Champions League ανδρών: Η αδιαπραγμάτευτη Νόβι των Ελλήνων και η… μαγεία του Μάντιτς (video)

Η πρωταθλήτρια Φερεντσβάρος έδωσε ένα καλό μάθημα στην φιλόδοξη Ραντνίτσκι το βράδυ της Τρίτης ενώ η Νόβι Μπέογκραντ των Βλαχόπουλου και Σκουμπάκη δεν είχε πρόβλημα.

by Μάνος Φυρογένης

Η αυλαία της 2ης στροφής των ομίλων του Champions League ανδρών «ξημέρωσε» στην Ευρώπη χωρίς κάποια μεγάλη έκπληξη λίγες ώρες πριν ο Ολυμπιακός αγωνιστεί στην Ισπανία κόντρα στη Σαμπαντέλ για το 2/2.

Στο Οτοπένι της Ρουμανίας όπου η ελληνική κολύμβηση είχε τις δικές της χρυσές στιγμές τον περασμένο Δεκέμρβη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25άρας πισίνας, η Στεάουα έπεξε με τη… φωτιά κόντρα στο Ανόβερο όμως στο τέλος δεν κάηκε έστω κι αν χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι.

Οι Ρουμάνοι απώλεσαν διαφορά 3 γκολ στα τελευταία δύο λεπτά για το 8-8 της κανονικής διάρκειας, στη «ρώσικη ρουλέτα» όμως ήταν πιο ψύχραιμοι παρότι το μομέντουμ δεν ήταν υπέρ τους.

Από τρία γκολ στην κανονική διάρκεια είχαν οι Γκεοργκέσκου και Στρελέζκι.

Τα οκτάλεπτα: 4-0, 0-1, 1-3, 3-4, 4-5 πεν.

2/2 για την «ελληνική» Νόβι Μπέογκραντ

Η ομάδα των Άγγελου Βλαχόπουλου και Δημήτρη Σκουμπάκη ζευγάρωσε τις νίκες της στο πρώτο γκρουπ, διατηρώντας το απόλυτο απέναντι στους Ρουμάνους.

Πιο εύκολα σε σχέση με την πρεμιέρα στο Βελιγράδι και την ΑΠΙΘΑΝΗ εμφάνιση του Σκουμπάκη, οι Σέρβοι επιβλήθηκαν της Οραντέα με 15-9 εκτός έδρας, χάρις την αποτελεσματικότητά τους.

Η Νόβι κέρδισε κάθε επιμέρους περίοδο, εκτελώντας με 15/29 σουτ έναντι 8/23 της Οραντέα. Από δύο γκολ είχαν οι δύο Έλληνες, όντας μάλιστα ιδιαίτερα «οικονομικοί» (2/2 το… βουνό της Κρήτης, 2/3 το… κομπιούτερ από τη Θεσσαλονίκη). Πρώτο «βιολί» ήταν ο Μαρτίνοβιτς που είχε 4 γκολ.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 2-4, 3-5, 2-3

Η πρωταθλήτρια Φερεντσβάρος του Αργυρόπουλου-Κανακάκη δεν αστειεύεται

Τι κι αν πήγε στη Κραγκούγιεβατς χωρίς τον Βόγκελ και αιφνιδιάστηκε στο ξεκίνημα βρισκόμενη πίσω (2-0) στα πρώτα 84 δευτερόλεπτα; Η Φερεντσβάρος έκανε περίπατο κόντρα στην φιλόδοξη Ραντνίτσκι στο παιχνίδι της βραδιάς αφού ο Daniel Szakonyi και η υπέροχη άμυνα των Ούγγρων, κράτησε τους αντιπάλους τους χωρίς γκολ για 14’35” (!).

Ο Βίγβαρι έβαλε τρία γκολ, ο Μάντιτς 4 με ένα ΑΠΙΘΑΝΟ γυριστό που έφυγε με κινηματογραφική ταχύτητα και… ξύρισε τον Φιλίποβιτς ενώ άλλα δύο πρόσθεσε ο Στέλιος Αργυρόπουλος-Κανακάκης που είχε 2/7 βέβαια. Όσο και να έβαζαν μπροστά, MVP δεν θα μπορούσε να ήταν κανένας άλλος από τον δεύτερο στην ιεραρχία μετά τον τεράστιο Βόγκελ γκολκίπερ, Daniel Szakonyi που έρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Τελείσε το ματς με 8/13 αποκρούσεις για τον ουγγρικό περίπατο στη Σερβία τον οποίο λίγοι περίμεναν παρά τη δυναμική της Φερεντσβάρος. Πως να μην εξελιχθεί όμως έτσι όταν κράτησε την Ραντνίτσκι στο ανησυχητικό 2/15 στον παραπάνω;

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-3, 0-3, 2-4

Το πάλεψε η Ντιναμό Τιφλίδας του Κεχαγιά

Η Ντιναμό Τιφλίδας του Σάκη Κεχαγιά που επέστρεψε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μέσω των Γεωργιανών, έβαλε δύσκολα στο πρώτο ημίχρονο στη Γιάντραν του Σπλιτ, όμως εν τέλει η ικανή παρέα του Μάρκο Μπίγιατς έφυγε με το διπλό (10-16) πριν το ντέρμπι κορυφής με την Φερεντσβάρος.

Ασταμάτητοι οι Τζέρκο Μάρινιτς-Κράγκιτς και Λορέν Φάτοβιτς που είχαν μαζί 7 γκολ. Η πλάστιγγα έγειρε οριστικά και αμετάκλητα στην τρίτη περίοδο με το επιμέρους 1-5 να μετατρέπει το τελευταίο οκτάλεπτο σε διαδικαστικού χαρακτήρα.

Τα οκτάλεπτα: 3-5, 3-2, 1-5, 3-4

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA