Πάνος Βέργος στο #AQF24: «Να έχουμε ενέργεια και ταχύτητα στο παιχνίδι μας – Σοβαρότητα στην πρεμιέρα»

Δηλώσεις στο πλαίσιο της κλήρωσης του Αλίμου ΝΑΣ για τους ομίλους του Champions League, παραχώρησε, μέσω του #AQF24, ο τεχνικός της ομάδας, Πάνος Βέργος.

by Κώστας Παππάς

Ύστερα από την πρόκριση του ΑΛΙΜΟΥ ΝΑΣ Betsson στους Ομίλους του Champions League, με εμφατική πρωτιά στον προκριματικό γύρο που πραγματοποιήθηκε στην Πάντοβα, η ομάδα του Πάνου Βέργου προσανατολίζεται στην πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Εθνικό στον Πειραιά, το Σάββατο (12/10) στις 19:00, με στόχο να ξεκινήσει νικοφόρα τις υποχρεώσεις του.

Ο πολύπειρος προπονητής πραγματοποίησε έναν απολογισμό της πορείας του ΑΛΙΜΟΥ ΝΑΣ στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ανέλυσε την κλήρωση της ομάδας του στη φάση των Ομίλων, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, τη Ντονκ και τη Ρόμα, ενώ όσον αφορά την πρεμιέρα της Α1 γυναικών τόνισε ότι η αναμέτρηση κόντρα στον Εθνικό χρειάζεται σοβαρότητα.

Οι δηλώσεις του Πάνου Βέργου:

Για τον όμιλο του Αλίμου ΝΑΣ στο Champions League και την εικόνα που έχει για τους αντιπάλους είπε: «Είναι ένας πολύ δύσκολος όμιλος και όλα τα παιχνίδια θέλουν μεγάλη προσοχή και χρειάζεται πολλή δουλειά από μας για να πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση. Δεν έχουμε ακόμα μελετήσει αναλυτικα τις ομάδες του ομίλου μας αλλά έχουμε μια πρώτη εικόνα. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα μας δοθεί η ευκαιρία να δούμε τα αναλυτικά τα στοιχεία των ομάδων αυτών. Το σίγουρο είναι οτι όλες οι ομάδες θα εμφανιστούν διαφορετικές συγκριτικά με τον προηγούμενο γύρο γιατί τοτε όλοι ηταν σε πολύ αρχικό στάδιο προετοιμασίας. Στην Ντονκ έχουν γυρίσει κάποιες παίχτριες που είναι υψηλού επιπέδου, ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με μεγάλη εμπειρία και πολυ καλό έμψυχο δυναμικό και η Ρόμα είναι μια ομάδα που έχει καλή συνοχή και σταθερότητα ,αλλά σε αυτήν την φάση δεν είμαι έτοιμος να μιλήσω πιο αναλυτικά για καμμία από τις ομάδες».

Για το αν τα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό σε έξι ημέρες τον προβληματίζουν ή τον εξιτάρουν, είπε: «Ο,τι ισχύει για μας ισχύει και για τον Ολυμπιακό και σίγουρα είναι μια πρόκληση. Έχουμε να παίξουμε δύο παιχνίδια πολύ ανταγωνιστικά και αν προσθέσουμε το παιχνίδι που μεσολαβεί με την Βουλιαγμένη, τότε σε μια εβδομάδα έχουμε 3 πολύ σημαντικά παιχνίδια».

Για το αν οι εμφανίσεις των προκριματικών είναι κομμάτι του «χαρακτήρα» που θέλει να βγάζει η ομάδα του είπε: «Με τη Πάντοβα, ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι σε πνευματικό επίπεδο και αυτό βγήκε από το πρώτο δευτερόλεπτο του παιχνιδιού. Η αλήθεια πάντως είναι ότι η εικόνα του παιχνιδιού αντιπροσωπεύει σε μεγάλο βαθμό αυτό που θέλω και ζητάω να παίξουμε και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να σταθεροποιηθούμε και να παίζουμε το ίδιο καλά σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού».

Για το πόσο εύκολο είναι να γίνει αυτό, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα, είπε: «Δεν είναι καθόλου εύκολο γιατί όπως κάθε καινούργια ομάδα, έτσι και εμείς, χρειαζόμαστε χρόνο για να αποκτήσουμε την φιλοσοφία του παιχνιδιού που θέλουμε. Είμαστε στην αρχή, ο χρόνος δουλεύει υπέρ μας και θα προσπαθήσουμε να «επιταχύνουμε» λίγο την δουλειά μας για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται».

Για το πόλο που θέλει να παίξει ο Άλιμος φέτος, ανέφερε: «Μου αρέσει η ομάδα να έχει ενέργεια στο παιχνίδι της, να κινείται γρήγορα και να αντιλαμβάνονται όλοι στην ομάδα με τον ίδιο τρόπο κάθε φάση του παιχνιδιού. Είναι ένα ζητούμενο αυτό και χρειάζεται δουλειά αλλά σε γενικές γραμμές αυτή είναι η φιλοσοφία μου».

Για το αν θεωρεί πως κάποια στιγμή οι παίχτριες του πρέπει να σκέφτονται με έναν «κοινό νου» ανέφερε: «Είναι στόχος και ζητούμενο. Θελει χρόνο, εξάσκηση και υπομονή για να κατακτηθεί».

Κλείνοντας, για την πρεμιέρα της Α1 και το ματς με τον Εθνικό είπε: «Ο Εθνικός είναι ένα ιστορικό σωματείο, το παιχνίδι θέλει σοβαρότητα και εμείς σε καμία περίπτωση δεν υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο και τους σεβόμαστε όλους».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA