Πόλο Ουγγαρία: Εκκίνηση με νίκη για τη Φερεντσβάρος στους τελικούς της Ουγγαρίας. 13-9 την Χονβεντ
Δύσκολη εκκίνηση με νίκη για τη Φερεντσβάρος στους τελικούς της Ουγγαρίας
Η Φερεντσβάρος έκανε το πρώτο βήμα στους τελικούς του ουγγρικού πρωταθλήματος, επικρατώντας της Χόνβεντ με 13-9 στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, η οποία κρίνεται στις τρεις νίκες.
Παρά τη διαφορά των τεσσάρων τερμάτων στο τελικό σκορ, η νίκη μόνο εύκολη δεν ήταν για την πρωταθλήτρια και φαβορί του ζευγαριού. Η Χόνβεντ έβαλε δύσκολα στη Φερεντσβάρος για σχεδόν τρία οκτάλεπτα, παίρνοντας προβάδισμα πέντε φορές στο πρώτο ημίχρονο.
Ο Βίκτορ Βάντοβιτς άνοιξε το σκορ για τη Χόνβεντ στον παίκτη παραπάνω, ενώ από εκείνο το σημείο μέχρι και το 5-5 οι δύο ομάδες πήγαιναν γκολ-γκολ. Η Φερεντσβάρος πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο 15ο λεπτό, όταν ο Vendel Vigvari έκανε το 6-5.
Η Χόνβεντ ισοφάρισε σε 6-6 στο 19ο λεπτό, όμως η Φερεντσβάρος απάντησε με δύο συνεχόμενα γκολ, παίρνοντας για πρώτη φορά προβάδισμα δύο τερμάτων στο 8-6. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 8-7 λίγο πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου, όμως εκεί ήρθε το καθοριστικό ξέσπασμα των γηπεδούχων.
Με δύο γκολ στα τελευταία 29 δευτερόλεπτα του τρίτου οκταλέπτου από τους Fekete και Nagy, και ακόμη δύο μέχρι τα μέσα της τέταρτης περιόδου, η Φερεντσβάρος ξέφυγε με 12-7 και ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη.
Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Fekete με 4 γκολ, ενώ ο Vigvari πρόσθεσε 3 και ο Jansik 2. Ο Έλληνας διεθνής Στέλιος Αργυρόπουλος συνέβαλε στη νίκη της Φερεντσβάρος με 1 γκολ. Για τη Χόνβεντ, από 2 γκολ πέτυχαν οι Moskov και Ekler.
Τελικοί Ουγγαρίας – Game 1
Φερεντσβάρος – Χόνβεντ 13-9
Οκτάλεπτα: 3-4, 3-1, 4-2, 3-2
Φερεντσβάρος: Fekete 4, Vigvari 3, Jansik 2, Nagy 1, Vamos 1, Αργυρόπουλος 1, Varga 1.
Χόνβεντ: Moskov 2, Ekler 2, Kevi 1, Bencz 1, Vadovics 1, Smon 1, Szepfalvi 1.
Τα υπόλοιπα αποτελέσματα
Θέσεις 3-4, Game 1
BVSC – Σόλνοκ 16-11
Οκτάλεπτα: 4-1, 5-5, 4-1, 3-4
Θέσεις 5-6, Games 1-2
Vasas – Szeged 26-13
Οκτάλεπτα: 4-2, 6-4, 8-4, 8-3
Szeged – Vasas 11-10
Οκτάλεπτα: 4-3, 2-4, 2-1, 3-2


