Πόλο, Champions League: Ξενιτεύεται εκ νέου η Γιάντραν Χέρτσεγκ Νόβι…

by Aquafeed 24

Καθώς η Jadran Herceg Novi προετοιμάζεται για τον αυριανό της αγώνα εναντίον της Μαρσέιγ στο πλαίσιο της πρεμιέρας του Champions League, ο σύλλογος δημοσίευσε ανακοίνωση που αναφέρεται στη συνεχιζόμενη προσπάθειά της να εξασφαλίσει κατάλληλο κολυμβητήριο για τους εντός έδρας αγώνες της.

Την περασμένη χρονιά, η Jadran Herceg Novi αναγκάστηκε να μεταφέρει τους αγώνες της στο Τρέμπινιε, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, λόγω των προβλημάτων στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Μαυροβουνίου. Η πισίνα Škver, όπου κανονικά διεξάγονται οι αγώνες της, δεν πληροί τα απαιτούμενα ευρωπαϊκά πρότυπα, καθώς δεν διαθέτει αρκετό φωτισμό και τον απαιτούμενο χώρο για τηλεοπτικές μεταδόσεις, καθιστώντας την ακατάλληλη για διεθνείς διοργανώσεις.

Το πρόβλημα αυτό αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης κρίσης που αντιμετωπίζουν οι εγκαταστάσεις υδατοσφαίρισης στη χώρα. Παρά την ισχυρή παράδοση της Μαυροβουνίου στο πόλο, οι αθλητικές υποδομές της έχουν υποστεί σημαντική υποβάθμιση τα τελευταία χρόνια. Η κατάρρευση της στέγης της πισίνας στο Ιγκαλό το 2021 έχει αφήσει την πόλη χωρίς χειμερινές εγκαταστάσεις για τρία χρόνια, ενώ και το Κοτόρ στερείται πισίνας για πάνω από πέντε χρόνια, με την πισίνα στη Νίκσιτς να παραμένει επίσης κλειστή για περισσότερο από έξι μήνες.

Η Jadran HN τόνισε και την οικονομική επιβάρυνση που συνεπάγεται η χρήση των μαυροβουνιακών εγκαταστάσεων. Την προηγούμενη σεζόν, χρειάστηκε να πληρώσει επιπλέον ποσά για μια προπόνηση στην Ποντγκόριτσα λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που έκαναν αδύνατη τη χρήση της ανοιχτής πισίνας τους. Επιπλέον, το υψηλό κόστος διοργάνωσης των αγώνων Champions League στην πατρίδα τους οδήγησε την ομάδα να επιλέξει το Τρέμπινιε της γειτονικής τους χώρας ως έδρα για τους εντός έδρας αγώνες της, όπου έλαβε πλήρη υποστήριξη από τις τοπικές αρχές.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, η ομάδα παραμένει αισιόδοξη για το μέλλον. Εκπρόσωπος της Jadran εξέφρασε την ελπίδα ότι θα γίνουν επενδύσεις στις αθλητικές υποδομές της χώρας, επισημαίνοντας ότι το πόλο είναι το πιο επιτυχημένο άθλημα του Μαυροβουνίου και χρειάζεται εγκαταστάσεις αντάξιες της φήμης του.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA