Την πρώτη του νίκη στην προημιτελική φάση του Champions League Ανδρών πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, καθώς επικράτησε με 14-11 της Μπρέσια στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου. Ένας από τους «αφανείς» ήρωες αυτής της πολύ σημαντικής νίκης είναι και ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος, με τον τερματοφύλακα των Πειραιωτών να πραγματοποιεί κάποιες πολύ δύσκολες και ταυτόχρονα κρίσιμες επεμβάσεις.
Αμέσως μετά την λήξη της αναμέτρησης με τους Ιταλούς λοιπόν, το #AQF24 που βρέθηκε για μία ακόμη φορά στο πλευρό των πρωταγωνιστών, επικοινώνησε με τον διεθνή πορτίερε της ελληνικής ομάδας, προκειμένου να μοιραστεί μαζί μας τις δικές του σκέψεις για την εν λόγω αναμέτρηση αλλά και για την συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έτσι, ο κορυφαίος τερματοφύλακας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, τόνισε πως η άμυνα ήταν το κύριο συστατικό που έφερε την χθεσινή (24/3) νίκη στον Πειραιά, ενώ αναφορικά με το απαιτητικό καλεντάρι που υπάρχει από δω και πέρα, δήλωσε πως τόσο στον ίδιο όσο και στους συμπαίκτες του αρέσει να αγωνίζονται κόντρα σε αντιπάλους υψηλού επιπέδου.
Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΩΡΤΖΑΤΟΣ ΣΤΟ #AQF24
– Πόσο καθοριστικό θεωρείς ότι ήταν το κομμάτι των αποκρούσεών σου σήμερα; Ένιωσες ότι σε συγκεκριμένες φάσεις κράτησες την ομάδα όρθια; «Κάθε άμυνα ξεχωριστά είναι πολύ σημαντική σε τέτοια ματς, είτε έρχεται απόκρουση, είτε αμυντικό μπλοκ ή κλέψιμο. Συνολικά η άμυνα μας κράτησε την Μπρέσια σε μια απόσταση ασφαλείας.»
– Παρατηρήσαμε ότι μετά από πολλές φάσεις κοιταζόσουν με τον Μάνο Ζερδεβά, σαν να επικοινωνούσατε συνεχώς μέσα στο παιχνίδι. Πόσο σημαντική είναι αυτή η χημεία μεταξύ σας; «Εντάξει το έχουμε πει πολλές φορές μέχρι τώρα, έχουμε ιδιαίτερη χημεια με το Μάνο. Είμαστε αγωνιστικό ζευγάρι και στον Ολυμπιακό αλλά και στην Εθνική Ομάδα, οπότε έχουμε επικοινωνία και κατά τη διάρκεια του ματς, ανεξαρτήτως του ποιος αγωνίζεται εκείνη τη στιγμή.»
– Μετά από σχεδόν κάθε μεγάλη επέμβαση, έδειχνες προς την εξέδρα και έδινες ενέργεια στον κόσμο. Πόσο σε βοηθά αυτή η σύνδεση με τους φιλάθλους μέσα στον αγώνα; «Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος του Ολυμπιακού, μας δίνει απίστευτη δύναμη και ενέργεια, και όποτε βρίσκουμε ευκαιρία του το ανταποδίδουμε. Αυτοί δίνουν ενέργεια σε μας και τους ευχαριστούμε που είναι δίπλα μας.»
– Ο Ολυμπιακός μπαίνει σε μια περίοδο με πολύ απαιτητικό πρόγραμμα. Πώς προετοιμάζεστε, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά, για να ανταποκριθείτε σε συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια; «Το απαιτητικό πρόγραμμα, είναι κάτι που το περιμέναμε, και με ειλικρίνεια σας λέω, είναι κάτι που μας αρέσει. Θέλουμε δυνατά παιχνίδια, για αυτό κάνουμε πρωταθλητισμό. Είναι κάτι που αγαπάμε. Σημαντικό είναι ότι σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε έχουμε βρει αρκετά καλό ρυθμό και είμαστε αισιόδοξοι. Πνευματικά όταν αγωνίζεσαι σε τέτοιο επίπεδο πρέπει να μπορείς να προετοιμάζεσαι από μόνος σου. Σωματικά, κάνουμε πολύ σκληρή προπόνηση και θεωρώ ότι φαίνεται και στο νερό ότι είμαστε έτοιμοι.»
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΔΩΝΗΣ

