Πόλο, Α1 γυναικών: Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα με νίκη του ΑΝΟΓ επί του νεοφώτιστου ΓΣ Ηλιούπολης!

Η δράση ξεκίνησε στην Α1 κατηγορία γυναικών από το κολυμβητήριο της Γλυφάδας!

by Aquafeed 24

Και επιτέλους, άρχισε! Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της Α1 γυναικών ήρθε, με το κολυμβητήριο της Γλυφάδας να… σπάει το ρόδι του νέου πρωταθλήματος, καθώς ο ΑΝΟΓ υποδέχθηκε τον νεοφώτιστο ΓΣ Ηλιούπολης για την 1η αγωνιστική.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 21-8

Ο Αργύρης Θεοδωρόπουλος είδε τα κορίτσια του να αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα την αναμέτρηση από τα πρώτα λεπτά, με τον ΑΝΟΓ να χτίζει μια σημαντική διαφορά από πολύ νωρίς στην αναμέτρηση, κατακτώντας τους πρώτους τρεις βαθμούς στο πρωτάθλημα, υπερασπιζόμενος την έδρα του. Από την άλλη, ο ΓΣ Ηλιούπολης με τον Σωτήρη Ζουμπουλιά να ντεμπουτάρει στον πάγκο της, φάνηκε ότι είναι μια ομάδα η οποία επιχειρεί να αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό καθώς και ταυτότητα στο παιχνίδι της και έδειξε ορισμένα όμορφα στοιχεία, που με σκληρή δουλειά θα βελτιωθούν και αποτελούν αισιόδοξο μήνυμα, παρά την ήττα στην 1η αγωνιστική.

Ο ΑΝΟΓ φάνηκε ότι είχε καλύτερο ρυθμό και περισσότερη ένταση και διάρκεια στο παιχνίδι του, καθώς συμμετείχε στον προκριματικό του Champions League και επιβεβαίωσε τα προγνωστικά. Δύο ομάδες με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και νεαρές αθλήτριες που αξιοποίησαν την ευκαιρία από τους προπονητές τους.

Στον πίνακα των σκόρερ, για τη νεοφώτιστη ομάδα ξεχώρισε η νεαρή, Λυδία Κατσώνη, η οποία σημείωσε τέσσερα γκολ, ενώ για τη Γλυφάδα που είχε πλουραλισμό, πιο παραγωγικές επιθετικά ήταν η νεαρή Ιωάννα Κανελλοπούλου και η Θωμαΐς Μουστακαρία με τέσσερα γκολ έκαστη.

Η διακύμανση… 

Το πρώτο γκολ του πρωταθλήματος ήρθε σε παίκτρια παραπάνω, με την Θωμαΐς Μουστακαρία να χρίζεται πρώτη σκόρερ της φετινής Α1 γυναικών, για το 1-0 του ΑΝΟΓ νωρίς στο οκτάλεπτο. Η ομάδα του Αργύρη Θεοδωρόπουλου έδειχνε σιγουριά στην άμυνα στο ξεκίνημα, έχοντας και τη Βασιλική Τσιάρα κάτω από τα δοκάρια, ενώ τα αντίπαλα γκολποστ υπερασπιζόταν η Λυδία Μαυρωτά, το νέο απόκτημα του ΓΣ Ηλιούπολης. Λίγο μετά, ο Γρηγοροπούλου κέρδισε πέναλτι στα 2μ. και η Τέρνερ σημείωσε το 2-0 απέναντι στην πρώην συμπαίκτρια της στον Εθνικό. Ακόμη ένα πέναλτι για τον ΑΝΟΓ αμέσως μετά από απόκρουση της Τσιάρα, αλλά η Λυδία Μαυρωτά πραγματοποίησε μεγάλη απόκρουση, διατηρώντας το σκορ στην ίδια τιμή. Εν τούτοις, στην κόντρα, η Ιωάννα Κανελλοπούλου στάθηκε δυνατά παρά το μαρκάρισμα και εξ επαφής σκόραρε για το 3-0 του ΑΝΟΓ. Ύστερα από λίγο, η Ιφιγένεια Μαυρωτά κέρδισε πέναλτι για την Ηλιούπολη με την Άλκηστη Κοτσάφτη να σημειώνει το παρθενικό γκολ της ομάδας της στην Α1! Η Γλυφάδα απάντησε άμεσα με δυνατό σουτ από δεξιά της Παναγιώτας Νίνου για το 4-1, όμως με ένα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ σουτ δοκάρι και μέσα, από δεξιά, η Λυδία Κατσώνη σκόραρε για το 4-2.  Στα οκτώ δευτερόλεπτα, η Αλεξάνδρα Καλαϊτζή από το δοκάρι στο παραπάνω σημείωσε το 5-2.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, με πέναλτι της Τέρνερ, ο ΑΝΟΓ σημείωσε το 6-2, παρά την προσπάθεια της Μαυρωτά να αποκρούσει και τη μπάλα να περνά οριακά τη νοητή γραμμή. Σε παίκτη παραπάνω, οι νεοφώτιστες λίγο έλειψαν να σκοράρουν, αλλά η Τσιάρα ακούμπησε τη μπάλα, που βρήκε στο δοκάρι και σταμάτησε στη γραμμή. Παραπάνω για τον ΑΝΟΓ, αμέσως μετά, και υπέροχη ξαφνική εκτέλεση από τη θέση «4» της Τέρνερ για το 7-2. Στην κόντρα χτύπησε εν συνεχεία ο ΑΝΟΓ, με τη Ζωή Τζωρτζακάκη να επιλέγει λόμπα για το 8-2 της ομάδας της. Λίγα λεπτά αργότερα, η Ηλιούπολη σκόραρε από αριστερά με την Άλκηστη Κοτσάφτη για το 8-3, με τις φιλοξενούμενες να βρίσκουν ακόμη ένα γκολ άμεσα για το 8-4 από την Λυδία Κατσώνη. Ο ΑΝΟΓ σε παραπάνω που κέρδισε η Καλαϊτζή κατάφερε να απαντήσει με την Ραφαέλα Σαλταμανίκα, όμως στα 39 δευτερόλεπτα η Λυδία Κατσώνη με το 3ο προσωπικό της γκολ μείωσε σε 9-5! Σέντρα για τη Γλυφάδα και γκολ με γυριστό στα 2μ. από την Αλεξάνδρα Καλαϊτζή για το 10-5 του ΑΝΟΓ.

Τρίτο οκτάλεπτο και ο ΑΝΟΓ σκόραρε γρήγορα με την Ιωάννα Κανελλοπούλου, όμως η Λυδία Κατσώνη με το 4ο προσωπικό της γκολ μείωσε σε 11-6 για την Ηλιούπολη. Απάντηση του ΑΝΟΓ στην κόντρα με τη Θωμαΐς Μουστακαρία να εκτελεί με λόμπα για το 12-6, ενώ στο 3:51 η Τζωρτζακάκη σκόραρε για το 13-6. Η Ηλιούπολη απάντησε με όμορφη λόμπα της Ελίζα Παναγιώτι για το 13-7, όμως το 14-7 ήρθε ένα λεπτό αργότερα από τη Βασιλική Λασκαρίδου. Μια σημαντική απόκρουση της Τσιάρα αμέσως μετά για τον ΑΝΟΓ, ενώ έβγαλε μεγάλη πάσα στη Λασκαρίδου που σκόραρε στο τετ α τετ για το 15-7. Ακόμη ένα γκολ για τον ΑΝΟΓ λίγο μετά, με τρομερή λόμπα από μακριά της Αναστασίας Λούδη για το 16-7.

Ωραία συνεργασία για το 17-7 του ΑΝΟΓ, με την Ιωάννα Κανελλοπούλου να σκοράρει ακόμη μια φορά στο παιχνίδι, ενώ η Ραφάελα Σαλταμανίκα από τα 2μ. αμέσως μετά σημείωσε το 18-7 της Γλυφάδας. Η Λίνα Κύρκου στη συνέχεια σκόραρε από αριστερά για το 18-8, μειώνοντας για την Ηλιούπολη, όμως με σουτ από την περιφέρεια η Ιωάννα Κανελλοπούλου σημάδεψε εξαιρετικά και βρήκε δίχτυα για το 19-8! Στην κόντρα χτύπησε η Γλυφάδα στην επόμενη φάση, με τη Μουστακαρία να σημειώνει με λόμπα το 20-8 για τον ΑΝΟΓ, ενώ η ίδια κέρδισε πέναλτι και πάλι στην κόντρα αμέσως μετά, με την Ιωάννα Κανελλοπούλου να μην καταφέρνει να σκοράρει.

Λίγα λεπτά αργότερα, η Σαλταμανίκα κέρδισε αποβολή αμέσως μετά, όμως η Λυδία Μαυρωτά πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ. Μετά την επαναφορά, η Μουστακαρία εκ νέου βρήκε τη γωνία περνώντας τη μπάλα από το μπλοκ για το 21-8 του ΑΝΟΓ στο 1:19.

Οκτάλεπτα: 5-2, 5-3, 6-2, 5-1

ΔΕΙΤΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

 

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA