Πόλο, Euro Cup: Λύγισε στα σημεία ο Παναθηναϊκός στην ευρωπαϊκή του πρεμιέρα!

Για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Euro Cup, o Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 8-10 της Μπαρτσελόνα στο «Σεράφειο» κολυμβητήριο.

by Κώστας Παππάς

Πρεμιέρα στην φάση των ομίλων του Euro Cup έκανε το απόγευμα της Πέμπτης ο Παναθηναϊκός, με το σύνολο του Δημήτρη Μάζη να γνωρίζει την ήττα από την Μπαρτσελόνα με 8-10 στο «Σεράφειο» Κολυμβητήριο στην πρώτη του παρουσία σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ φυσικά, τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του αδικοχαμένου George Baldock. Πολύ καλή εμφάνιση από τους Παπασηφάκη (3 γκολ) και Παπανικολάου για το «τριφύλλι» ενώ από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Te Reile που σκόραρε 4 φορές.

Ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε αντίδοτο στο ισπανικό παραπάνω σε πολλές περιπτώσεις, δεν κατάφερε να ανεβάσει ρυθμό με διάρκεια και γνώρισε την ήττα, ωστόσο ανασκουμπώνεται άμεσα για την πρεμιέρα της Α1 ανδρών και φυσικά για το ευρωπαϊκό του ταξίδι στην Ουγγαρία, όπου την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει την ισχυρή Χόνβεντ για τη 2η αγωνιστική του Euro Cup.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  8-10

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ..

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να ξεκινάει καλύτερα και να κερδίζει αποβολή στην πρώτη κιόλας φάση με τον Κουρούβανη αλλά να μην καταφέρει να σκοράρει ενώ στην άμυνα ξεκίνησε με κλέψιμο του Γεωργαρά. Το πρώτο γκολ του αγώνα όμως το πέτυχε η Μπαρτσελόνα με τον Τe Riele (0-1) με τους γηπεδούχους να απαντάνε μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Παπασηφάκη, ο οποίος διαμόρφωσε το 1-1 (5:31).  Στο  3:09, ο Νίκος Παπανικολάου χρεώθηκε με αποβολή και ο Τe Riele σκόραρε ξανά με φοβερό σουτ στην απέναντι γωνία κάνοντας το 1-2 ενώ λίγο αργότερα ο Σγουρίδης κέρδισε αποβολή που δεν εκμεταλλεύτηκαν οι «πράσινοι». Στο 1:26, ο Παπασηφάκης απάντησε με γκολ στον παραπάνω (2-2) αλλά οι Ισπανοί απάντησαν με το ίδιο νόμισμα παίρνοντας προβάδισμα για το 2-3 που ήταν και το σκορ του πρώτου οκταλέπτου.

Με την έναρξη του δευτέρου οκταλέπτου, οι δύο ομάδες ήταν άστοχες στις πρώτες τους επιθέσεις με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο. Στο 5:08, οι γηπεδούχοι σκόραραν στον παίχτη παραπάνω με τον αρχηγό, Νίκο Παπανικολάου (3-3) μετά από την 2η ασίστ του Ράσοβιτς. Στο 4:04 , οι πράσινοι κέρδισαν πέναλντι αλλά ο Ράσοβιτς αστόχησε και το 3-3 παρέμεινε με τους πράσινους πάντως να παίζουν πολύ καλή άμυνα και το παιχνίδι να είναι ντέρμπι. Στο 2:02 όμως, η Μπαρστσελόνα πήρε ξανά προβάδισμα σκοράροντας στον παίχτη παραπάνω με τον Van Der Weijden ενώ λίγο αργότερα ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει καθώς αστόχησε ο Αγκόρτσας. Στa 35” δευτερόλεπτα πριν την λήξη του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι κέρδισαν αποβολή αλλά το γκολ δεν ήρθε με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στο ημίχρονο με το σκορ στο 3-4.

Με την έναρξη του τρίτου οκταλέπτου, ο Κουρούβανης σκόραρε με φανταστικό σουτ από το ”3” φέρνοντας το παιχνίδι σε ισορροπία (4-4) αλλά η Μπαρτσελόνα απάντησε άμεσα, με τον Goma Esforzado στο παραπάνω παίρνοντας εκ νέου προβάδισμα. Λίγο αργότερα, ο Ριστίσεβιτς απόκρουσε σε εκτέλεση πέναλντι αλλά οι Ισπανοί πήραν προβάδισμα 2 γκολ με τον Τe Riele (5:09). Ο Παναθηναϊκός κέρδισε αποβολή με τον Γεωργαρά και το γκολ ήρθε από τον αρχηγό, Νίκο Παπανικολάου που μείωσε σε 5-6, 4:09 πριν το οκτάλεπτο αλλά η Μπαρτσελόνα σκόραρε για το 5-7 στον παραπάνω, με τον Δημήτρη Μάζη να δέχεται κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία. Οι πράσινοι όμως είχαν πάλι λύσεις, αυτή την φορά με τον Κουρούβανη που μείωσε ξανά την διαφορά στο γκολ αλλά ο ίδιος παίχτης χρεώθηκε με αποβολή στην επόμενη φάση και η Μπαρτσελόνα το εκμεταλλεύτηκε για το 6-8 (3:03). Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι για τις δύο ομάδες και το τρίτο οκτάλεπτο, βρήκε τον Παναθηναϊκό να είναι πίσω στο σκορ με 2 τέρματα (6-8).

 

Με την έναρξη της τέταρτης και τελευταίας περιόδου, το σύνολο του Δημήτρη Μάζη αδυνατούσε να βρει λύσεις επιθετικά με τους Ισπανούς να κρατούν το υπέρ τους προβάδισμα. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να βρει ρυθμό μέσω της καλής άμυνας που έπαιζε και βρήκε σκορ με τον σούπερ σταρ, Ράσοβιτς, ο οποίος μείωσε σε 7-8 (4:33) με ωραίο σουτ από το ”2”. Στο 3:25, ο Νίκος Κουρούβανης χρεώθηκε με αποβολή και η Μπαρτσελόνα σκόραρε στον παραπάνω κάνοντας το 7-9 σε ένα κομβικό σημείο της αναμέτρησης. Στην αμέσως επόμενη επίθεση , οι «πράσινοι» απάντησαν με το τρίτο προσωπικό γκολ του Παπασηφάκη (8-9) ενώ λίγο αργότερα, ο Κουρούβανης αποβλήθηκε με 3 ποινές και η Μπαρτσελόνα σκόραρε για το 8-10. Στο 1:45, ο έφορος του Παναθηναϊκού δέχθηκε κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία, ενώ στην επόμενη φάση δεν σφυρίχθηκε πεντακάθαρο πέναλντι υπέρ του Παπανικολάου.  Η Μπαρτσελόνα κράτησε την υπερ της διαφορά και πήρε την νίκη με 8-10 σε ένα ματς που ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλη στήριξη από το κοινό του.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-1, 3-4, 2-2

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 8-10

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-1, 3-4, 2-2

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Μάζης): Ριστίσεβιτς, Σκλήρας, Νικολαΐδης Γ., Παπανικολάου Ν. 2, Γεωργαράς, Αλβέρτης, Κουρούβανης Ν. 2, Σγουρίδης, Χατζηγούλας, Παπασηφάκης 3, Αγκόρτσας, Ράσοβιτς 1, Ασβέστης.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Αντρέι Γιόζεφ): Τε Ριέλε 4, Φαν ντερ Φέιντεν 2, Γκόμα 2, Ραμόν 1, Ντάουρα Γκόμεζ 1.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA