Πόλο, Α1 ανδρών: Εκπληκτικός Παναθηναϊκός στη Νέα Σμύρνη!

by Aquafeed 24

Ένα πολύ ενδιαφέρον ζευγάρι αναμετρήθηκε την Κυριακή για την 2η αγωνιστική της Α1 ανδρών, με τον Πανιώνιο να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στη Νέα Σμύρνη, ενώ αμφότερες οι ομάδες οδηγήθηκαν στο εν λόγω ντέρμπι μετά από σπουδαίες ευρωπαϊκές νίκες την Πέμπτη για το Euro Cup.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 6 – 15

Ο «Ιστορικός» προερχόταν από σημαντικό «διπλό» στην έδρα του ΝΟ Βουλιαγμένης για το Euro Cup, ενώ το «τριφύλλι» μια ιστορική νίκη στην έδρα της ουγγρικής Χόνβεντ. Έτσι, λοιπόν, όσον αφορά τον Α’ Όμιλο του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών, εκείνος που χαμογέλασε στο φινάλε ήταν ο Παναθηναϊκός. Με ένα εκπληκτικό δεύτερο οκτάλεπτο, η ομάδα του Δημήτρη Μάζη, πραγματοποίησε εντυπωσιακό σερί 0-6, απέκτησε ισχυρό μομέντουμ στην αναμέτρηση και διατήρησε με ψυχραιμία το προβάδισμά της, φθάνοντας στο 2/2 στο ελληνικό πρωτάθλημα, την ώρα που ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να υπερασπιστεί την έδρα του και έμεινε στους τρεις βαθμούς.

1:43 πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου και με το σκορ στο 5-11, οι διαιτητές απέβαλλαν ΧΩΡΙΣ αντικατάσταση τον Γιάννη Παπάκο, με τον Παναθηναϊκό να εκτελεί πέναλτι και να παίζει τέσσερα λεπτά με παίκτη παραπάνω.

Όσον αφορά τους σκόρερ, ο Νικόλας Παπασηφάκης ήταν εκ νέου σε μεγάλη ημέρα για τον Παναθηναϊκό, καθώς σημείωσε έξι γκολ!

Η διακύμανση…

Δυνατό ξεκίνημα για τον Πανιώνιο με τον Νίκο Κοπελιάδη να ανοίγει το σκορ με σουτ από την περιφέρεια για το 1-0 του «Ιστορικού», με τον Κώστα Δήμου να ξεκινά στα δοκάρια τον νεαρό Δημήτρη Παρτσόγλου. Στο 4:50 ο Πανιώνιος κέρδισε ποινή στην περιφέρεια και στο παραπάνω δεν κατάφερε να σκοράρει, με τους «πράσινους» να πιέζουν σωστά στο λιγότερο. Μετέπειτα, ο Κοπελιάδης είχε δοκάρι και στην κόντρα 2v1 ο Γιάννης Αγκόρτσας ισοφάρισε για το «τριφύλλι» σε 1-1. Ο Κώστας Γκιουβέτσης σε παίκτη παραπάνω κατάφερε να γράψει το 2-1 αμέσως μετά για τον Πανιώνιο, όμως επίσης σε παραπάνω, ο Νίκος Παπανικολάου ισοφάρισε για την ομάδα του Δημήτρη Μάζη στο 2:39. Μάλιστα, 21 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου, ο Γιώργος Νικολαΐδης κατάφερε να δώσει το προβάδισμα στο «τριφύλλι».

Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και ύστερα από αποτελεσματικό λιγότερο, ο Νίκος Κουρούβανης κατάφερε να σκοράρει για το 2-4 του Παναθηναϊκού, ενώ στο 5:20 ο Νίκος Παπανικολάου εκ νέου σε παίκτη παραπάνω κατόρθωσε να ανεβάσει τη διαφορά στο 2-5. Το ψυχολογικό αβαντάζ και η αυτοπεποίθηση των «πράσινων» συνεχίστηκε με τον ίδιο ρυθμό, με τον Νίκο Παπασηφάκη να σκοράρει για το 2-6 λίγο αργότερα και τον Νικόλα Αλβέρτη να σημειώνει το 2-7 για το «τριφύλλι», κάτι που ανάγκασε τον Κώστα Δήμου να καλέσει άμεσα τάιμ άουτ για να αφυπνίσει τους «κυανέρυθρους». Παρά το τάιμ άουτ, ο Παπασηφάκης στον παίκτη παραπάνω κατάφερε να σκοράρει για το 2-8 στο 2:40, με τον Παναθηναϊκό να τρέχει σερί 0-5 μέσα στο ίδιο οκτάλεπτο. Σαν να μην έφθανε αυτό, με υπέροχο σουτ από την περιφέρεια, ο Γιώργος Νικολαΐδης σκόραρε για το 2-9 (!) του Παναθηναϊκού στο 1:10. Να σημειωθεί ότι μέσα στο δεύτερο οκτάλεπτο, ο Κώστας Δήμου πέρασε στα δοκάρια τον Κώστα Γαλανίδη.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, με ένα τεράστιο σουτ, ο Γκιουβέτσης σταμάτησε την επιθετική ανομβρία του Πανιωνίου, μειώνοντας σε 3-9 από μεγάλη απόσταση, όμως αμέσως μετά ο Ριστίσεβιτς είπε «όχι» σε μοναδική ευκαιρία του Πανιωνίου σε τετ α τετ. Στο 5:47 ο Δημήτρης Μάζης κάλεσε τάιμ άουτ. Στη συνέχεια, ο Γαλανίδης έβγαλε σε κόρνερ γυριστό του Παπανικολάου, όμως μετά την επαναφορά ο φουνταριστός του Παναθηναϊκού κέρδισε αποβολή και ο Παπασηφάκης ευστόχησε στο παραπάνω για το 3-10 στο 5:20. Στο 4:54 ο Πανιώνιος κέρδισε αποβολή με τον Μουρίκη και στο παραπάνω με ωραία κυκλοφορία ο Τακάτα Μιτσούρου μείωσε σε 4-10. Στο 2:14 ο «Ιστορικός» μειώσε κι άλλο με τον Τόι Σουζούκι για το 5-10, όμως στην επόμενη φάση ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι, με τον Παπασηφάκη να ευστοχεί για το 5-11, στο 2:00. Στην επόμενη φάση, δημιουργήθηκε ένταση στα 2μ. του Πανιωνίου, με τους διαιτητές να αποβάλλουν ΧΩΡΙΣ αντικατάσταση τον Γιάννη Παπάκο. Αυτό σήμαινε πέναλτι και τέσσερα λεπτά με παίκτη παραπάνω ο Παναθηναϊκός. Ο Παπασηφάκης ευστόχησε στο πέναλτι για το 5-12 και οι παίκτες του Κώστα Δήμου αγωνίστηκαν για τέσσερα λεπτά με παίκτη λιγότερο. Στην επόμενη φάση δόθηκε διπλή αποβολή υπέρ του Πανιωνίου, αλλά ο Ριστίσεβιτς έκανε μεγάλη απόκρουση.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο, ο Πανιώνιος κέρδισε πέναλτι στο 6:27 και ο αρχηγός, Αλέξανδρος Γούνας μείωσε σε 6-12. Ύστερα από λάθος της άμυνας του Πανιωνίου στο 5:55, ο Παπασηφάκης κέρδισε πέναλτι για τον Παναθηναϊκό και ο ίδιος σκόραρε για το 6-13, ενώ στο 4:59 με εξαιρετική εκτέλεση στην πρώτη γωνία, ο Μάριος Χατζηγούλας σημείωσε το 6-14. Μετέπειτα, ο Αλβέρτης με ωραίο σουτ από την περιφέρεια ανέβασε τη διαφορά στο 6-15 για τον Παναθηναϊκό.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA