Πόλο, άνδρες, Champions League: Νίκες για τις «ελληνικές» Φερεντσβάρος και Νόβι Μπέογκραντ – Όλη η δράση της 1ης αγωνιστικής ημέρας

Πρεμιέρα χθες (9/10) για το Champions League ανδρών, με τους Έλληνες να ξεχωρίζουν για άλλη μια φορά.

by Κώστας Παππάς

Η πρώτη μέρα αγωνιστικής δράσης στο Champions League ολοκληρώθηκε, με τα φαβορί να ξεκινούν νικηφόρα τις υποχρεώσεις τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Πιο συγκεκριμένα, η κάτοχος του τίτλου και υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης πριν λίγες μέρες, Φερεντσβράρος, επικράτησε με 16-7 της Ντιναμό Τιφλίδας στην Βουδαπέστη, με τον Αργυρόπουλο – Κανακάκη να σκοράρει 5 φορές ενώ 3 γκολ πέτυχε και ο Vigvari. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παιχνίδι αυτό, αγωνίστηκε κάτω από τα δοκάρια ο Szakonyi αντί του αρχηγού και καθοριστικού στον τελικό του Super Cup, Soma Vogel, με την ουγγρική ομάδα να εκμεταλλεύεται και το πολύ καλό ποσοστό της στον παίχτη παραπάνω (4/7). Το παιχνίδι κόντρα στη Φερεντβάρος αποτέλεσε ντεμπούτο για τον Σάκη Κεχαγιά στον πάγκο της γεωργιανής ομάδας.

Στο Βελιγράδι, η Στεάουα Βουκουρεστίου έβαλε δύσκολα στην Νόβι Μπέογκραντ με το παιχνίδι να είναι ισόπαλο μέχρι την τρίτη περίοδο (6-6). Όμως, στην τελευταία περίοδο, οι Σέρβοι πάτησαν γκάζι (5-1 η τελευταία περίοδος) και πήραν το θετικό αποτέλεσμα με τον Σκουμπάκη να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση και να σκοράρει 4 τέρματα. Ο θηριώδης αμυντικός μάλιστα, άγγιξε το απόλυτο στις προσπάθειες για γκολ που επιχείρησε καθώς αστόχησε μόνο σε ένα σουτ από τα 6μ ενώ παράλληλα στα μετοπισθεν ήταν και πάλι αρχοντικός, κάνοντας 3 κλεψίματα μεταξύ άλλων. Ο έτερος Έλληνας διεθνής που αγωνίζεται με το σκουφάκι της Νόβι Μπεογκραντ, ο Άγγελος Βλαχόπουλος, μπορεί να μην σκόραρε, όμως ήταν και πάλι πληθωρικός στο παιχνίδι του μοιράζοντας παράλληλα και 3 ασίστ στους συμπαίκτες του.

Στην Γερμανία, η Οραντέα πέτυχε την νίκη της ημέρας κόντρα στο Αννόβερο με 10-11 με τον Gusarov να σκοράρει 3 φορές. Αξίζει να αναφερθεί πως και οι δύο ομάδες ήταν σχεδόν… τέλειες στον παίκτη παραπάνω και αυτό πρόκειται αν μη τι άλλο για ένα στοιχείο που δεν συναντάμε συχνά.

Στο Σπλιτ, η Γιαντράν επικράτησε με 15-13 της σερβικής Ραντίνσκι (10-10 κ.δ) έχοντας σε καταπληκτική μέρα τον Φάτοβιτς (5 γκολ). Από την Ραντίνσκι, ξεχώρισε ο Vitcovic με 3 γκολ, ενώ 2 σημείωσε ο Vasic σε μια μέρα που έμειναν σε «χαμηλές πτήσεις» τόσο ο Στραχίνια Ράσοβιτς (0/4 σουτ) όσο και ο Νίκολα Γιάκσιτς (1/5 σουτ). Μπορεί η νίκη να κατέληξε στους Κροάτες, αλλά αναμφίβολα τα «credits» πάνε στην σερβική ομάδα η οποία γύρισε το παιχνίδι από το 9-6 σκοράροντας μάλιστα στην τελευταία περίοδο 2 γκολ σε 37 δευτερόλεπτα, τα οποία έκαναν το ματς ροντέο. Μάλιστα, προηγήθηκαν κιόλας με τον Dusan Vasic 11’’ πριν το τέλος, όμως ο καθοριστικός Fatovic, με φοβερό σουτ από τα 6 μέτρα, έφερε το ματς σε απόλυτη ισορροπία, με τους Κροάτες να επικρατούν αργότερα στα πέναλτι. Μάλιστα, το κρίσιμο πέναλτι των Σέρβων δεν το έπιασε ο «συνήθης ύποπτος» Μάρκο Μπίγιατς, αλλά ο νεαρός Martin Celar. Παρά ταύτα, ο Μπίγιατς στο ντεμπούτο του με τη Γιαντράν ήταν εκ νέου εξαιρετικός.

Φυσικά, στο πρόγραμμα της Τετάρτης, ξεχωρίζει η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τις Πρίμορατς Κότορ στο «Παπαστράτειο», με τους «ερυθρόλευκους» να είναι το μεγάλο φαβορί στην εν λόγω αναμέτρηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 19:15 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το ΕΡΤ sports2.

Το πρόγραμμα σήμερα (9/10):

  • Ολυμπιακός – Πρίμορατς 19:15
  • Μπαρτσελονέτα – Βάσας 19:15
  • Μαρσείγ – Γιαντράν Χέρτσεγκ Νόβι 21:00
  • Σαβόνα – Σαμπαντέλ 21:00

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA