4ος ο Ευάγγελος Εφραίμ Ντούμας με 1:00.05 στο Παγκόσμιο!
Για μετάλλιο χρειαζόταν και ίσως να μην έφτανε νέο Πανελλήνιο ρεκόρ.
Ύστερα από μια ανταγωνιστική και ιδιαίτερα απαιτητική κούρσα ο Ευάγγελος Εφραίμ Ντούμας κατέλαβε την τέταρτη θέση στον τελικό των 100μ. πρόσθιο Εφήβων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, που διεξάγεται στην πόλη Οτοπένι της Ρουμανίας.
Ο 17χρονος κολυμβητής, ο οποίος στον χθεσινό (19/8) ημιτελικό «έγραψε» Πανελλήνιο ρεκόρ Ανδρών, Νέων Ανδρών (Κ23) και Εφήβων με χρόνο 59.77, στον σημερινό (20/8) τελικό είχε επίδοση 1:00.05. Είναι αξιοσημείωτο πως και οι τρεις αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο τερμάτισαν σε λιγότερο από ένα λεπτό.
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο 17χρονος Βρετανός Φίλιπ Νοβάκι με επίδοση 59.20, το ασημένιο πήρε ο 16χρονος Ιάπωνας Οχάσι Σιν με 59.50, και το χάλκινο ο 17χρονος Βρετανός Μαξ Μόργκαν με 59.93.
Σαν συμπέρασμα βλέπουμε ότι βάσει των χρόνων των τριών πρώτων στα 100μ. πρόσθιο, ο Ρέκορντμαν Ντούμας, θα έπρεπε, να πετύχει νέο Πανελλήνιο ρεκόρ ώστε να έχει τις πιθανότητες να διεκδικήσει μετάλλιο.

