Πόλο, Champions League: ΑΝΟΓ για «φίλημα», κέρδισε την Σπαντάου και περιμένει!

Για το Group E των προκριματικών του Champions League, ο ΑΝΟ Γλυφάδας επικράτησε με 10-14 της γερμανικής Σπαντάου και διατήρησε τις ελπίδες του για πρόκριση στο Group Stage του θεσμού.

by Κώστας Παππάς

Ο ΑΝΟΓ γνώριζε πως αν ήθελε να διατηρήσει τις ελπίδες του για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ως καλύτερος τρίτος, έπρεπε να κερδίσει την Σπαντάου το πρωί της Κυριακής στο Βερολίνο. Έτσι και εγένετο. Η ομάδα του Αργύρη Θεοδωρόπουλου έκανε φανταστική εμφάνιση, αξιοποίησε την φοβερή πρώτη περίοδο (1-4) και με όπλο την καλή άμυνα και τις καίριες επεμβάσεις της Williams, πήρε την νίκη με 10-14 και πλέον περιμένει να δει τι θα κάνει τόσο η Πολαρ Μπεαρς του Πέτρου Δουδέση όσο και η Τριέστε.

ΣΠΑΝΤΑΟΥ- ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ  10-14

Πρώτη σκόρερ για τον ΑΝΟΓ ήταν η Θωμαΐς Μουστακαρία με 4 τέρματα ενώ από την Σπαντάου ξεχώρισε η Ira Deike που σκόραρε 5 φορές.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ….

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΑΝΟΓ να μπαίνει πολύ δυνατά στο ματς και να σκοράρει στην πρώτη κιόλας επίθεση με Νίνου (0-1). Η ίδια παίχτρια ήταν πρωταγωνίστρια και στο δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων, αφού με ωραίο σουτ στον παραπάνω , έκανε το 0-2 (5:41) με την Σπαντάου να αδυνατεί να σκοράρει στο ξεκίνημα του αγώνα. Η άμυνα του ΑΝΟΓ λειτουργούσε υποδειγματικά και στο 1:58 πριν την λήξη του πρώτου οκταλέπτου, η Ζωή Τζωρτζακάκη, με φοβερό σουτ από το «3», έκανε το 0-3. Η πρώτη απάντηση της γερμανικής ομάδας ήρθε στα 42 δευτερόλεπτα πριν την λήξη από το σημείο του πέναλτι, με την Howarth να χρίζεται σκόρερ, αλλά η Μουστακαρία, στην αμέσως επόμενη επίθεση, σκόραρε για το 1-4 που ήταν και το σκορ του πρώτου οκταλέπτου.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, η Σπαντάου μείωσε σε 2-4 με την Macdonald (6:50), με τον ΑΝΟΓ να δυσκολεύεται να βρει δίχτυα στο ξεκίνημα. Παρόλα αυτά, είχε την Williams σε εξαιρετική ημέρα, με την τερματοφύλακα της ομάδας του Αργύρη Θεοδωρόπουλου να κατεβάζει ρολά σε πολλές περιπτώσεις. Έτσι, με σύμμαχο την άμυνα, ο ΑΝΟΓ βρήκε λύσεις και στην επίθεση, πάλι με την Θωμαΐς Μουστακαρία που σκόραρε για το 2-5 (1:58), ενώ λίγο αργότερα ήρθε και το 2-6, αυτήν την φορά με την Ζωή Τζωρτζακάκη που σημάδεψε σωστά από το σημείο του πέναλτι (1:02). Τα κορίτσια του Αργύρη Θεοδωρόπουλου ήταν σε εξαιρετική κατάσταση στα πρώτα δύο οκτάλεπτα του αγώνα και πήγαν δικαιότατα στην ανάπαυλα με το σημαντικό αβαντάζ των 4 γκολ (2-6).

Στο τρίτο οκτάλεπτο, η οικοδέσποινα του ομίλου Σπαντάου, μείωσε σε 3-6 εκμεταλλευόμενη τον παίχτη παραπάνω, με την Deike (6:33), όμως στο 5:25, ο ΑΝΟΓ ανέβασε ξανά τον δείκτη της διαφοράς με πανέμορφο γκολ της Αναστασίας Λούδη από την περιφέρεια (3-7). Η Σπαντάου μείωσε σε 4-7, ξανά με την Deike (3:18), αλλά η Βασιλική Λασκαρίδου, στην αμέσως επόμενη επίθεση, διαμόρφωσε το 4-8 για τον ΑΝΟΓ. Τα κορίτσια του Αργύρη Θεοδωρόπουλου, είχαν τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού και στα 22 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του τρίτου οκταλέπτου, η φοβερή Θωμαΐς Μουστακαρία, έκανε το 4-9 στην κόντρα με τον ΑΝΟΓ να μπαίνει στο τελευταίο οκτάλεπτο στο +5 (4-9).

Στο τελευταίο οκτάλεπτο, ο ΑΝΟΓ, μπήκε αποφασισμένος να τελειώσει το παιχνίδι και ακριβώς 7 λεπτά πριν την λήξη, η Ζωή Τζωρτζακάκη έκανε το 4-10 για να μειώσει λίγο αργότερα η Deike, μετά από εκτέλεση πέναλτι (5-10). Η γερμανική ομάδα μείωσε κ άλλο, πάλι με την Deike (6-10 στο 5:59) η οποία βρισκόταν σε φοβερή κατάσταση και σκοράροντας με πέναλτι (5:20) διαμόρφωσε το 7-10. Η απάντηση του ΑΝΟΓ ήταν άμεση αφού 5 λεπτά πριν την λήξη, η Ελένη Γρηγοροπούλου ανέβασε ξανά τον δείκτη της διαφοράς (7-11) ενώ λίγο αργότερα η Αγγελική Γκίλλα σκόραρε για το 7-12. Ο ΑΝΟΓ λειτουργούσε άρτια στην επίθεση και 3:39 πριν το τέλος η Θωμαΐς Μουστακαρία διαμόρφωσε το 7-13 για να έρθει ΠΑΛΙ η Ira Deike να κάνει το 8-13 σκοράροντας για 5η φορά στην αναμέτρηση. Στα 2:15 πριν την λήξη του παιχνιδιού, η Gesa Deike μείωσε σε 9-13 ενώ δύο επιθέσεις αργότερα η Ιωάννα Κανελλοπούλου, με ωραίο σουτ , έκανε το 9-14. Στα 33 δευτερόλεπτα και ενώ όλα είχαν κριθεί, η Howarth με ωραίο σουτ από το «2», σκόραρε για το 10-14 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 1-2, 2-3, 6-5

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA