Πόλο, Champions League: Το πανόραμα της πρεμιέρας!

Η πρώτη αγωνιστική του Champions League ολοκληρώθηκε και αυτό είναι το πανόραμα των αγώνων της Τετάρτης.

by Κώστας Παππάς

Η πρώτη αγωνιστική του Champions League ανδρών για την σεζόν 2024-2025 πέρασε πλέον στα βιβλία, με τις ομάδες να προσφέρουν θέαμα και συγκινήσεις από τις αρχές κιόλας της σεζόν.

Στα παιχνίδια της Τετάρτης, πέρα από την νίκη του Ολυμπιακού στα πέναλντι (δείτε ΕΔΩ την διακύμανση του αγώνα) ξεχωρίζουν οι νίκες των δύο ισπανικών ομάδων, της Μπαρτσελονέτα και της Σαμπαντέλ, κόντρα σε Βάσας και Σαβόνα αντίστοιχα. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Έλβις Φάτοβιτς (πρόσφατα ήταν στην Ελλάδα για προετοιμασία με τον Ολυμπιακό) είχε βάλει βάσης νίκης από το πρώτο κιόλας οκτάλεπτο κόντρα στους Ούγγρους (5-1 σκορ) και εκμεταλλευόμενη την εκτελεστική δεινότητα των Granados (4 γκολ) και Vigvari (3 γκολ), μπήκε με το δεξί στην διοργάνωση. Πολύ καλό και μεστό παιχνίδι και από τον Tahull  που σημείωσε 4 γκολ ενώ από την Βάσας ξεχώρισε ο Durdic με 2 γκολ.

Στο ματς της Ιταλίας, η Σαμπαντέλ ξεκίνησε πιο δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με 1-3 αλλά η Σαβόνα ισοφάρισε με το ημίχρονο να κλείνει στο 5-5. Παρόλο που 3:55 πριν την λήξη οι Ισπανοί προηγήθηκαν με 3 γκολ διαφορά (8-11), οι Ιταλοί βρήκαν δύο σημαντικά γκολ από Figlioli και Rizzo φέρνοντας το ματς στο γκολ (10-11). Η Σαμπαντέλ όμως βρήκε την κατάλληλη ηρεμία και πήρε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη εκμεταλλευόμενη και το πολύ καλό ποσοστό της στον παραπάνω (8/12).

Τέλος, στην Μασσαλία, η Μαρσέιγ πήρε την νίκη κόντρα στην Γιαντράν έπειτα από ένα σκληρό ματς. Οι Γάλλοι προηγήθηκαν με 7-5 αλλά είδαν τον Vladan Spaic να δέχεται κόκκινη κάρτα και να αποβάλλεται. Μάλιστα, στην φάση αυτή τραυματίστηκε ο Μιλόγεβιτς που θα χρεαστεί να περάσει την πόρτα του χειρουργείου καθώς δέχτηκε δυνατό χτύπημα στο σαγόνι στο οποίο μάλιστα έχασε 3 δόντια.

 

 

Η Γιαντράν ήταν μέσα στο ματς μέχρι το 10-8 αλλά η αποβολή με κόκκινη κάρτα του Lazic έκανε τα πράγματα πιο δύσκολα για τους Μαυροβούνιους, με τους Μασσαλούς να παίρνουν το θετικό αποτέλεσμα χάρις στην φοβερή εμφάνιση του Thomas Vernoux που σκόραρε 4 φορές. Από την Γιαντράν ξεχώρισαν οι Kholod (3 γκολ) και Sladovic (2 γκολ).

Τα αποτελέσματα της Τετάρτης:

  • Ολυμπιακός – Πρίμορατς  20 – 19 (12 -12 κ.δ)
  • Μπαρτσελονέτα – Βάσας   18 – 7
  • Μαρσείγ – Γιαντράν Χέρτσεγκ Νόβι   13 – 11
  • Σαβόνα – Σαμπαντέλ    10 – 12

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA