Πόλο, Euro Cup γυναικών: Ξεπέρασε και το εμπόδιο της Σπαντάου ο Εθνικός!

Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των προκριματικών του Euro Cup, ο Εθνικός επικράτησε με 7-13 της Σπαντάου και έκανε το 2/2.

by Κώστας Παππάς

Μετά την νίκη του το πρωί της Παρασκευής (25/10) επί της Χάποελ, ο Εθνικός πέτυχε άλλη μια την ίδια μέρα, αυτήν την φορά κόντρα στην οικοδέσποινα Σπαντάου με 7-13 και συνέχισε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις του στα προκριματικά του Euro Cup γυναικών. Κορυφαία για τα κορίτσια του Ορέστη Σαλάχα ήταν η Ελένη Κανετίδου με 5 γκολ ενώ από την Σπαντάου ξεχώρισε η Howarth με 3 τέρματα.

 

ΣΠΑΝΤΑΟΥ- ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 7-13

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ:

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την γερμανική ομάδα να μπαίνει καλύτερα στην αναμέτρηση και να παίρνει το προβάδισμα με 1-0 με γκολ της Koch. Η απάντηση του Εθνικού ήταν άμεση και ήρθε από την Ελένη Κανετίδου (1-1 στο 4:36). Στον εναπομείναντα χρόνο μπήκε μόλις άλλο ένα γκολ, από τον Εθνικό, με σκόρερ την Ευδοκία Τσιμάρα η οποία με φοβερό σουτ έκανε το 1-2 της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, η αρχηγός, Φοίβη Χατζηκυριακάκη σκόραρε για το 1-3 ενώ στο 3:17 πριν το ημίχρονο, η Ludwig μείωσε σε 2-3. Ο Εθνικός ήταν σε πολύ καλή αμυντική μέρα και με την Ευδοκία Τσιμάρα να σκοράρει ξανά, αυτήν την φορά με πέναλτι, το ημίχρονο έκλεισε στο 2-4.

Με την έναρξη του τρίτου οκταλέπτου, η Howarth μείωσε σε 3-4 όμως η απάντηση του Εθνικού ήταν άμεση και ήρθε από την Ελένη Κανετίδου (6:24). Φοίβη Χατζηκυριακάκη και Άννα Μαμόγλου διαμόρφωσαν το 3-7 του Εθνικού ενώ με 23’’ για την λήξη του οκταλέπτου, η τρομερή Ελένη Κανετίδου διαμόρφωσε το 3-8.

Με την έναρξη της τελευταίας περιόδου, η Σπαντάου μείωσε με τις Howarth και Macdonald (6:05), ενώ με 5 λεπτά να απομένουν για την λήξη, έγινε και το 6-8, ξανά απο την Howarth. Η απάντηση του Εθνικού ήταν εντυπωσιακή, καθώς με τις Μπέτα και Κανετίδου να σκοράρουν, το σκορ πήγε στο 6-10. Η ίδια παίχτρια σκόραρε και το 11ο τέρμα του Εθνικού, ενώ η Γαλανοπούλου σκόραρε για το 6-12 με 1:06 να απομένουν για την λήξη. Η Μυρτώ Κάσσαρη σκόραρε για το 6-13 ενώ το τελευταίο τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε η Kangler, με τα κορίτσια του Ορέστη Σαλάχα να πετυχαίνουν μια σπουδαία νίκη.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-2, 1-4, 4-5.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA