Πόλο, Α1 γυναικών: Δυνατός ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ στον Πειραιά κόντρα στον Εθνικό!

by Aquafeed 24

Δεν ήταν η πρώτη φορά που αντάμωσαν φέτος οι εν λόγω ομάδες, καθώς ο Εθνικός Πειραιά και ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ Betsson είχαν τεθεί αντιμέτωποι στον προκριματικό γύρο του Champions League, πριν από λίγο καιρό στην Πάντοβα. Η πρεμιέρα της Α1 γυναικών έφερε τους δύο συλλόγους αντιμέτωπους ξανά στον Πειραιά, με τον ΑΛΙΜΟ ΝΑΣ να δείχνει από το πρώτο δευτερόλεπτο τις προθέσεις του για τη φετινή σεζόν, καθώς προηγήθηκε με 0-7 στο πρώτο οκτάλεπτο και έθεσε εξ αρχής τις βάσεις για την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ Betsson 5-16

Με υψηλή ένταση από το ξεκίνημα, ωραίο πόλο και όμορφες συνεργασίες, αλλά και με συγκέντρωση στην άμυνα, η ομάδα του Πάνου Βέργου υπερίσχυσε και δεν επέτρεψε στις «κυανόλευκες» του Ορέστη Σαλάχα να επαναλάβουν το τρομερό διάστημα που πέτυχαν στο Σούπερ Καπ κόντρα στον Ολυμπιακό. Για τον ΑΛΙΜΟ ΝΑΣ Betsson, το πιο δυνατό τεστ έως τώρα έρχεται την ερχόμενη Παρασκευή, καθώς θα υποδεχθεί τις «ερυθρόλευκες» στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου για τη 2η αγωνιστική. Αντίθετα, ο Εθνικός Πειραιά το επόμενο Σάββατο αντιμετωπίζει εντός έδρας τον επίσης ισχυρό ΝΟ Βουλιαγμένης.

Πρώτη σκόρερ του ΑΛΙΜΟΥ ΝΑΣ η Κλαούντια Μαρλέτα με τέσσερα, ενώ ακολούθησε η αρχηγός, Αλεξάνδρα Ασημάκη με τρία. Από δύο Άννα Μαμόγλου και Άνα Μιλίσεβιτς για τον Εθνικό Πειραιά.

Η διακύμανση…

Με απόκρουση της Σταματοπούλου για τον ΑΛΙΜΟ ΝΑΣ ξεκίνησε η αναμέτρηση, με την Ιωάννα Χυδηριώτη να ευστοχεί από δεξιά για το 0-1 στο 7:03, ενώ στο 6:33 η Αλεξάνδρα Ασημάκη κέρδισε πέναλτι και η Τίνα Κοντογιάννη ευστόχησε για το 0-2. Μάλιστα, στο 5:46 η Χυδηριώτη είδε την ασίστ και η Μαρία Πάτρα από το 1ο δοκάρι κατάφερε να γράψει το 0-3 για τον ΑΛΙΜΟ ΝΑΣ. Εν συνεχεία, η Τζούρκα απέκρουσε γυριστό της Ασημάκη από τα 2μ., ενώ Μαμόγλου λίγο έλλειψε να σκοράρει, αλλά η Σταματοπούλου ακούμπησε τη μπάλα και με μακρινή πάσα βρήκε τη Μαρλέτα, η οποία σημείωσε το πρώτο της γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα για το 0-4 στο 4:37. Αυτό ανάγκασε τον Ορέστη Σαλάχα να καλέσει τάιμ άουτ, για να αφυπνίσει τις «κυανόλευκες». Στη συνέχεια, πάσα της Ελληνιάδη και 2ο κερδισμένο πέναλτι από την Ασημάκη, με την Ελληνιάδη να ευστοχεί στο 4:00 για το 0-5! Δύο λεπτά αργότερα, η Ασημάκη κέρδισε κι άλλο πέναλτι και η Μαρλέτα ευστόχησε για το 0-6 του ΑΛΙΜΟΥ ΝΑΣ. Στα 59 δευτερόλεπτα, η άμυνα του Εθνικού δεν αντέδρασε και η Μαρία Πάτρα με 6μετρο έγραψε το 0-7 για τις φιλοξενούμενες.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, ο Ορέστης Σαλάχας πέρασε στα δοκάρια την Αναστασία Μπεκρή στη θέση της Αλεξίας Τζούρκα, ενώ στο 7:32 με ένα γκολ υψηλού επιπέδου η Αλεξάνδρα Ασημάκη ανέβασε τη διαφορά στο 0-8. Στο 5:10 η Μαρλέτα έφυγε στην κόντρα και βρήκε την Αλεξάνδρα Ασημάκη, η οποία σκόραρε ξανά για το 0-9 του ΑΛΙΜΟΥ ΝΑΣ, ο οποίος απέδιδε εξαιρετικά.

Στο 4:45, ο Εθνικός Πειραιά κέρδισε αποβολή και η Μιλίσεβιτς με δυνατό σουτ σημείωσε το πρώτο γκολ της ομάδας της στο παιχνίδι στον παίκτη παραπάνω για το 1-9. Στο 3:59 η Ελένη Κανετίδου από δεξιά, με όμορφη λόμπα, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-9, όμως η Κλαούντια Μαρλέτα με 6μετρο έγραψε άμεσα το 2-10 στο 3:47! Η Νεφέλη Χαλδαίου, με ωραίο σουτ από την περιφέρεια σημείωσε το 2-11 για τον ΑΛΙΜΟ ΝΑΣ στη συνέχεια, με την Άννα Μαμόγλου να σκοράρει στον παίκτη παραπάνω με πολλές προσποιήσεις για το 3-11. Στο 1:34 η Κασσιάνα Μαργαρίτη κέρδισε πέναλτι όμως η Σταματοπούλου απέκρουσε το πέναλτι της Ευδοκίας Τσιμάρα. Στο 1:11 ο Ορέστης Σαλάχας δέχθηκε κίτρινη για διαμαρτυρία σε ποινή της Χατζηκυριακάκη, που τη θεώρησε ιδιαίτερα αυστηρή. Στο παραπάνω, η Έλενα Ελληνιάδη σκόραρε για το 3-12 στα 55 δευτερόλεπτα. Στα 40 δευτερόλεπτα, η Κλαψιανού κέρδισε πέναλτι και η Άννα Μαμόγλου σκόραρε για το 4-12.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, η Κλαψιανού κέρδισε πέναλτι στο 6:04, όμως η Σταματοπούλου απέκρουσε πέναλτι της Ελένης Μπέτα. Στο 5:35 η Κλαψιανού κέρδισε και αποβολή, όμως ο Εθνικός δεν κατάφερε να σκοράρει στο παραπάνω. Στην αντεπίθεση η Μαρλέτα κέρδισε ποινή και η Νατάσα Ριμπάνσκα με γρήγορη εκτέλεση έγραψε το 4-13. H Ασημάκη κέρδισε ποινή στη συνέχεια, όμως ο ΑΛΙΜΟΣ δεν εκδήλωσε προσπάθεια στο παραπάνω, λόγω λάθους. Στην αντίπερα όχθη, η Μαργαρίτη κέρδισε αποβολή, όμως ο Εθνικός είχε δοκάρι. Στο 3:08 η Χυδηριώτη είδε μια τρομερή πάσα και η Αλεξάνδρα Ασημάκη με υπέροχο γύρισμα σημείωσε το 4-14. Απάντησε ο Εθνικός στο 2:00 με τη Μιλίσεβιτς να βρίσκει δίχτυα.

Τέταρτο γκολ για την Μαρλέτα στο 1:35, με την Ιταλίδα να εκτελεί από απόσταση για να σκοράρει το 5-15 του ΑΛΙΜΟΥ ΝΑΣ, ενώ στο 1Α03 η Κλαψιανού κέρδισε αποβολή και ο Ορέστης Σαλάχας κάλεσε τάιμ άουτ. Στο παραπάνω, ο Εθνικός δεν κατάφερε να σκοράρει.

Στην τελευταία περίοδο της αναμέτρησης, ο Εθνικός έχασε ορισμένες ευκαιρίες με παραπάνω για να μειώσει τη διαφορά στο σκορ, ενώ το αποτέλεσμα διαμόρφωσε στην κόντρα η Χαλδαίου για το 5-16. Χρόνο συμμετοχής πήρε και η Μαρία Λάζαρη στα δοκάρια του ΑΛΙΜΟΥ ΝΑΣ.

 

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA