Πόλο: Εξέδωσε επιστολή διαμαρτυρίας η Σαβόνα για το ματς με την Προ Ρέκο!

Επεισοδιακή ήταν η αναμέτρηση των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα, με την επερχόμενη αντίπαλο του Ολυμπιακού να έχει σοβαρά παράπανα από την διαιτησία.

by Κώστας Παππάς

Δύο μέρες μετά την αμφιλεγόμενη ήττα από την Pro Recco στην πισίνα Zanelli για το ιταλικό πρωτάθλημα, η Savona παραμένει γεμάτη με οργή, καθώς ο σύλλογος εξακολουθεί να παλεύει με την έκβαση ενός αγώνα που θεωρούν ότι αμαυρώθηκε από άδικη διαιτησία. Μάλιστα, την Τρίτη, ο σύλλογος εξέδωσε μια καυστική ανακοίνωση, υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο Ντανιέλε Πόλτι και ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο, καταδικάζοντας τις ενέργειες του διαιτητικού διδύμου Αλεσάντρο Σεβερό και Αρνάλντο Πετρονίλλι.

Στην ανακοίνωση, η Savona περιέγραψε τα γεγονότα του αγώνα του περασμένου Σαββάτου ως «αθλητικό έγκλημα χωρίς προηγούμενο στην ιστορία του ιταλικού πόλο», εκφράζοντας την οργή τους για αυτό που αντιλαμβάνονται ως κατάφωρη μεροληψία κατά τη διάρκεια του αγώνα, στον οποίον έμειναν μόλις πέντε παίκτες στο τέλος.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League, έχει πλούσια ιστορία άνω των τεσσάρων δεκαετιών στην κορυφαία κατηγορία της Ιταλίας, ενώ εδώ και καιρό είναι συνώνυμο με το σύμβολο της επιτυχίας, καθώς έχει αναδείξει σπουδαίους αθλητές, ενώ φυσικά είναι ευρέως γνωστή για τις επιδόσεις της τόσο στην υδατοσφαίριση όσο και στη συγχρονισμένη κολύμβηση. Ωστόσο, η διαιτησία σε αυτόν τον αγώνα έχει εξαγριώσει τους ανθρώπους της ομάδας και τους έχει ωθήσει να απαιτήσουν «σεβασμό και αμεροληψία» σε ένα άθλημα που, σύμφωνα με τους ίδιους, δεν θα πρέπει να κυριαρχείται από τον πλούτο ή την εξουσία.

Η ανακοίνωση δεν αναφέρει λεπτομερώς συγκεκριμένα λάθη ή αμφιλεγόμενες στιγμές, αλλά επισημαίνει τη γενική δυσαρέσκεια με τις αποφάσεις των διαιτητών. Σύμφωνα με τη Savona, οι ενέργειες των διαιτητών — από αμφισβητούμενες αποφάσεις μέχρι φανερά περιφρονητική και αλαζονική συμπεριφορά — είχαν άμεσο και καταστροφικό αντίκτυπο στον αγώνα. Αν και η Savona δεν εμβάθυνε στις λεπτομέρειες του αγώνα, το μήνυμά τους είναι σαφές: ο σύλλογος αισθάνεται ότι υπήρξαν θύματα άδικης και μεροληπτικής διαιτησίας.

Ενόψει των αντιληπτών αδικιών, η Savona έχει καλέσει την Ιταλική Ομοσπονδία Υδατοσφαίρισης να προχωρήσει σε επίσημη έρευνα για την απόδοση της διαιτητικής ομάδας. Ασκούν πίεση για μια γρήγορη και διαφανή ανασκόπηση, ελπίζοντας να εντοπίσουν τους υπεύθυνους για αυτό που θεωρούν ότι είναι μια παραβίαση της δικαιοσύνης.

Στα ακόμη χειρότερα νέα για την ιταλική ομάδα είναι η απουσία των Niccolò Rocchi και Valerio Rizzo που αντιμετωπίζουν τιμωρία δύο αγωνιστικών μετά τις κόκκινες κάρτες που δέχτηκαν για βίαιο παιχνίδι, με τους δύο παίκτες να αναμένεται να χάσουν τους επερχόμενους αγώνες της Savona εναντίον της Iren Quinto και της Telimar.

Επιπροσθέτως, η τύχη άλλων παικτών, όπως ο Pietro Figlioli —που αποβλήθηκε για βίαιο παιχνίδι— και ο Niccolò Da Rold, που απομακρύνθηκε από τον πάγκο λόγω διαμαρτυρίας, θα αποφασιστεί από τον αθλητικό δικαστή τις επόμενες ημέρες.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA