Πόλο: Η πόλη του Τρεμπίνιε στον χάρτη της υδατοσφαίρισης με την Ελλάδα παρούσα.

Η πόλη του Τρεμπίνιε μπαίνει δυναμικά στον διεθνή χάρτη της υδατοσφαίρισης, καθώς από τις 3 έως τις 5 Ιανουαρίου 2026 θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά διεθνές κύπελλο υδατοσφαίρισης Εθνικών ομάδων, συγκεντρώνοντας μερικές από τις κορυφαίες δυνάμεις του παγκόσμιου πόλο.
Στη νότια Ερζεγοβίνη, και συγκεκριμένα στο Τρεμπίνιε, θα βρεθούν οι εθνικές ομάδες Σερβίας, Ουγγαρίας, Ελλάδας, Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας, σε ένα τουρνουά υψηλού επιπέδου που εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τις μεγάλες διοργανώσεις του 2026.
Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στην κλειστή Ολυμπιακή πισίνα Ana Cučković, εγκατάσταση που πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές και αποτελεί σημείο αναφοράς για τον υγρό στίβο της περιοχής.
Συνέντευξη Τύπου με ξεκάθαρο μήνυμα
Με αφορμή τη διοργάνωση, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου, στην οποία τοποθετήθηκαν οι βασικοί συντελεστές του εγχειρήματος.
Ο δήμαρχος Τρεμπίνιε Μίρκο Κούριτς υπογράμμισε τη σημασία του τουρνουά τόσο για τον αθλητισμό όσο και για τη διεθνή προβολή της πόλης:
«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά που το Τρεμπίνιε φιλοξενεί τις καλύτερες ομάδες υδατοσφαίρισης στον κόσμο. Το τουρνουά επιβεβαιώνει στην πράξη τον τίτλο της European Sports City 2025, δείχνοντας ότι διαθέτουμε υποδομές, γνώση και δυναμική για διοργανώσεις κορυφαίου επιπέδου».
Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Δημοσίου Ιδρύματος JU Pools, Bojan Okuka, τόνισε:
«Η Ολυμπιακή πισίνα ‘Ana Cučković’ καλύπτει πλήρως όλες τις απαιτήσεις για ένα τέτοιο τουρνουά. Η παρουσία των κορυφαίων εθνικών ομάδων αποτελεί επιβεβαίωση της ποιότητας των εγκαταστάσεών μας και ισχυρό κίνητρο για την περαιτέρω ανάπτυξη των υγρών σπορ».
Ο πρόεδρος της Αθλητικής Εταιρείας SD Leotar, Boban Brnjoš, χαρακτήρισε τη διοργάνωση ιστορική:
«Δεν πρόκειται για έναν συμβολικό τίτλο. Το Τρεμπίνιε καθιερώνεται ως πόλη αθλητισμού, νέων και μεγάλων διεθνών διοργανώσεων».
Οργάνωση και εισιτήρια
Το τουρνουά διοργανώνεται από τον Όμιλο Υδατοσφαίρισης Leotar, με τη στήριξη του Δήμου Τρεμπίνιε, του Δημοσίου Ιδρύματος «Pools».
Τα εισιτήρια διατίθενται σε προσιτές τιμές από το Δημόσιο Ίδρυμα Trebinje Pools και το Αθλητικό Μέγαρο Miloš Mrdić Sports Hall.
Το πρώτο διεθνές κύπελλο υδατοσφαίρισης στο Τρεμπίνιε αποτελεί ένα ακόμη βήμα εδραίωσης της πόλης ως ανερχόμενου αθλητικού προορισμού στη νοτιοανατολική Ευρώπη, με τον υγρό στίβο στο επίκεντρο.

