Πόλο Σερβία: Συνέχεια στο σήριαλ με νέα απάντηση της Ομοσπονδίας μετά την αποχώρηση των διεθνών

by Aquafeed 24

 Πόλο Σερβία: Συνέχεια στο σήριαλ με νέα απάντηση της Ομοσπονδίας μετά την αποχώρηση των διεθνών

Η κρίση στο σερβικό πόλο συνεχίζεται και παίρνει πλέον μεγάλες διαστάσεις, μετά την ανακοίνωση έντεκα παικτών πως δεν θα αγωνιστούν ξανά με την Εθνική Σερβίας όσο παραμένει πρόεδρος της Ομοσπονδίας ο Slobodan Soro.

Η Ομοσπονδία της Σςρβίας, απάντησε επίσημα την Πέμπτη (8/5), υποστηρίζοντας πως από τους έντεκα υπογράφοντες, μόνο τέσσερις είναι ενεργά μέλη της Εθνικής ομάδας, ενώ οι υπόλοιποι επτά χαρακτηρίζονται ως πρώην διεθνείς.

Στην ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία τόνισε πως οι:

  • Strahinja Rasovic
  • Sava Randjelovic
  • Radoslav Filipovic
  • Radomir Drasovic
  • Nemanja Vico
  • Nikola Dedovic
  • Viktor Rasovic

δεν είχαν κληθεί από τον πρώην πλέον ομοσπονδιακό τεχνικό Uros Stevanovic στην τελευταία διοργάνωση της εθνικής ομάδας.

Αντίθετα, οι:

  • Nikola Jaksic
  • Petar Jaksic
  • Djordje Lazic

συμμετείχαν κανονικά, ενώ ο Dusan Mandic απουσίαζε λόγω τραυματισμού.

«Η διαδικασία εκλογής μετατράπηκε σε πολιτική σύγκρουση»

Η Ομοσπονδία ανέφερε επίσης πως η εκλογική διαδικασία εξελίχθηκε σε «πολιτική αντιπαράθεση» και κατηγόρησε ορισμένες πλευρές για προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης του αθλήματος.

Στην επίσημη τοποθέτηση αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η Ομοσπονδία Υδατοσφαίρισης Σερβίας είναι αθλητικός οργανισμός και όχι πολιτικός. Είναι προφανές πως κάποιοι προσπαθούν να προωθήσουν πολιτικούς στόχους μέσω του πόλο».

Παράλληλα, η Ομοσπονδία δημοσίευσε εκ νέου ολόκληρη την επιστολή των παικτών χωρίς αλλαγές, επιβεβαιώνοντας τη σοβαρότητα της σύγκρουσης που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του Σερβικού πόλο.

Ραγδαίες εξελίξεις μετά την παραίτηση Στεβάνοβιτς

Η υπόθεση άνοιξε μετά τις δηλώσεις του νέου προέδρου Slobodan Soro, ο οποίος αμφισβήτησε δημόσια την αξία των πρόσφατων επιτυχιών της Σερβίας και τόνισε πως ο ομοσπονδιακός προπονητής δεν θα μπορεί παράλληλα να εργάζεται και σε σύλλογο.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο Uros Stevanovic υπέβαλε την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας, παρότι κατέκτησε Ολυμπιακό και Ευρωπαϊκό χρυσό μετάλλιο με τη Σερβία.

Η νέα ανακοίνωση της Ομοσπονδίας δείχνει πως η κρίση όχι μόνο δεν εκτονώνεται, αλλά βαθαίνει ακόμη περισσότερο, δημιουργώντας τεράστια ερωτήματα για το μέλλον της πιο επιτυχημένης Εθνικής ομάδας στην ιστορία του Σερβικού αθλητισμού. Είναι γεγονός πλέον ότι  στην Σερβία έχει ανοίξει “ο ασκός του Αιόλου”. Οι αντιπαλότητες είναι πολλές και το σίγουρο είναι ότι ο νέος Πρόεδρος και πρώην διεθνής τερματοφύλακας Slobodan Soro, με το που ανέλαβε δημιούργησε ρήγμα με την απαξίωση μεγάλων επιτυχιών ενώ κατηγορείται για έπαρση και μηδενιστικές τακτικές. Και είναι μόνο η αρχή …

You may also like