Πόλο, Euro Cup, 2η αγωνιστική: Ελληνική «μονομαχία« στον Λαιμό, για την πρώτη νίκη Παναθηναϊκός και Απόλλωνας – Όλο το πρόγραμμα

Πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής του Euro Cup ανδρών, με τα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων να ξεχωρίζουν.

by Κώστας Παππάς

Ιδιαίτερα ελληνικό χρώμα αναμένεται να έχουν τα παιχνίδια της Πέμπτης (17/10) για το Euro Cup, καθώς οι τέσσερις εκπρόσωποι της ελληνικής υδατοσφαίρισης, ρίχνονται στην «μάχη» της 2ης αγωνιστικής, με στόχο φυσικά την πρώτη τους νίκη στην διοργάνωση.

Φυσικά, στο…  μενού της Πέμπτης ξεχωρίζει η αναμέτρηση του ΝΟ Βουλιαγμένης με τον Πανιώνιο στον Λαιμό, με τις δύο ομάδες να έρχονται από αρνητικά αποτελέσματα στην πρεμιέρα, η μεν από την Ορτίτζια του Γιώργου Καλαιτζή και η δε από την BVSC στην Νέα Σμύρνη. Αξιοσημείωτο προφανώς, ότι το κολυμβητήριο του Λαιμού θα υποδεχθεί ευρωπαϊκό αγώνα ύστερα από αρκετά χρόνια, καθώς η προθεσμία της European Aquatics για αγώνες σε ανοιχτά κολυμβητήρια είναι μέχρι το τέλος του μηνός Οκτωβρίου.

Θετικό αποτέλεσμα θέλει να αναζητήσει και ο Παναθηναϊκός στην Ουγγαρία με την ομάδα του Δημήτρη Μάζη να τίθεται αντιμέτωπη με την ιστορική Χόνβεντ, με τους Μαγυάρους να έχουν προχωρήσει επίσης σε ανανέωση του ρόστερ τους, έχοντας ωστόσο στον πάγκο τη μεγάλη προσωπικότητα της ουγγρικής υδατοσφαίρισης, Μάρτον Σίβος και Team Leader τον Νόρμπερτ Χοσνιάσκι. Υπενθυμίζεται πως ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στην πρεμιέρα από την Μπαρτσελόνα στο Σεράφειο Κολυμβητήριο και θέλει να ανατρέψει την κατάσταση αρχής γενομένης με το διπλό την Πέμπτη, ενώ και οι Ούγγροι έχασαν με 12-8 από τη Σάμπατς.

Το.. ρόδι θα επιχειρήσει να σπάσει και ο Απόλλων Σμύρνης που αντιμετωπίζει την ιταλική Μπρέσια στο Σεράφειο. Φυσικά, το έργο του μόνο εύκολο δεν προμηνύεται, καθώς απέναντι του θα βρει μια πολύ καλή και έμπειρη ομάδα, με πολλές παρουσίες στο Champions League και έναν εξαιρετικό προπονητή, τον Αλεσάντρο Μπόβο. Οι Ιταλοί δυσκολεύτηκαν στην πρεμιέρα απέναντι στο Στρασβούργο, παρότι επικράτησαν με 11-9. Είναι μια ομάδα αρκετά πλήρης που στηρίζεται στον Μαξ Ίρβινγκ, τον Αλεσιάνο, τον πολύπειρο Τζίτο, τον Ντόλτσε στα 2μ. και τους νεαρούς ταλαντούχους, Τζιανάτσα, Φερέρο και Μπαλζαρίνι.

Παρόλα αυτά, το σύνολο του Πέταρ Ραντάνοβιτς φιλοδοξεί να αντιδράσει μετά την ήττα της πρώτης αγωνιστικής από την κάτοχο του τροπαίου Γιουγκ και με τον κόσμο στο πλευρό του, φιλοδοξεί να πάρει την νίκη που θα του δώσει ώθηση για να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό σε έναν αν μη τι άλλο πολύ δυνατό όμιλο (Group A).

Το πρόγραμμα της Πέμπτης: 

  • ΝΟ ΒουλιαγμένηςΠανιώνιος  (17:00)
  • Bαζούτας – Ορτίτζια  (19:30)
  • Ντουίσμπουργκ – Σόλνοκ   (20:15)
  • Χόνβεντ – Παναθηναϊκός   (20:30)
  • Aπόλλων Σμύρνης – Μπρέσια   (21:00)
  • Στρασμπουργκ – Γιουγκ    (21:00)
  • Μλάντοστ – Προ Ρέκο   (21:45)
  • Mπαρτσελόνα – Σάμπατς (21:45)

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA