Πόλο, άνδρες: Έφτασε η ώρα, αρχίζει το Champions League!

Πρεμιέρα κάνει σήμερα (8/10) το Champions League, που αναμένεται να καθηλώσει και φέτος τους φίλους της υδατοσφαίρισης.

by Κώστας Παππάς

Η αναμονή τελείωσε! Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στην Ευρώπη, το Champions League κάνει πρεμιέρα σήμερα (8/10) και όλες οι ομάδες του κορυφαίου επιπέδου ετοιμάζονται να προσφέρουν και φέτος συναρπαστικά παιχνίδια και έντονες στιγμές στους απανταχού φίλους της ευρωπαϊκής – και όχι μόνο – υδατοσφαίρισης.

Στο… μενού της Τρίτης, ξεχωρίζει φυσικά η αναμέτρηση της πρωταθλήτριας Ευρώπης Φερεντσβάρος (και υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης πριν λίγα 24ώρα) κόντρα στην Ντιναμό Τιφλίδας του Σάκη Κεχαγιά, με το σύνολο του Στέλιου Αργυρόπουλου – Κανακάκη να αποτελεί φαβορί κόντρα στους Γεωργιανούς. Φυσικά, ωραίο παιχνίδι αναμένεται να γίνει και στο Σπλιτ της , εκεί όπου η Γιαντράν θα αναμετρηθεί με την πολύ ενισχυμένη το φετινό καλοκαίρι Ραντνίτσκι, η οποία πάντως δυσκολεύτηκε στα προκριματικά από μια άλλη κροατική ομάδα, τη Μλαντοστ.

Έτσι, είναι σαφές πως πρόκειται για το πιο «αμφίρροπο» ματς της πρεμιέρας αφού στις συνθέσεις των δύο ομάδων υπάρχουν πολλοί διεθνείς παίκτες, σε ένα.. remake του τελικού των Ολυμπιακών Αγώνων, δύο μήνες πριν (Σερβία – Κροατία ο τελικός).

Με το «δεξί» αναμένεται να αρχίσει της υποχρεώσεις της και η έτερη σερβική ομάδα, η Νόβι Μπεογκραντ (έφτασε ως το F4 πέρυσι) του Άγγελου Βλαχόπουλου και του Δημήτρη Σκουμπάκη, που αντιμετωπίζει την Στεαουα Βουκουρεστίου, ενώ λίγο αργότερα στο Ανόβερο, η ομώνυμη ομάδα θα αντιμετωπίσει τον έτερο εκπρόσωπο της ρουμανικής υδατοσφαίρισης και αντίπαλο του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League, την Οραντέα που φιλοδοξεί να αρχίσει με ένα μεγάλο «διπλό» την διοργάνωση.

Ένα Champions League διαφορετικό, από την άποψη ότι οι δύο κορυφαίοι πολίστες της προηγούμενης 15ετίας, ο Ντένες Βάργκα και ο Φίλιπ Φιλίποβιτς ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από την ενεργό δράση, επομένως απόψε περνάμε σε μια νέα εποχή, δίχως τους δύο θρυλικούς αθλητές. Βέβαια, ο Ντένες Βάργκα, παραμένει δηλωμένος στο ρόστερ της Φερεντσβάρος… Ποτέ δεν ξέρεις. Παράλληλα, αισθητή παραμένει η απουσία του ονόματος της σπουδαίας, Προ Ρέκο, από τη διοργάνωση, με την ιταλική ομάδα να συμμετέχει φέτος στο Euro Cup.

Το πρόγραμμα σήμερα (8/10):

  • Νόβι Μπέογκραντ – Στεάουα Βουκουρεστίου 19:15
  • Φερεντσβάρος – Ντιναμό Τιφλίδας 19:15
  • Αννόβερο – Οραντέα 21:00
  • Γιαντράν Σπλιτ – Ραντνίτσκι 21:00

Το πρόγραμμα αύριο (9/10):

  • Ολυμπιακός – Πρίμορατς 18:15
  • Μπαρτσελονέτα – Βάσας 19:15
  • Μαρσείγ – Γιαντράν Χέρτσεγκ Νόβι 21:00
  • Σαβόνα – Σαμπαντέλ 21:00

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA