Πόλο, Ποζίλιπο: Από τον Ιανουάριο διαθέσιμοι οι Ραντούλοβιτς και Μπργκούλιαν!

by Aquafeed 24

Η Ποζίλιπο έλυσε μέρος της κρίσης σχετικά με τις μεταγραφές της εξασφαλίζοντας την διαθεσιμότητα ου Σέρβου αμυντικού Μίλος Μίλιτσιτς, ενώ ο Μαυροβούνιος περιφερειακός Ντάρκο Μπργκουλιάν και ο Σέρβος, Μάρκο Ραντούλοβιτς θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τον Ιανουάριο του 2025 για να κάνουν το επίσημο ντεμπούτο τους στην ομάδα της Νάπολης!

Πόλο, Ιταλία: Κάζο για την Ποσίλιπο, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι ξένοι!

Αυτό σηματοδοτεί την ολοκλήρωση μιας ταραχώδους υπόθεσης, η οποία προέκυψε από την αποτυχία της Ποζίλιπο να ζητήσει τα απαραίτητα διεθνή πιστοποιητικά μεταγραφής (ITCs) από την European Aquatics πριν από την προθεσμία της 30ής Σεπτεμβρίου.

Η ρίζα του προβλήματος έγκειται στο ότι η Ποζίλιπο έχασε την προθεσμία για την αίτηση των ITCs που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η εγγραφή αυτών των τριών σημαντικών ξένων παικτών. Χωρίς αυτά τα πιστοποιητικά, οι παίκτες δεν μπορούσαν να εγγραφούν στην Ιταλική Ομοσπονδία Κολύμβησης (FIN), αποκλείοντάς τους από τη συμμετοχή σε επίσημους αγώνες. Ο σύλλογος προσέφυγε στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, επικαλούμενος “ανωτέρα βία”, αλλά η ομοσπονδία διατήρησε τους κανονισμούς της, αφήνοντας δύο από τους παίκτες εκτός δράσης.

Ωστόσο, η Ποζίλιπο στάθηκε τυχερή όταν ο πρώην σύλλογος του Μίλιτσιτς, η Τουρκουά, απέτυχε να εγγραφεί στο γαλλικό πρωτάθλημα. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, αυτή η κατάσταση επιτρέπει την παράταση της προθεσμίας μεταγραφής, δίνοντας στην Ποζίλιπο την ευκαιρία να ολοκληρώσει την εγγραφή του Μίλιτσιτς πέρα από το κανονικό χρονικό πλαίσιο. Ως αποτέλεσμα, ο Μίλιτσιτς αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του ακόμη και αυτό το Σαββατοκύριακο στον πρώτο αγώνα της σεζόν της Ποζίλιπο απέναντι στη Φλωρεντία.

Για τους Ραντούλοβιτς και Μπργκουλιάν, η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη. Παρά τις προσπάθειες της Ποζίλιπο να προχωρήσει τις εγγραφές τους, η άρνηση της EA σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουν το επόμενο μεταγραφικό παράθυρο, που ανοίγει την 1η Ιανουαρίου 2025. Αυτή η καθυστέρηση θα εμποδίσει τους δύο κορυφαίους σκόρερ να αγωνιστούν στα πρώτα 11 παιχνίδια της Ποζίλιπο, με την πρώτη πιθανή συμμετοχή τους να προγραμματίζεται για τις 15 Ιανουαρίου 2025, σε εκτός έδρας αγώνα απέναντι στην Τελιμάρ στο Παλέρμο.

Αυτή η καθυστέρηση αποτελεί σοβαρό πλήγμα για την Ποζίλιπο, η οποία είχε επενδύσει σημαντικά σε αυτές τις καλοκαιρινές μεταγραφές μετά από χρόνια λιτότητας. Οι Ραντούλοβιτς και Μπργκουλιάν αναμένονταν να ηγηθούν των επιθετικών προσπαθειών της ομάδας, αλλά προς το παρόν μπορούν μόνο να προπονούνται με την ομάδα και να υποστηρίζουν τους συμπαίκτες τους από την κερκίδα.

Η ένταξη του Μίλιτσιτς θα προσφέρει κάποια ανακούφιση στον προπονητή Πίνο Πόρτζιο, καθώς ο Σέρβος αμυντικός θα ενισχύσει την άμυνα της Ποζίλιπο. Ωστόσο, η απουσία των Ραντούλοβιτς και Μπργκουλιάν θα μπορούσε να βλάψει σοβαρά τις φιλοδοξίες της ομάδας για τις πρώτες αγωνιστικές της σεζόν, ειδικά δεδομένης της φήμης τους ως κορυφαίων σκόρερ. Για τους πρώτους μήνες της σεζόν, η Ποζίλιπο θα πρέπει να προσαρμόσει την τακτική της, βασιζόμενη σε άλλους παίκτες για να καλύψει το κενό στην επίθεση που αφήνουν αυτές οι δύο υψηλού προφίλ μεταγραφές.

Το διοικητικό λάθος που οδήγησε σε αυτήν την κατάσταση έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης, με πολλούς να επισημαίνουν τους αυστηρούς κανονισμούς της European Aquatics ως τον λόγο της καθυστέρησης. Η αποτυχία της Ποζίλιπο να υποβάλει τις αιτήσεις για τα ITCs μέχρι την προθεσμία της 30ής Σεπτεμβρίου την αναγκάζει τώρα να επανεξετάσει την προσέγγισή της για το πρώτο μισό της σεζόν.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA