Πόλο WPL γυναικών: Ολυμπιακός με επιθετικό ρεσιτάλ 20-9 απέναντι στον ελλιπή Εθνικό
Με το «δεξί» στα playoffs του πρωταθλήματος «μπήκε» η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού. Με κορυφαία την Νίνου, με επτά γκολ, οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν με 20-9 του Εθνικού στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, στον πρώτο ημιτελικό των playoffs της Water Polo League και έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στη φάση των τελικών.
Το Σάββατο (23/5) στις 14:00, ο Θρύλος θα αντιμετωπίσει και πάλι τον Εθνικό στον Πειραιά, για τον δεύτερο ημιτελικό των playoffs του πρωταθλήματος, με στόχο το 2-0 στη σειρά και το εισιτήριο για τους τελικούς.
Πιο αναλυτικά, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 4-1, με γκολ της Σάντα στην κόντρα (2:06) και «έκλεισε» την πρώτη περίοδο μπροστά με 4-2. Οι «ερυθρόλευκες» κυριάρχησαν και στο δεύτερο οκτάλεπτο, αφού ξέφυγαν με +5 (8-3), με το δεύτερο προσωπικό τέρμα της Σάντα (0:48), ενώ ολοκλήρωσαν το ημίχρονο με προβάδισμα 8-4. Ανάλογη η εικόνα και στην τρίτη περίοδο, η οποία τελείωσε με +7 (13-6) για τον Θρύλο, με το πέμπτο προσωπικό γκολ της Νίνου (0:25). Στο ξεκίνημα (6:40) του τέταρτου οκτάλεπτου, η Μυριοκεφαλιτάκη έδωσε «αέρα» +8 (14-6) στον Ολυμπιακό, με την Κουρέτα να «γράφει» το +9 (18-9), 1:19 πριν από το τέλος. Στο 0:36, η Σάντα ανέβασε τη διαφορά στα 10 γκολ (19-9) και 20 δευτερόλεπτα μετά (0:16), η Τριχά διαμόρφωσε το τελικό 20-9.
Τα οκτάλεπτα: 4-2, 4-2, 5-2, 7-3
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ντόσκας): Σταματοπούλου, Κλεισούρα, Κουρέτα 2, Σάντα 3, Τριχά 2, Αντριους, Σιούτη 1, Διρχαλίδου, Νίνου 7, Πλευρίτου, Τορνάρου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Κωνσταντοπούλου, Σέκουλιτς 1, Λαναρά
Εθνικός (Ορέστης Σαλάχας): Τζούρκα, Καραμπέτσου, Γαλανοπούλου 1, Οικονόμου, Μάμογλου 2, Τσιμάρα 1, Χατζηκυριακάκη 1, Μπέτα 1, Σταυρίδου, Κλαψιανού, Τσιούγκρη 2, Σπανδωνίδου, Μπεκρή, Καραγιάννη 1, Μούζη


