Πόλο, Champions League: «Πέταξε» για τους ομίλους ο ΝΟ Βουλιαγμένης!

Για το Group E των προκριματικών του Champions League, ο ΝΟ Βουλιαγμένης πήρε μία πέρα για πέρα δίκαιη πρόκριση στους ομίλους, επικρατώντας με 12-15 της Ντονκ!

by Κώστας Παππάς

Σε ένα φανταστικό παιχνίδι που έγινε στο Βερολίνο, ο ΝΟ Βουλιαγμένης με φοβερή εμφάνιση και άμυνα από ατσάλι έκαμψε την αντίσταση της πολύ μαχητικής και ενισχυμένης Ντονκ με 12-15 και «έκλεισε» θέση για τους ομίλους του Champions League. Πρώτη σκόρερ για τα φανταστικά κορίτσια της Κικής Λιόση ήταν η Αθηνά Γιαννοπούλου η οποία πέτυχε 5 γκολ ενώ από την Ντονκ κορυφαία ήταν η Van Der Weijden με 5 τέρματα.

ΝΤΟΝΚ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 12-15

Τρίτη διαδοχική νίκη και πρόκριση στο Group Stage για τη Βουλιαγμένη, η οποία θέλει να κατακτήσει την πρωτιά στον προκριματικό της Όμιλο και χρειάζεται ακόμη μια νίκη επί της αδύναμης Σπαντάου το απόγευμα του Σαββάτου στις 19:00.

Η διακύμανση…

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Βουλιαγμένη να μπαίνει πολύ δυνατά στο ματς και να βάζει το πρώτο γκολ της αναμέτρησης στην πρώτη κιόλας επίθεση με την Ελένη Ξενάκη (0-1). Η απάντηση των τυπικά γηπεδούχων ήταν άμεση, με την Van der Weijden να ισοφαρίζει (1-1) και την Sleeking λίγο αργότερα να δίνει προβάδισμα στην ομάδα της (2-1 στο 6:35). 2 λεπτά μετά, η ίδια παίχτρια έδωσε προβάδισμα 2 γκολ στην ομάδα της (3-1), εκμεταλλευόμενη την κόντρα και την κακή επιστροφή στην άμυνα των κοριτσιών της Κικής Λιόση. Ο NO Βουλιαγμένης απάντησε με το ίδιο νόμισμα μειώνοντας σε 3-2 με την Λόλα Μολχάουζεν το οποίο πάντως δε έμεινε για πολύ καθώς 2:21 πριν τη λήξη της πρώτη περιόδου, η Sevenich έκανε το 4-2. Οι τυπικά φιλοξενούμενες όμως είχαν ξανά απάντηση, πάλι με την Ελένη Ξενάκη η οποία έκανε το 4-3 για να έρθει ξανά το προβάδισμα δύο γκολ της Ντονκ, αυτή την φορά με την Keuning (5-3). Η Ασπασία Φουράκη όμως είχε απάντηση και με γκολ στην κόντρα έκανε το 5-4 που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, ο ΝΟΒ ισοφάρισε καθώς μετά από πολύ ωραία κυκλοφορία της μπάλας, η Αγγελίδη έκανε το 5-5 ενώ λίγο αργότερα ήρθε η απάντηση από την Ντονκ (6-5 στο 6:48) με την Van Der Weijden. Στο 5:48, η Κίττι Τζούστρα σκόραρε για το 6-6 ενώ στο 5:07 η Γιαννοπούλου με πολύ ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ, έδωσε προβάδισμα στο σύνολο της Κικής Λιόση (6-7). Η Ντονκ απάντησε σκοράροντας στον παίχτη παραπάνω για το 7-7 (2:35) ξανά με την Keuning όμως ή Βουλιαγμένη εκμεταλλευόμενη την κόντρα και την οξυδέρκεια της Λόλα Μολχάουζεν, πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ (7-8 στο 1:25). Το σκορ δεν άλλαξε στο τελευταίο λεπτό και με όπλο την άμυνα, τα κορίτσια της Κικής Λιόση πήγαν στο ημίχρονο στο +1 (7-8).

Με την έναρξη του τρίτου οκταλέπτου, ο ΝΟΒ μπήκε πολύ δυνατά και με ωραίο σουτ της Αθηνάς Γιαννοπούλου, πήρε προβάδισμα δύο γκολ (7-9). Η Γιαννοπούλου ήταν σε εξαιρετική κατάσταση στην τρίτη περίοδο και με ωραίο σουτ έδωσε αέρα τριών τερμάτων στην ομάδα της (7-10 στο 4:33) με την Bergsma να μειώνει σε 8-10 μετά από πέναλτυ στο οποίο υπέπεσε η Αθηνά Γιαννοπούλου. Λίγο αργότερα (1:30), η Sleeking μείωσε στο γκολ για την Ντονκ (9-10) με το οποίο τελείωσε η 3η περίοδος με τον ΝΟΒ πάντως να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Με την έναρξη της τέταρτης και τελευταίας περιόδου, ο ΝΟΒ μπήκε αποφασιστικά για να τελειώσει την υπόθεση «πρόκριση» και με την Λόλα Μολχάουζεν να χρίζεται ξανά σκόρερ, πήρε αέρα 2 τερμάτων 6:04 πριν την λήξη του παιχνιδιού. Τα κορίτσια της Κικής Λιόση δεν έδιναν τίποτα εύκολα στην Ντονκ και με όπλο την άμυνα ήταν σταθερά μπροστά στο σκορ. Μάλιστα, 3:17 πριν την τελευταία κόρνα, η Αθηνά Γιαννοπούλου συνέχισε το προσωπικό της «κρεσέντο» και με γκολ στην κόντρα, έκανε το 9-12 βάζοντας γερές βάσεις πρόκρισης στους ομίλους. Ο ΝΟΒ δεν σταμάτησε εκεί και με την Δέσποινα Ανδρεάδη να χρίζεται σκόρερ, έκανε το 9-13 «τελειώνοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι. Η Van Der Weijden διαμόρφωσε το 10-13 2:24 πριν το τέλος όμως η εικόνα του παιχνιδιού έδειχνε πως η πρόκριση θα πήγαινε στην ομάδα του Λαιμού.

Έτσι λοιπόν, με 1:56 για την λήξη, η Joustra σκόραρε για το 10-14 για να έρθει η απάντηση ξανά από την Van Der Weijden (11-14 στο 1:43). Η Αθηνά Γιαννοπούλου ήταν σε καταπληκτική μέρα σήμερα όμως και σημείωσε άλλο ένα γκολ για τον ΝΟΒ που πήρε αέρα 4 τερμάτων 1:25 πριν την τελευταία κόρνα (11-15). Η Van Der Weijden διαμόρφωσε το 12-15 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι αλλά το σκηνικό δεν άλλαξε ως προς τον τελικό νικητή φυσικά και ο ΝΟΒ πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση στους ομίλους του Champions League πραγματοποιώντας μια ακόμα σπουδαία εμφάνιση στο Βερολίνο.

Τα οκτάλεπτα: 5-4, 2-4, 2-2, 3-5

Ντονκ (Μορένο): Buis, Van der weijden 5, Sleeking 3, Vermeulen , Haiti, Van Dijk, Keuning 2, Sevenich 1,Van der Sloot, Bergsma 1, Bergsma S. , Willemsz.

ΝΟ Βουλιαγμένης (Κική Λιόση): Κοτσιώνη, Φουράκη 1, Καλογεροπούλου, Μιμίδη, Γιαννοπούλου 5, Ξενάκη 2, Φουντωτού, Κρασσά, Γιούστρα 2, Ανδρεάδη 1, Μολχάουζεν 3, Αγγελίδη 1, Καρυτσά

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA