Πόλο,Champions League: ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ!

Για την 1η αγωνιστική του Champions League ανδρών, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 20-19 στα πέναλντι (12-12 κ.δ) της Πρίμορατς και ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στην διοργάνωση.

by Κώστας Παππάς

Φοβερό ματς έγινε στον Πειραιά ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Πρίμορατς με τους ερυθρόλευκους να παίρνουν την νίκη με 20-19 στην διαδικασία των πέναλτι μετά από ένα παιχνίδι που έσπασαν καρδιές. Φοβερό ματς από τον Κώστα Κάκαρη που έκανε τρομερή δουλειά στα 2μ κερδίζοντας αποβολές ενώ σταθερές αξίες ήταν για μία ακόμη φορά οι Γενηδουνιάς και Φουντούλης σκοράροντας 4 και 2 γκολ αντίστοιχα. Πληθωρική εμφάνιση και από τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου σε άμυνα και επίθεση, ενώ από την Πρίμορατς ξεχώρισαν οι Shushiasvili και Cetcovic που σκόραραν από 2 φορές έκαστος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΡΙΜΟΡΑΤΣ  (12 – 12 κ.δ)

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να μπαίνει καλύτερα στο παιχνίδι με τον Γούβη να παίζει τρομερή πρώτη άμυνα αλλά να μην βρίσκει επιθετικές λύσεις στα πρώτα δύο λεπτά. Το πρώτο γκολ για την Πριμορατς ήρθε στον παίχτη παραπάνω από τον Shushiasvili (0-1) αλλά ο Νικολαϊδης κέρδισε αποβολή και ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και σκόραρε για το 1-1.  Στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Ολυμπιακός αμύνθηκε επιτυχώς στον παίχτη λιγότερο και στην επίθεση σκόραρε (4:08, 2-1) με τον Γιάννη Φουντούλη (φοβερό σουτ από τα 6μ). Η ομάδα από το Μαυροβούνιο εκμεταλλεύτηκε για μια ακόμη φορά τον παίχτη παραπάνω (2/3 μέχρι εκείνο το σημείο) και ισοφάρισε σε 2-2.  Λίγο αργότερα, ήρθε και το προσπέρασμα της Πρίμορατς με φοβερό σουτ από την περιφέρεια (2-3), αλλά ο Κάκαρης σκόραρε μετά από αποβολή που κέρδισε ο ίδιος (ασίστ ο Παπαναστασίου) κάνοντας το 3-3. Στο 1:05 πριν το πρώτο οκτάλεπτο, η Πρίμορατς σκόραρε ξανά στον παραπάνω με την πρώτη περίοδο να κλείνει στο 3-4.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, την πρώτη κατοχή την κέρδισε η Πρίμορατς χωρίς ωστόσο να καταφέρει να σκοράρει με τον Νικολαϊδη να κερδίζει πέναλντυ στην αμέσως επόμενη φάση και τον Γενηδουνιά να σκοράρει για το 4-4 (7:03). Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στην δεύτερη περίοδο και με τον Βαγγέλη Πούρο να σκοράρει το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ, το σκορ έγινε 5-4. Η απάντηση από τους φιλοξενούμενους ήταν άμεση καθώς στο 5:59, έγινε το 5-5 (Matkovic) με το παιχνίδι να είναι ντέρμπυ μέχρι εκείνο το σημείο. Η Πρίμορατς ήταν πολύ ανταγωνιστική και προηγήθηκε με τον Brkic (5-6 στο 4:13), ενώ στο 2:57 δέχτηκε κάρτα ο προπονητής του Ολυμπιακού για διαμαρτυρία. Στο 2:44 πριν το ημίχρονο, η Πρίμορατς προηγήθηκε για πρώτη φορά με 2 γκολ διαφορά (5-7) όμως ο Ολυμπιακός απάντησε με εύστοχη εκτέλεση πέναλντι με το 3ο προσωπικό γκολ του Γενηδουνιά (6-7).  Ο Κάκαρης συνέχισε να κάνει θραύση στα 2μ και στο 1:22 πριν το ημίχρονο ο Φουντούλης ισοφάρισε σε 7-7.  Το δεύτερο οκτάλεπτο άνηκε ολοκληρωτικά στον Κώστα Κάκαρη, ο οποίος κέρδιζε συνεχόμενες ποινές στα 2μ και ο Δήμου το εκμεταλλεύτηκε κάνοντας το 8-7 μετά από μία ακόμη ασίστ του Αλέξανδρου Παπαναστασίου που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη του τρίτου οκταλέπτου, ο Κάκαρης κέρδισε μία ακόμα αποβολή αλλά δεν έγινε γκολ για τον Ολυμπιακό. Στα πρώτα 4 λεπτά του τρίτου οκταλέπτου, τον πρώτο λόγο είχαν οι άμυνες καθώς και οι δύο ομάδες αδυνατούσαν να σκοράρουν. Ο Μάνος Ζερβεβάς ήταν πολύ σταθερός στο τέρμα όμως η επίθεση των ερυθρόλευκων είχε κολλήσει με το 8-7 να παραμένει. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να βρει λύσεις στην επίθεση και το κατάφερε, αφού ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου σκόραρε στον παραπάνω μετά από ασίστ του Γιάννη Φουντούλη κάνοντας το 9-7. Η απάντηση των Μαυροβουνίων ήταν άμεση και ήρθε επίσης από τον παίχτη παραπάνω  (Stanojevic). Το 9-8 δεν έμεινε για πολύ όμως αφού ο Παπαναστασίου που ήταν σε μεγάλη μέρα έκανε το 10-8 για να μειώσει λίγο αργότερα ξανά ο Stanojevic (10-9). Στα 20 δευτερόλεπτα πριν το οκτάλεπτο δεν δόθηκε πέναλντι πάνω στον Πούρο και ο Ολυμπιακός πήγε στο τελευταίο οκτάλεπτο όντας μπροστά με έναν γκολ (10-9).

Με την έναρξη του τέταρτου και τελευταίου οκταλέπτου ο Παπαναστασίου χρεώθηκε με αποβολή και ο Cetcovic δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία σκοράροντας για το 10-10.  Λίγο αργότερα, ήρθε και το 10-11 από την Πρίμορατς, σε μια φάση πάντως που την ευθύνη την έχει η γραμματεία, καθώς οι παίχτες του Ολυμπιακού είχαν σταματήσει να παίζουν. Οι παίχτες του Χέρβο Κόλιανιν όμως δεν πτοήθηκαν και στην αμέσως επόμενη φάση σκόραραν με τον Γενηδουνιά (11-11, ασίστ Παπαναστασίου). Στα 4:35 πριν το τέλος, ήρθε το εκ νέου προβάδισμα της Πρίμορατς (11-12) και τα πράγματα λίγο αργότερα έγιναν πιο δύσκολα για τον Ολυμπιακό, λόγω της τρίτης ποινής του Παπαναστασίου. Όμως, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 12-12 με φοβερό σουτ του Δήμου στον παίχτη παραπάνω με τον Μπούσλιε να βγάζει 2 συνεχόμενες σπουδαίες άμυνες. Μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό, ο Ολυμπιακός κέρδισε μία ακόμη αποβολή με τον συνήθη ύποπτο, Κώστα Κάκαρη αλλά δεν ήρθε το γκολ και η κανονική διάρκεια τελείωσε με το σκορ στο 12-12

ΠΕΝΑΛΤΙ:

1-0 Γεννηδουνιάς

1-1 Shushiasvili

2-1 Δήμου

2-2 Brkic

3-2 Φουντούλης

3-3 Cetkovic

4-3 Κάκαρης

4-4 Stanojevic

5-4 Μπούσλιε

5-5 Matkovic

ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΝΤΙ Ο ΓΕΝΗΔΟΥΝΙΑΣ ΣΤΟ 5-5 

ΑΠΟΚΡΟΥΕΙ Ο ΤΖΩΡΤΖΑΤΟΣ, ΜΕΝΕΙ ΤΟ 5-5 

6-5 Δήμου

6-6 Brkic

7-6 Φουντούλης

7-7 Cetkovic,

8-7 Κάκαρης

ΑΠΟΚΡΟΥΕΙ Ο ΖΕΡΔΕΒΑΣ

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 5-3, 2-2,

Oλυμπιακός (Χέρβο Κόλιανιν): Ζερδεβάς,  Loncar,  Γκίλλας,  Γενηδουνιάς 4, Φουντούλης 2,  Γούβης, Πούρος 2,  Buslje,  Δήμου,  Κάκαρης,  Νικολαϊδης,  Παπαναστασίου 1,  Τζωρτζάτος

Πρίμορατς (Πάσκοβιτς): Massaro, Brguljian , Cetkovic 2, Shushiasvili 2, Mrsic 1 , Murisic, Matkovic 2 , Perov, Vico 1, Brkic 1, Cetkovic P. 1 , Stanojevic 2, Cetkovic

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA