Κραβαρίτης στο #AQF24: «Η γενιά του Ολυμπιακού που έρχεται, είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει»

Ο Δημήτρης Κραβαρίτης στο #AQF24 για τον νέο Ολυμπιακό και την πίστωση χρόνου που χρειάζεται η ταλαντούχα φουρνιά που είναι ήδη εδώ.

by Μάνος Φυρογένης

Κάθε κύκλος που κάνει τη γύρα του και ολοκληρώνεται, φέρνει ένα καινούργιο ξεκίνημα υπό νέες βάσεις. Όσο πιο πετυχημένη βέβαια και μεγάλη σε διάρκεια ήταν η περάτωση του, τόσο πιο απαιτητική κάνει την εκκίνηση και την… ανατολή. Ακούγεται άδικο όμως οι μεγάλοι σύλλογοι έχουν μάθει να ζουν με αυτά τα επακόλουθα, όπως συμβαίνει και στο τμήμα υδατοσφαίρισης γυναικών του Ολυμπιακού τις τελευταίες δύο δεκαετίες περίπου.

Οι ισόβιες πρωταθλήτριες Ελλάδας ρίχνονται στο μαραθώνιο με τις ίδιες πάντοτε απαιτήσεις και προσδοκίες, είναι καταδικασμένες άλλωστε από αυτό το ειδικό βάρος που τις συντροφεύει παρότι είναι εμφανές πως μία νέα εποχή, σε σύνδεση με την προηγούμενη πάντα, ξημέρωσε στον Πειραιά.

Αρκετές από τις πρωτοκλασάτες αθλήτριες των τελευταίων ετών που «γιγάντωσαν» το τμήμα και το οδήγησαν σε τεράστιες επιτυχίες, είτε σταμάτησαν την ενεργό δράση (Νικόλ Ελευθεριάδου) είτε αποφάσισαν να τραβήξουν άλλο δρόμο σε Ελλάδα και εξωτερικό (Ελευθερία Πλευρίτου).

Πιστοί στην κατεύθυνση των τελευταίων ετών στο Λιμάνι, δεν επεδίωξαν να χτυπήσουν την πόρτα «μπαρουτοκαπνισμένων» ονομάτων του εξωτερικού για να τις αντικαταστήσουν αλλά να δώσουν χώρο και χρόνο στις νεαρότερες Ελληνίδες αθλήτριες που είτε βρίσκονταν στο σύλλογο είτε επέστρεψαν σε αυτόν, για να βγουν μπροστά. Ένα εγχείρημα ελπιδοφόρο τόσο για το τμήμα όσο και για την ελληνική υδατοσφαίριση εν γένει.

Λίγες ώρες μετά την κλήρωση των ομίλων του Champions League (εμφύλιος με Άλιμο ΝΑΣ, Ρόμα και την ενισχυμένη Ντονκ), το #AQF24 επικοινώνησε με τον προπονητή Δημήτρη Κραβαρίτη που εξήγησε το… μονοπάτι.

«Από τη στιγμή που σταματούν κάποιες αθλήτριες θεωρώ ότι η επιλογή να πέσει ο μέσος όρος ηλικίας, βάσει και των δεδομένων της ελληνικής αγοράς και όχι μόνο, ήταν μονόδρομος. Ήταν και κάποια κορίτσια ήδη στον Ολυμπιακό, αθλήτριες του συλλόγου που κάποια στιγμή έπρεπε να βγουν μπροστά. Ήταν επιλογή. Αυτά τα κορίτσια για μένα είναι η επόμενη γενιά που έρχεται και ταυτόχρονα ό,τι καλύτερο υπάρχει. Αυτές στηρίξαμε και αυτές θα στηρίζαμε.»

Η ερώτηση σαφής και πρέπει να γίνεται σε κάθε προπονητή/τρια. Τι είδους πόλο θέλει ο Δημήτρης Κραβαρίτης να δει (και) φέτος από τον Ολυμπιακό και πόσο αυτό έχει επηρεαστεί. «Είχαμε κάποια στάνταρ από πέρυσι και σε αυτά θεωρώ πως θα πατήσουμε. Από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό των παικτριών μας και ό,τι άλλο μπορούμε, θα το κάνουμε. Σίγουρα δεν είναι εύκολο καθώς πρόκειται για έμψυχο δυναμικό κοριτσιών 19-20 ετών. Χρειάζεται πίστωση χρόνου όλο αυτό σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός με ειδικό βάρος, έχει τις δυσκολίες του. Δεν έχει να κάνει με την ποιότητα των παικτριών. 

Και τα κορίτσια που σταμάτησαν ή αποχώρησαν δεν είναι μόνο ότι ήταν πολύ μεγάλες αθλήτριες με τεράστιες παραστάσεις σε συλλογικό επίπεδο και Εθνικής ομάδας. Είχαν και ειδικό βάρος ατομικά η κάθε μία. Αυτό επιτυγχάνεται με την πάροδο των χρόνων. Αυτές είναι διαφορές. Η Νικόλ σταμάτησε, η Ελευθερία πήγε στο εξωτερικό, αθλήτριες με τεράστιο ειδικό βάρος. Δεν μπορείς να περιμένεις τα πάντα από τη μία μέρα στην άλλη από τις υπόλοιπες που μπορεί να καταφέρουν να καλύψουν τα κενά ή να γίνουν και καλύτερες ακόμα παίκτριες. Το ειδικό αυτό βάρος όμως έρχεται με την εμπειρία και τα χρόνια.»

Μεταξύ άλλων ο Έλληνας τεχνικός που έφτασε μία ανάσα πέρυσι με τις αθλήτριές του από την επιστροφή στο θρόνο της Ευρώπης, ρωτήθηκε για τη δυσκολία αυτής της βαρύτητας του συλλόγου που έχει χτίσει με τις πορείες του την τελευταία δεκαετία και βάλε, αυτό το «πρέπει» για το αποτέλεσμα για μία ομάδα με αρκετά νέα πρόσωπα. «Έχει να κάνει με τη δουλειά και τη διάρκεια. Με ποιοτικές εργατοώρες διαχειρίζεται όλο αυτό, χτίζοντας και πάλι κάτι από την αρχή. Δεν βλέπω κάτι άλλο εγώ. Τα κορίτσια αυτά είναι η επόμενη μέρα της ομάδας και μπορεί και του ελληνικού πόλο.

Βέβαια θέλουν το χρόνο τους και δεν γίνεται μόνο με επιτυχίες. Και αποτυχίες θα έρθουν και καλές μέρες θα έρθουν, θέλει ζυμώσεις όλο αυτό. Δεν έχει κανείς μόνιμο συμβόλαιο με τη νίκη. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ο Ολυμπιακός έχει μπει ήδη σε μία φάση ανανέωσης. Δεν είναι απλό να σταματάνε έξι παίκτριες με τεράστιο ειδικό βάρος όχι μόνο στον Ολυμπιακό αλλά και στην Εθνική Ομάδα. Είναι στο χέρι των κοριτσιών να το καταφέρουν, δεν υπάρχει μυστικό. Θέλει δουλειά και υπομονή όλο αυτό. Πρέπει να έχουμε και άμεσα αποτελέσματα αλλά η χρονιά είναι μεγάλη.»

«Ανοιχτός ο Όμιλος, θέλουμε και φέτος Final 4»

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Κραβαρίτης είχε μιλήσει στο site του ερασιτέχνη Ολυμπιακού για την κλήρωση του Champions League και τον πρώτο τίτλο της χρονιάς που έρχεται (ελληνικό Super Cup με τον Κυπελλούχο Εθνικό).

Για την προετοιμασία στην Ισπανία και τα δυνατά φιλικά με Σαμπαντέλ και Ματαρό, ο Έλληνας τεχνικός, σημείωσε πως… «Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την παρουσία της ομάδας στη Βαρκελώνη. Είμαστε μια νέα ομάδα και έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Προσπαθούμε να σταθεροποιήσουμε την απόδοσή μας σε υψηλά στάνταρ. Ο χρόνος θα κυλάει υπέρ μας, μέρα με τη μέρα θα παρουσιαζόμαστε όπως ακριβώς θέλουμε. Σε γενικές γραμμές, επικρατεί ικανοποίηση για την εικόνα των κοριτσιών. Δώσαμε τέσσερα παιχνίδια στην Ισπανία, με τις κορυφαίες ομάδες της χώρας, την πρωταθλήτρια Ευρώπης Σαμπαντέλ και την Ματαρό, πρωταθλήτρια Ισπανίας, η οποία όμως έχει αποδυναμωθεί, αλλά δεν παύει να είναι μια συμπαγής ομάδα. Τέσσερα παιχνίδια, πρωί-βράδυ, τα δύο ήταν επίσημα φιλικά, στα οποία είδαμε αρκετά πράγματα που θέλαμε».

Για την κλήρωση του LEN Champions League, ο Δημήτρης Κραβαρίτης σχολίασε ότι… «Θα αναλύσουμε τις ομάδες, είναι ένας όμιλος ανοιχτός. Αντίπαλός μας είναι και μια ελληνική ομάδα, η οποία φέτος στοχεύει ψηλά. Εχει ενισχυθεί και θέλει να πρωταγωνιστήσει. Επίσης, η ολλανδική ομάδα είναι ένα αρκετά ισχυρό σύνολο. Ενισχύθηκε με πέντε διεθνείς Ολλανδέζες, τις Σέβενιχ, Φαν Ντερ Σλοτ, Κιούνινγκ, Σλίκινγκ, Μπούις, έμπειρες παίκτριες από την Εθνική, έπαιξε αυτή η ομάδα και με τη Βουλιαγμένη. Θα πάμε βήμα-βήμα, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η φάση των ομίλων. Στόχος μας εμάς είναι να περάσουμε στην οκτάδα και φυσικά, θέλουμε και φέτος να βρεθούμε στο Final-4».

Αναφορικά με το ελληνικό Super Cup (10/10, 20:15) κόντρα στον Εθνικό είπε… «Είμαστε έτοιμοι. Ξεκινάμε τη σεζόν διεκδικώντας τίτλο. Τον πρώτο τίτλο της σεζόν! Παίζουμε με τον Εθνικό. Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο, πάντα υπολογίζουμε κάθε αντίπαλο, πάντα βλέπουμε όλα τα ματς το ίδιο. Στόχος μας να ξεκινήσουμε με έναν τίτλο τη σεζόν».

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA