Πόλο, Α1 ανδρών: Εκπληκτική άμυνα και 2/2 ο Ολυμπιακός απέναντι στον Απόλλωνα!

by Aquafeed 24

Ένα μεγάλο παιχνίδι στον Πειραιά στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών, με τον Ολυμπιακό να επιστρέφει από τη Βαρκελώνη, έχοντας στις αποσκευές του τρεις πολύτιμους βαθμούς στην έδρα της Σαμπαντέλ για το Τσάμπιονς Λιγκ, ενόσω ο Απόλλων Σμύρνης έδωσε ένα επίσης κοπιαστικό παιχνίδι στην έδρα του την Πέμπτη απέναντι στη Μπρέσια, λυγίζοντας στο φινάλε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 15-6

Βασιζόμενος στην αμυντική του λειτουργία, ειδικότερα στα ίσα, ο Ολυμπιακός δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να πετύχει τη 2η νίκη του στο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών, με την ομάδα του Χέρβο Κόλιανιν να επιδεικνύει υψηλή συγκέντρωση και προσήλωση αμυντικά, με τον Τζωρτζάτο να έχει εξαιρετικές τοποθετήσεις, ενώ με ομαδικότητα βρήκε σκορ μπροστά για να φθάσει στην επικράτηση. Από την άλλη, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» δυσκολεύτηκε να φτιάξει αξιόλογες ευκαιρίες επιθετικά και γνώρισε την παρθενική της ήττα στη διοργάνωση.

Δύο ταυτόχρονες αποβολές από το παιχνίδι για Γούβη – Φώσκολο και Παπαναστασίου – Σολανάκη. Στον πίνακα των σκόρερ, ο Γκέργκο Ζάλανκι σημείωσε τα περισσότερα γκολ, καθώς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα 4 φορές.

Η διακύμανση…

Με τον Παναγιώτη Τζωρτζάτο στα δοκάρια ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Ολυμπιακός, με τον Χέρβο Κόλιανιν να επιλέγει ως ξένους τους Ζάλανκι και Μπούσλιε, αφήνοντας εκτός τον Λούκα Λόντσαρ. Εκτός σύνθεσης και ο Βαγγέλης Πούρος. Από την άλλη, ο Πέταρ Ραντάνοβιτς δεν είχε διαθέσιμο τον Αλέξανδρο Αλαμάνο, ο οποίος θα επιστρέψει τέλη του μήνα από τον τραυματισμό του.

Στο πρώτο οκτάλεπτο, ο Κώστας Κάκαρης έλαβε τη μπάλα σωστά στα 2μ. και κέρδισε πέναλτι στο 7:37, με τον Γιάννη Φουντούλη να ανοίγει το σκορ για το 1-0! Στη συνέχεια, ο Μανώλης Σολανάκης κέρδισε αποβολή χωρίς τη μπάλα και στον παίκτη παραπάνω ο Τζωρτζάτος απέκρουσε αρχικά, καθώς και μετά από ριμπάουντ. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, με τη βοήθεια των καλών μπλοκ έβγαλε διαδοχικές αποκρούσεις. Εν συνεχεία, ο Γαλανόπουλος ήταν αυτός που έβγαλε προσπάθεια του Κάκαρη από τα 2μ. Ο Απόλλων Σμύρνης επιχειρούσε μια κλειστή ζώνη στην άμυνά του, ενόσω ο Ολυμπιακός στο 3:19 κέρδισε πέναλτι με τον Κάκαρη από πάσα του Φουντούλη. Στην εκτέλεση, ο Γκέργκο Ζάλανκι σημείωσε το 2-0! Ο Απόλλων είχε δοκάρι με τον Μάριο Καπότση. Στο 1:49 ο Φώσκολος έκανε ωραία τρίπλα και κέρδισε πέναλτι για την ομάδα του Ραντάνοβιτς, με τον Νίκολα Μπογκντάνοβιτς να μειώνει σε 2-1! Εν τούτοις, λίγο μετά, σε μια ζώνη ανάμεσα του Απόλλωνα, ο Νικολαΐδης με κίνηση στα 2μ. πήρε μια εξαιρετική πάσα από τον Γκίλλα, σημειώνοντας ένα πανέμορφο γκολ για το 3-1!

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός κέρδισε αποβολή στην περιφέρεια με τον Ζάλανκι και στο παραπάνω ο Ούγγρος σούπερ σταρ έγραψε το 4-1! Στο 7:11 ο Απόλλων κέρδισε αποβολή στα 2μ. και στο παραπάνω ο Κώστας Χονδροκούκης κατάφερε να μειώσει σε 4-2! Λίγο αργότερα, ο Νικολαΐδης κέρδισε πέναλτι από πάσα του Γκίλλα και στην εκτέλεση ο Γιάννης Φουντούλης έγραψε το 5-2. Στο 4:06 ο Ζάλανκι με ατομική προσπάθεια και σουτ από την περιφέρεια σκόραρε για το 6-2 με το 3ο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι. Στο 3:46 ο Φώσκολος κέρδισε αποβολή στα 2μ, ενώ στην ίδια φάση αποβλήθηκαν από το παιχνίδι τόσο ο Γούβης, όσο και ο Φώσκολος. Στο 3:02 ο Τάκης Δήμου νίκησε το «ανάμεσα» του Απόλλωνα, με τη μπάλα να βρίσκει σε μπλοκ και να αλλάζει τροχιά, για το 7-2 του Ολυμπιακού. Στο 2:48 ο Απόλλωνας κέρδισε αποβολή όμως ο Μπογκντάνοβιτς έκανε λάθος και χάθηκε το παραπάνω. Στο 1:40, ένα πολύ ωραίο γκολ για τον Απόλλωνα με το μπάσιμο του Καπότση και την πάσα του Τρούλου για το 7-3 της «Ελαφράς Ταξιαρχίας».

Στο τρίτο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με παίκτη παραπάνω και ένα φοβερό γκολ από τον Ζαννή Αλαφραγκή από το πρώτο δοκάρι, από ασίστ Γενηδουνιά, ενόσω στο τέρμα του Απόλλωνα είχε περάσει ο Κώστας Λιμαράκης στη θέση του Στέφανου Γαλανόπουλου (8-3).  Ένα υπέροχο παραπάνω από τον Ολυμπιακό. Νέα κερδισμένη ποινή για τον Ολυμπιακό στην κόντρα αμέσως μετά και ο Γιάννης Φουντούλης με εκπληκτική εκτέλεση έγραψε το 9-3. Στο 5:41, αποβλήθηκαν από το παιχνίδι και ο Σολανάκης και ο Παπαναστασίου. Δύο σημαντικές απώλειες για τις δύο ομάδες, ενώ ο Απόλλων Σμύρνης έμεινε χωρίς φουνταριστό καθώς νωρίτερα είχε αποβληθεί και ο Φώσκολος.

Στη συνέχεια, ο Ρομπόπουλος ως φουνταριστός κέρδισε αποβολή και στο παραπάνω ο Απόλλωνας δεν κατάφερε να σκοράρει με τον Ράντοβιτς. Μάλιστα, στην εξέλιξη της φάσης ο Γενηδουνιάς στην κόντρα έγραψε το 10-3 από την πάσα του Ζάλανκι. Στο 3:54 ο Μιχάλης Δίπλαρος από πάσα του Γαρδίκα σκόραρε ως φουνταριστός για το 10-4 του Απόλλωνα.

Στα 19 δευτερόλεπτα, ο Τάκης Δήμου κέρδισε το πέναλτι και στην εκτέλεση ο Γενηδουνιάς έγραψε το 11-4.

Στο τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με γκολ με τον Νίκο Γκίλλα να ευστοχεί από την περιφέρεια με δυνατό σουτ για το 12-4 των παικτών του Χέρβο Κόλιανιν, με τον Απόλλωνα να απαντάει για το 12-5 με τον Χάρη Ρομπόπουλο να σκοράρει από τα 2μ. Στο 4:55 με γρήγορο παιχνίδι κατάφερε να μειώσει σε 12-6 από τη συνεργασία Καπότση-Μπραΐμη με τον 2ο να σκοράρει από τη θέση «2». Στο 3:02 ο Ολυμπιακός κέρδισε αποβολή στα 2μ. και ο Χέρβο Κόλιανιν κάλεσε τάιμ άουτ. Στο παραπάνω, ο Γκέργκο Ζάλανκι σκόραρε για το 13-6 για το 4ο προσωπικό του γκολ. Ακόμη ένα γκολ για τον Ολυμπακό με ομαδικότητα και τον Σπύρο Λυκούδη να ευστοχεί από την περιφέρεια για το 14-6 στο 1:18. Λίγο μετά, ο Τάκης Δήμου σημείωσε το 15-6 με δυνατό σουτ από την περιφέρεια.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA