Πόλο, Champions League: Πανηγυρική πρόκριση για τον ΑΛΙΜΟ ΝΑΣ στο Group Stage!

Δεύτερη διαδοχική σεζόν στο Group Stage του Champions League ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ!

by Aquafeed 24

Εκεί που… ανήκει, θα βρεθεί για δεύτερη διαδοχική χρονιά ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ, καθώς η ομάδα του Πάνου Βέργου κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τη φάση των Ομίλων του Champions League, κατασπαράζοντας την Τενερίφη στην Πάντοβα και πετυχαίνοντας έτσι το 3/3.

ΤΕΝΕΡΙΦΗ – ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ Betsson 9-20

Κόντρα σε έναν αντίπαλο που είχε άγνοια κινδύνου και επιχείρησε να παίξει δυνατά στο ξεκίνημα, η ελληνική ομάδα απλώς πάτησε το πόδι στο γκάζι, είχε την απαραίτητη ένταση και σκληράδα, για να χτίσει από νωρίς ένα ασφαλές προβάδισμα και να πορευθεί μέσα στην αναμέτρηση με ηρεμία και αυτοπεποίθηση. Ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ διαθέτει μεγάλη ποιότητα και την απέδειξε εντός νερού, χτίζοντας σε επίσημα παιχνίδια την ταυτότητα που επιθυμεί ο Πάνος Βέργος να δει σε λίγο καιρό από τώρα.

Μετά την πρόκριση, η ελληνική ομάδα θέλει να κατακτήσει και την πρωτιά του Ομίλου και για να συμβεί αυτό, πρέπει να κερδίσει την οικοδέσποινα, Πάντοβα, το μεσημέρι της Κυριακής στις 13:00.

Πέντε γκολ κόντρα στην Τενερίφη για τη Μαρλέτα, τέσσερα για τη Μέγκενς και τρια για την Κοβάτσεβιτς, με τον ΑΛΙΜΟ ΝΑΣ να έχει πλουραλισμό και σε μεγάλη ημέρα ξανά επίθεση και άμυνα.

Η διακύμανση…

Με δύο πέναλτι, που κέρδισαν Ασημάκη και Χυδηριώτη και εκτέλεσαν Κοντογιάννη και Μαρλέτα, ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ προηγήθηκε με 1-2 της ισπανικής ομάδας, ενώ η Μάουντ Μέγκενς ύστερα από ριμπάουντ, υπέγραψε το 1-3 για τον ελληνικό σύλλογο. Η Κλαούντια Μαρλέτα, λίγο αργότερα ήταν αυτή που σκόραρε ξανά για το 1-4, με σουτ από την περιφέρεια, όμως οι Ισπανίδες μείωσαν αμέσως μετά σε 2-4. Εν τούτοις, με το τρίτο προσωπικό της γκολ, η Κλαούντια Μαρλέτα έδωσε ακόμη μια λύση στην ελληνική ομάδα για το 2-5. Λίγο αργότερα, η νεότερη σκόρερ της διοργάνωσης, Αφροδίτη Μπιτσάκου, σκόραρε για το 2-6 του ΑΛΙΜΟΥ ΝΑΣ και συνολικά το 4ο προσωπικό της στο τουρνουά της Πάντοβα.

Κερδισμένο πέναλτι η Ασημάκη στις αρχές τις 2ης περιόδου και γκολ από τη Μάουντ Μέγκενς για το 2-7, ενώ ένα λεπτό αργότερα εκ νέου η Μέγκενς με εξαιρετικό σκαστό από την περιφέρεια σημείωσε το 2-8 για τον ΑΛΙΜΟ ΝΑΣ, αναγκάζοντας τον αντίπαλο προπονητή να καλέσει τάιμ άουτ. H Τενερίφη μείωσε με σουτ από την περιφέρεια σε 3-8, όμως σε παίκτη παραπάνω η Έλενα Ελληνιάδη με συρτό σουτ σημείωσε το 3-9! Δεν άργησε πολύ ακόμη ένα γκολ στην κόντρα, αυτή τη φορά με την Τίνα Κοντογιάννη να εκτελεί σε τετ α τετ για το 3-10 της ομάδας του Πάνου Βέργου.

Απόκρουση Σταματοπούλου σε τετ α τετ και στην εξέλιξη της φάσης γκολ από την Ιωάννα Χυδηριώτη για το 4-11, στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου, ενώ λίγο μετά η Αλεξάνδρα Ασημάκη έγραψε το 5-12, με γκολ από τα 2μ. Ύστερα από κερδισμένη ποινή και τάιμ άουτ του Πάνου Βέργου, η ασημένια παγκόσμια πρωταθλήτρια Νεανίδων, Νεφέλη Κοβάτσεβιτς, σκόραρε για το 5-13! Σε νέο παραπάνω, αμέσως μετά, η Κλαούντια Μαρλέτα, ευστόχησε ξανά για το 5-14! Η Τενερίφη κατάφερε να μειώσει σε 6-14 στο 3:23. Αμέσως μετά, νέα κόντρα για τον ΑΛΙΜΟ ΝΑΣ, ασίστ Κοντογιάννη και ιδανικό τελείωμα από τη Νατάσα Ριμπάνσκα για το 6-15. Με λόμπα οι Ισπανίδες βρήκαν δίχτυα στη συνέχεια για το 7-15, όμως ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ σε παίκτη παραπάνω είχε την απάντηση για το 7-16 με σκόρερ την Νεφέλη Κοβάτσεβιτς! Στα δευτερόλεπτα η Κοντογιάννη κέρδισε πέναλτι με ριμπάουντ και στην εκτέλεση εκ νέου η Κοβάτσεβιτς με το 3ο προσωπικό της γκολ έγραψε το 7-17.

Ένα οκτάλεπτο απέμενε για να «σφραγίσει» την πρόκριση στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ο ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ Betsson, με τη Μαρία Λάζαρη να περνά κάτω από τα δοκάρια στη θέση της Ιωάννας Σταματοπούλου, ξεκινώντας με απόκρουση τη συμμετοχή της στο παιχνίδι. Η Τενερίφη όμως στη συνέχεια σκόραρε για το 8-17, με την Χαλδαίου να κερδίζει πέναλτι αμέσως μετά και την Ελληνιάδη να σκοράρει για το 8-18! Οι Ισπανίδες μείωσαν σε 9-18 λίγο αργότερα. Ωραία συνεργασία και το 9-19 ήταν γεγονός για τον ΑΛΙΜΟ ΝΑΣ, με σκόρερ τη Μάουντ Μέγκενς στο 1:19.

Στην κόντρα, η Κλαούντια Μαρλέτα, έγραψε το 9-20 γι ατον ΑΛΙΜΟ ΝΑΣ, ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA