Πόλο, Champions League: Iστορική πρώτη νίκη στο Champions League για τον Πανιώνιο!

Για την τελευταία αγωνιστική του Group A του Champions League, ο Πανιώνιος επικράτησε με 14-18 της ιταλικής Ράπαλο και πέτυχε την παρθενική του νίκη στο Champions League!

by Κώστας Παππάς

Σε ένα φανταστικό παιχνίδι που έγινε στην Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος πήρε την πρώτη του νίκη στην παρθενική του παρουσία στο Champions League πραγματοποιώντας φοβερή εμφάνιση. Ο «Ιστορικός» έσφιξε πάρα πολύ την άμυνα του στο τελευταίο οκτάλεπτο της αναμέτρησης και έχοντας σε καταπληκτική μέρα την Arima που σκόραρε 7 φορές αλλά και την ΦΟΒΕΡΗ Ειρήνη Σταυρίδου που σκόραρε 5 τέρματα, πήρε μια ιστορικής σημασίας νίκη.

Εμφάνιση – ΔΗΛΩΣΗ από την γεννημένη το 2009 (!) Σταυρίδου, με την νεαρή φουνταριστό να δείχνει πως έχει όλο τα εχέγγυα για να κάνει σπουδαία πράγματα στον χώρο της υδατοσφαίρισης. Από την μεριά της Ράπαλο, ξεχώρισε η Galardi με 5 γκολ.

ΡΑΠΑΛΟ- ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 14-18

H ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ…

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ράπαλο να μπαίνει δυνατά στην αναμέτρηση και να προηγείται με 1-0 με γκολ της Kudella. Η απάντηση του Πανιωνίου ήρθε με την Ειρήνη Σταυρίδου που με δύο προσωπικά γκολ έδωσε προβάδισμα στον «Ιστορικό» (1-2). Η Galardi ισοφάρισε σε 2-2, αλλά η Αρίμα Γιούμι έδωσε εκ νέου προβάδισμα στον Πανιώνιο (2-3 στο 2:05). Η θρυλική Ρομπέρτα Μπιανκόνι ισοφάρισε σε 3-3 49 δευτερόλεπτα πριν την λήξη που ήταν και το σκορ του πρώτου οκταλέπτου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Λούδη σκόραρε στον παραπάνω για το 3-4 του Πανιωνίου για να έρθει εκ νέου η ισοφάριση από την Galardi (4-4). Στο 4:27, ήρθε το προβάδισμα της Ράπαλο, με την Bianco αλλά λίγο αργότερα, η Δήμητρα Παπαναστασίου ισοφάρισε σε 5-5. Η συνέχεια άνηκε στην φοβερή Arima, η οποία με 2 συνεχόμενα γκολ, έδωσε εκ νέου προβάδισμα στον Πανιώνιο. Δυστυχώς όμως, η Marcialis σκόραρε σχεδόν σε νεκρό χρόνο για το 6-7 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Kudella ισοφάρισε για την Ράπαλο αλλά λίγο αργότερα η Yumi Arima πέτυχε το 4ο προσωπικό της γκολ από το σημείο του πέναλτι (7-8). Η απάντηση της Ράπαλο ήταν άμεση, με την πρώην παίχτρια του Ολυμπιακού, Roberta Bianconi (8-8) ενώ λίγο αργότερα, ήρθε και το 9-8 μετά από πολύ ωραίο σουτ της Bianco. Τα κορίτσια του Τάσου Παπαναστασίου απάντησαν, με την Ειρήνη Σταυρίδου να χρίζεται ξανά σκόρερ ενώ λίγο αργότερα ήρθε και το «κυανέρυθρο» προβάδισμα, με την Arima (9-10). Η Ράπαλο όμως χτύπησε στην κόντρα με την Zanetta (10-10) αλλά ο Πανιώνιος εκμεταλλεύτηκε τον παίχτη παραπάνω και σκόραρε μετά από πολύ ωραίο σκαστό σουτ της Αρίμα (10-11). Όμως, 1:14 πριν το οκτάλεπτο, η Galardi ισοφάρισε εκ νέου, με το 11-11 να μην μένει για πολύ, καθώς η Ελένη Σταυρίδου, με ωραίο σουτ έκανε το 11-12. Στα 33 δευτερόλεπτα πριν την λήξη, η Galardi σκόραρε για 4η φορά, με το 12-12 να είναι το σκορ της τρίτης περιόδου.

Με την έναρξη της τέταρτης και τελευταίας περιόδου, η Arima με πανέμορφο σουτ από πολύ μακριά, διαμόρφωσε το 12-13 αλλά η Galardi απάντησε για το 13-13 (7:27). Ο Πανιώνιος προσπέρασε εκ νέου μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι της Δήμητρας Παπαναστασίου (13-14 στο 5:54) και λίγο αργότερα αύξησε την υπέρ του διαφορά με την Ειρήνη Σταυρίδου (5:31) η οποία σκόραρε το ΠΕΜΠΤΟ της προσωπικό γκολ (γεννηθείσα το 2009). Η ιταλική ομάδα απάντησε με την Ballesty (14-15) αλλά η Allen λίγο αργότερα έδωσε εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων στον «Ιστορικό» (14-16 στο 4:18). Το σύνολο του Τάσου Παπαναστασίου είχε ξεκάθαρα το momentum και εκμεταλλευόμενη την κόντρα, σκόραρε με την Λούδη (14-17 2:02 πριν τη λήξη), ενώ λίγο αργότερα με απίστευτο σουτ από το «2», η Allen, «έγραψε» το 14-18 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο να παίρνει μια σπουδαία νίκη.

Τα οκτάλεπτα: 3-3 , 3-4, 6-5, 2-6

 

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA