Το περασμένο καλοκαίρι, ένα από τα μεγάλα ταλέντα της ελληνικής υδατοσφαίρισης, η Δέσποινα Δρακωτού, άφησε την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, προκειμένου να συνδυάσει την αθλητική και ακαδημαϊκή της καριέρα, παίρνοντας υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Μπέρκλεϊ. Η 19χρονη περιφερειακή, η οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο με την ομάδα του Πειραιά, έχει ξεκινήσει εξαιρετικά την χρονιά, καθώς με το σκουφάκι των Cal Golden Bears έχει αναδειχθεί δύο συνεχόμενες φορές από την Διαπανεπιστημιακή Αθλητική Ομοσπονδία ως η MPSF Newcomer of the Week.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Mάλιστα, στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι με την ομάδα της, σκόραρε επτά γκολ (νίκη με 25-9 κόντρα στο Pacific University), ούσα μάλιστα η 4η που το καταφέρνει μετά τις Emma Wright, Dana Ochsner και Collette Glinkowski. Για την ιστορία, η τελευταία είναι η κάτοχος του ρεκόρ, όταν το 1997 είχε σκοράρει οκτώ τέρματα κόντρα στην UC Santa Cruz.
Σε πρόσφατη συνέντευξη της λοιπόν, η ταλαντούχα διεθνής, αναφέρθηκε στο κομμάτι της προσαρμογής της στην άλλη μεριά του Ατλαντικού λέγοντας πως όλα κυλούν ομαλά, ενώ όσο αφορά το τρόπο παιχνιδιού στις ΗΠΑ, δήλωσε πως το παιχνίδι βασίζεται πολύ στην ταχύτητα συγκριτικά με την Ευρώπη, όπου το τακτικό κομμάτι κυριαρχεί.
Για την προσαρμογή της στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, ανέφερε: «Η εμπειρία μου μέχρι στιγμής είναι κάτι παραπάνω από θετική. Το επίπεδο της οργάνωσης, του επαγγελματισμού αλλά και της στήριξης, τόσο εντός όσο και εκτός πισίνας, είναι κάτι που με έχει ενθουσιάσει. Είμαι μονίμως σε πρόκληση στο να βελτιώνομαι όχι μόνο σαν αθλήτρια αλλά και σαν άνθρωπος. Είναι ένα περιβάλλον πολύ ανταγωνιστικό που σου δίνει συνεχώς κίνητρο να γίνεις καλύτερη και έχω μάθει ήδη πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα.»
Για τις διαφορές του κολεγιακού πόλο με την Ευρώπη, είπε: «Έχοντας παίξει στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, θα έλεγα πως η μεγαλύτερη διαφορά είναι η ταχύτητα με την οποία παίζεται το παιχνίδι. Στην Ευρώπη το παιχνίδι είναι πολύ physical και βασίζεται αρκετά στην τακτική. Από την άλλη μεριά, στο κολεγιακό πόλο, η ένταση είναι μεγάλη και επικρατεί περισσότερο η αθλητικότητα και η έμφαση στην φυσική κατάσταση. Και τα δύο πάντως είναι πρόκληση για διαφορετικούς λόγους και το γεγονός ότι αποκτάω εμπειρία και στα δύο στυλ παιχνιδιού, με έχει βοηθήσει πολύ έως τώρα.»
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

