήταν δελεαστική.
Πιστεύω πολύ στις σοβαρές προθέσεις τους και στην προοπτική για ένα ισχυρό αγωνιστικό και αναπτυξιακό γυναικείο πόλο στο Παλαιό Φάληρο.
Ήδη έχουμε ξεκινήσει την προσπάθειά μας και αναμένουμε και τη στήριξη του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Γιάννη Φωστηρόπουλου, στο Ρέστειο Κολυμβητήριο, καθώς ο ίδιος είναι διαχρονικά αρωγός και υποστηρικτής του τοπικού αθλητισμού».
Ισχυρή στήριξη για το νέο ξεκίνημα
Από την πλευρά του, ο Νίκος Καλκαβούρας τόνισε πως τα θεμέλια του νέου εγχειρήματος στηρίζονται στη σημαντική συνεισφορά του μεγάλου χορηγού της ομάδας, της κατασκευαστικής εταιρείας AS Aggelopoulos Sarantis, η οποία θα αποτελέσει βασικό πυλώνα στήριξης της προσπάθειας.
Η δημιουργία του γυναικείου τμήματος αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη για τον αθλητισμό του Παλαιού Φαλήρου και φιλοδοξεί να προσφέρει νέες δυνατότητες στις αθλήτριες της περιοχής, ενισχύοντας παράλληλα την ανάπτυξη της γυναικείας υδατοσφαίρισης στην Ελλάδα.


