Πόλο, Euro Cup: ΜΑΤΣΑΡΑ στον Λαιμό και πρώτη νίκη για τον Πανιώνιο με ανατροπή!

Έπειτα από ένα πολύ ωραίο παιχνίδι που έγινε στον Λαιμό, ο Πανιώνιος επικράτησε με 9-10 του ΝΟΒ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Euro Cup ανδρών.

by Κώστας Παππάς

Φανταστικό παιχνίδι διεξήχθη στο κολυμβητήριο του Λαιμού ανάμεσα σε ΝΟΒ και Πανιώνιο για την 2η αγωνιστική του Euro Cup, με την ομάδα του Κώστα Δήμου να παίρνει στις λεπτομέρειες την νίκη με 9-10 και μαζί το πρώτο ροζ φύλλο στην διοργάνωση. Κορυφαίος από τον Πανιώνιο που ολοκλήρωσε την φοβερή ανατροπή στο τελευταίο οκτάλεπτο ήταν ο Κώστας Γκιουβέτσης που σκόραρε 4 φορές ενώ από τον ΝΟΒ ξεχώρισε ο αρχηγός Στάθης Καλογερόπουλος που σκόραρε 3 τέρματα.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 9-10

 

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Πανιώνιο να βγάζει την πρώτη καλή άμυνα της αναμέτρησης αλλά ο ΝΟΒ σκόραρε το πρώτο γκολ του αγώνα με ωραίο σουτ του Χαλυβόπουλου από το «2». Η απάντηση του Πανιωνίου ήρθε άμεσα, με τον Ιάπωνα Τακάτα να σκοράρει από την περιφέρεια (1-1) αλλά ο ΝΟΒ απάντησε με ωραία κίνηση του Σπάχιτς από τα 2μ (04:20) για το 2-1. Λίγο αργότερα, ο ίδιος παίχτης κέρδισε αποβολή, που την αξιοποίησε ο Αριστείδης Χαλυβόπουλος, σκοράροντας το 2ο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση (3-1). Στο 2:12 o Γκιουβέτσης κέρδισε αποβολή αλλά το γκολ δεν ήρθε για τον Ιστορικό, που δυσκολευόταν να βρει λύσεις στο επιθετικό κομμάτι και ο ΝΟΒ το εκμεταλλεύτηκε αυτό σκοράροντας ξανά στον παραπάνω, αυτή την φορά με τον Ούμποβιτς. Στα 19’’ πριν το οκτάλεπτο, ο Πανιώνιος απάντησε με ωραίο ψιλοκρεμαστό σουτ από τον Γκιουβέτση και η πρώτη περίοδος τελείωσε στο 4-2.

 

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στην άμυνα, με τα πρώτα 2 λεπτά να περνούν χωρίς γκολ. Στο 5:08 ο Γκιουβέτσης μείωσε σε 4-3 με τους γηπεδούχους να ψάχνουν λύσεις στην επίθεση. Αυτές ήρθαν ξανά στον παίχτη παραπάνω, με τον Καλογερόπουλο (5-3), την ίδια ώρα που  ο Ιστορικός είχε να λύσει το πρόβλημα που προέκυψε από την 2η προσωπική ποινή του Takata. Ο Καλογερόπουλος, με το 2ο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση, ξανά στον παραπάνω, έδωσε προβάδισμα 3 γκολ στην ομάδα του (6-3). Οι παίχτες του Βουγιατσίνοβιτς ήταν εκπληκτικοί στην άμυνα στο δεύτερο οκτάλεπτο, δέχτηκαν μόνο ένα γκολ και το ημίχρονο έκλεισε στο 6-3.

 

Με την έναρξη του τρίτου οκταλέπτου, ο ΝΟΒ αστόχησε στον παραπάνω μετά από πολύ καλή άμυνα του Πανιωνίου. Ο Ιστορικός αστόχησε σε παραπάνω και το 6-3 παρέμεινε μετά από τα 3,5 πρώτα λεπτά, μέχρι να σκοράρει για τον Πανιώνιο ο Γούνας στον παραπάνω (6-4 στο 4:08 της περιόδου). Λίγο αργότερα, ο Πανιώνιος μείωσε στο γκολ μετά από πολύ ωραίο σουτ του Κοπελιάδη στον παραπάνω, την ώρα που ο Γαλανίδης ήταν εκπληκτικός στο τέρμα. Στα 39’’ ο Σπάχιτς κέρδισε πέναλτι, ο Μπουζαλάς αποβλήθηκε με 3η προσωπική ποινή και ο Καλογερόπουλος που ανέλαβε την εκτέλεση, έκανε το 7-5. Το σκορ αυτό δεν έμεινε για πολύ, καθώς ο Γούνας σκόραρε στον παραπάνω για το 7-6 που ήταν και το σκορ του οκταλέπτου.

 

 

Με την έναρξη του τελευταίου οκταλέπτου, ο ΝΟΒ σκόραρε με σουτ από την περιφέρεια (8-6) ενώ λίγο αργότερα ο Ντίλαν Γουντχεντ αποβλήθηκε με αντικατάσταση. Ο Πανιώνιος το εκμεταλλεύτηκε αυτό, και με τον Γκιουβέτση να σκοράρει το 3ο του προσωπικό γκολ, το σκορ έγινε 8-7. Στο 6:13 ο Κοπελιάδης σκόραρε ένα ΣΠΑΝΙΑΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ γκολ από την περιφέρεια, με το παιχνίδι να είναι πλέον στα ίσα (8-8). Με 3:58 για την λήξη, ο Γκιουβέτσης έδωσε προβάδισμα στον Πανιώνιο με σουτ από την περιφέρεια (8-9) αλλά ο ΝΟΒ απάντησε με τον Χατζή στον παραπάνω (9-9). Στο 1:08, ο Κώστας Δήμου πήρε τάιμ αόυτ, ο Πανιώνιος είχε ευκαιρία να σκοράρει στον παραπάνω και το έκανε με τον φοβερό Αλέξανδρο Γούνα (9-10). Ο ΝΟΒ δεν κατάφερε να ισοφαρρίσει και ο Πανιώνιος πήρε ένα τεράστιο διπλό, με το 9-10 να είναι το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

 

 

Τα οκτάλεπτα: 4-2 , 2-1, 1-3, 2-4

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA