Την ήττα από την ιταλική Ντε Άκερ γνώρισε το βράδυ του Σαββάτου (21/3) ο Απόλλων Σμύρνης, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του δεύτερου προημιτελικού ομίλου που φιλοξενείται στο Σεράφειο κολυμβητήριο. Πλέον, η ομάδα του Τεό Λοράντου, θα αντιμετωπίσει την Ματαρό το πρωί της Κυριακής (22/3, 11:30), σε ένα ματς do or die αναφορικά με την πρόκριση στο Final-4 του θεσμού.
Οι οικοδεσπότες του Ομίλου ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς το παιχνίδι αφού προηγήθηκαν με 4-2 στην πρώτη περίοδο και 5-3 στη δεύτερη, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι Ιταλοί εκμεταλλεύθηκαν τα λάθη των παικτών του Απόλλωνα και μετέτρεψαν το 6-5 σε 6-10 στα μέσα του τρίτου οκταλέπτου. Το μόνο που κατάφερε η «ελαφρά ταξιαρχία» ήταν να μειώσει σε 10-8, 12-10 και 13-11 στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – DE AKKER TEAM 11-14
ΤΟ ΜΑΤΣ:
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Χρήστο Λασκαρίδη να σκοράρει από το ‘1’ και την ιταλική ομάδα να ισοφαρίζει άμεσα για το 1-1 έπειτα από δύο λεπτά αγωνιστικής δράσης. Ο Νίκολα Μπογκντάνοβιτς σκόραρε στον παίκτη παραπάνω, όμως ο Μιλάκοβιτς απάντησε με τον ίδιο τρόπο για το 2-2 στο 3:01. Ο Ντάουμπε σκόραρε για πρώτη φορά στην αναμέτρηση στην αμέσως επόμενη επίθεση, ενώ λίγο αργότερα, ο Νίκος Γαρδίκας έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα δύο τερμάτων στον Απόλλωνα Σμύρνης, με την πρώτη περίοδο να κλείνει στο 4-2.
Το δεύτερο οκτάλεπτο άρχισε με τις δύο ομάδες να μην βρίσκουν σκορ στα πρώτα δύο λεπτά και το 2-2 να παραμένει. Στο 5:55 η Ντε Άκερ μείωσε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Campopiano, όμως ο Χρήστος Λασκαρίδης με πανέμορφο σκαστό σουτ από το ‘1’ έκανε το 5-3. Οι φιλοξενούμενοι όμως απάντησαν και με δύο συνεχόμενα τέρματα από τον Campopiano, το παιχνίδι ήταν ισόπαλο, περίπου 4 λεπτά πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ο Νίκολα Μπογκντάνοβιτς με όμορφο σουτ από το ‘5’ έδωσε λύση στον Απόλλωνα Σμύρνης (02:49), όμως στο 1:55, η Μπολόνια εκμεταλλεύτηκε την κόντρα ισοφαρίζοντας εκ νέου. Στο 1:07, ο Lucci κέρδισε τον Νίκο Μητράκη, η επίθεση το Απόλλωνα Σμύρνης στον παίκτη παραπάνω δεν στέφθηκε από επιτυχία και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 6-7.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ιταλική ομάδα να σκοράρει στον παίκτη παραπάνω με τον Bragadini και τον Απόλλωνα να αστοχεί στην πρώτη του επίθεση. Η Ντε Άκερ βρήκε σκορ από τα δύο μέτρα για το 6-9 στο 04:47, ενώ στο 4:10 o Campopiano σκόραρε με πέναλτι για το 6-10. Η ομάδα του Τεό Λοράντου έχανε συνεχόμενες ευκαιρίες να μειώσει στο σκορ, όμως στο 1:45 ο Ντάουμπε με πολύ ωραίο σουτ στον παραπάνω, έριξε την διαφορά στα τρία τέρματα, με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται στο 7-10 υπέρ των ιταλών.
Η τέταρτη και τελευταία περίοδος άρχισε με τον Απόλλωνα Σμύρνης να αστοχεί σε συνεχόμενες επιθέσεις στον παίκτη παραπάνω και το 7-10 να παραμένει. Στο 5:28 o Mάριος Καπότσης με ωραίο σουτ στον παίκτη παραπάνω, όμως ένα σουτ «μαχαιριά» από τον Μιλάκοβιτς στην εκπνοή της επίθεσης έκανε το 8-11 στο 4:34. Ο Μπογκτάνοβιτς μείωσε εκ νέου στα δύο τέρματα, όμως η Ντε Άκερ σκόραρε ξανά από την θέση του φουνταριστού, με το σκορ 4,5 λεπτά πριν την λήξη να είναι στο 9-12. Ο Σέρβος μπόμπερ του Απόλλωνα Σμύρνης σκόραρε για 4η φορά στο παιχνίδι (παίκτης παραπάνω), όμως κάθε φορά που η ελληνική ομάδα προσπαθούσε να πλησιάσει, οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν λύσεις (10-13). Ο Αλευρίδης μείωσε στον παίκτη παραπάνω στο 2:41, όμως η Ντε Άκερ σκόραρε ξανά, αυτήν την φορά με τον Di Murro, δίνοντας ουσιαστικά την νίκη στην ομάδα του, με το να είναι το τελικό σκορ της αναμέτρησης.
ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 4-2, 2-5, 1-3, 4-4.
ΓΣ Απόλλων Σμύρνης (Τεό Λοράντος): Λιμαράκης, Αλαμάνος, Μπογκντάνοβιτς 4, Παππάς, Καπότσης 1, Λασκαρίδης 2 , Ντάουμπε 2, Ρομπόπουλος , Μυρίλος , Γαρδίκας 1 , Αλευρίδης 1 , Σολανάκης , Μητράκης Ν., Μητράκης Γ., Σάρρος
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες)
1. Ντε Άκερ Τιμ 6
2. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 3
3. Ματαρό 3
4. Μόρναρ Σπλιτ 0

