Τρομερός Παναθηναϊκός: Κοίταξε στα μάτια την Κυπελλούχο Ευρώπης Γιουγκ και έχασε την πρωτιά στις λεπτομέρειες

Τι κι αν είχε ήδη προκριθεί; Με ανεβασμένη την ψυχολογία, ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να κερδίσει και την Κυπελλούχο Ευρώπης Γιουγκ.

by Μάνος Φυρογένης

Με το στόχο εξασφαλισμένο από το Σάββατο (28/9) και το μυαλό ήρεμο, ο Παναθηναϊκός μπήκε στην πισίνα του Εξ Εν Προβάνς το πρωί της Κυριακής απέναντι στο φαβορί του γκρουπ και κάτοχο του τροπαίου Γιουγκ από το Ντουμπρόβνικ που είχε επίσης κλείσει θέση στους ομίλους, δίχως να έχει τίποτα να χάσει.

Με πλάνο ξεκάθαρο, τον Παπανικολάου σημείο αναφοράς ως συνήθως και τον Ράσοβιτς σε μεγάλο πρωινό, το «τριφύλλι» που έπαιξε χωρίς τον Παπασηφάκη κοίταξε στα ίσια τους Κροάτες και παρότι στο φινάλε δεν πήρε την πρωτιά (που δεν πρόσφερε και μια καλύτερη μεταχείριση στην κλήρωση) έδειξε για ένα ακόμα παιχνίδι πως έχει κάνει άλματα προόδου τους τελευταίους μήνες και τα καλύτερα βρίσκονται μπροστά.

«Πράσινο» το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, λύγισαν στο φινάλε οι παίκτες του Μάζη που έπαιξαν τρία παιχνίδια σε 25 ώρες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΓΙΟΥΓΚ 15-17

Η ατομική ποιότητα του Ράσοβιτς φάνηκε από την πρώτη κιόλας φάση. Ο Σέρβος διεθνής περιφερειακός του Παναθηναϊκός έκλεψε τη μπάλα από τον προσωπικό του αντίπαλο και τέλειωσε ο ίδιος τη φάση στην κόντρα 1-0 που έφυγε για να βάλει μπροστά το σύνολο του Μάζη.

Στην κόντρα απάντησαν και οι Κροάτες με τον Πάβλιτς όμως ο άαψογα εκτελεσμένος παραπάνω του Παναθηναϊκού και το γκολ του Παπανκολοάου πό το δεύτερο δοκάρι, τον διατήρησε σε θέση οδηγού.

Το παιχνίδι ήταν δυνατό, είχε ρυθμό και το πλάνο των «πρασίνων» να παίζουν ιδιαίτερα ανοιχτά στον παραπάνω, τους έβγαινε. Ο Κουρούβανης με πολύ όμορφο τελείωμα από το «5» έβαλε εκ νέου μπροστά τον Παναθηναϊκό ενώ κάποιες στιγμές αργότερα, ο Αλβέρτης με 6μετρο μετά από κερδισμένο φάουλ έκανε το 4-2.

Το «τριφύλλι» έβρισκε τις λύσεις κρατώντας εξαιρετικά στην άμυνά του κόντρα σε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο με μεγάλη παράδοση στο άθλημα που λίγους μήνες πριν είχε κατακτήσει το EuroCup ενώ παραδοσιακά ανήκει στο LEN Champions League.

Οι Κροάτες πείσμωσαν, έπαιξαν το πόλο που ήξεραν, ηρέμησαν και έτρεξαν ένα επιμέρους 3-0 για να περάσουν εκείνοι στα μέσα της δεύτερης περιόδου μπροστά στο σκορ. Στο διάστημα αυτό ο Παναθηναϊκός βιαζόταν να εκτελέσει και ενώ παρότι κέρδιζε αποβολές και έπαιζε με παίκτη παραπάνω, τα… χαλούσε στην τελική ενέργεια ή την τελευταία πάσα.

Στο σημείο αυτό της αναμέτρησης που το μομέντουμ ήταν ξεκάθαρα για τους Κροάτες, το τείχος Ριστίσεβιτς έκανε τα μαγικά του, σταματώντας το ένα τετ α τετ μετά το άλλο. Σταδιακά ο Παναθηναϊκός έχτισε ξανά αυτοπεποίθηση ο φοβερός Ράσοβιτς δεν λάθευε και έτσι το «τριφύλλι» ανέκτησε τα ηνία πριν βγει το ημίχρονο (6-5).

Ο χαρισματικός αυτός σκόρερ ήταν που μετέτρεψε σε γκολ το κερδισμένο πέναλτι του Παπανικολάου με την εκκίνηση της τρίτης περιόδου (7-5) ενώ λίγο αργότερα, μετά την μείωση του σκορ από τον Ζούβελα στον παίκτη παραπάνω, είχε και πάλι τη λύση όταν έδειχνε να χάνεται η ευκαιρία στον παραπάνω για να δώσει εκ νέου «μαξιλαράκι ασφαλείας» (8-6). Φοβερός ο Σέρβος, συγκινητικός ο Παναθηναϊκός.

Η ποιότητα του αντιπάλου βέβαια ήταν μεγάλη και νομοτελειακά θα απαντούσε. Εύστοχο εκτελεσμένο πέναλτι από τον διεθνή Κροάτη Ζούβελα που ακολουθούσε τον Ράσοβιτς στο σκοράρισμα, ισοφάριση από τον Μότσαρα στον παίκτη παραπάνω. Ο Παναθηναϊκός παρόλα αυτά είχε και εκεί απάντηση ή ο Γεωργαράς αν προτιμάτε.

Ο Έλληνας περιφερειακός από τον ΝΟΠ που έκανε φέτος το άλμα για την Αθήνα και το «τριφύλλι», με δύο δικά του γκολ (αρχικά στον παραπάνω είδε την απέναντι γωνία από το ‘5’ και μία ΑΠΙΘΑΝΗ λόμπα στο τέλος του χρόνου) έδωσε ξανά το προβάδισμα δύο γκολ (10-8).

Μία σου και μία μου ήταν το παιχνίδι με τους Μάρο Γιόκοβιτς και Ζούβελα (5ο προσωπικό γκολ) να απαντούν, έστω και με τη βοήθεια της τύχης αφού ο Ριστίσεβιτς είχε απάντηση στο τελείωμα του Κροάτη όμως η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Παπανικολάου και από την κόντρα κατέληξε στο τέρμα της ομάδας του.

Όταν ο Παναθηναϊκός εκτελούσε το πλάνο και έμενε προσηλωμένο σε αυτό, κάτι κέρδιζε στο τέλος της φάσης. Οι «πράσινοι» είχαν υπομονή, ο Κουρούβανης πέρασ τη μπάλα στο… θεριό Παπανικολάου και εκείνος σταματιόταν μόνο με πέναλτι.

Ο πρώην παίκτης του ΝΟΒ δεν σπατάλησε την ευκαιρία και ο Παναθηναϊκός ήταν και πάλι μπροστά (11-10). Το σκορ είχε ανοίξει, ο Χέρτσεγκ ισοφάρισε και ο Γεωργαράς με το τρίτο του προσωπικό τέρμα έβαλε ξανά μπροστά τον Παναθηναϊκό. Τα credits βέβαια πάνε στον Κουρούβανη που κυνήγησε τη φάση κι πήρε το ριμπάουντ για να βγάλει μόνο του με τον Πόπαντιτς τον Γεωργαρά.

Ματσάρα στη Γαλλία και πάλι ισοπαλία και πάλι πράσινο «προβάδισμα» από τον Παπανικολάου που πρόλαβε την έξοδο του Πόπαντιτς και χωρίς να βλέπει έκανε το 13-12. Ο Τζέρκοβιτς όμως είχε τη λύση.

Η «πράσινη» άμυνα ζώνης κόλλησε για 2-3 φάσεις και σε συνδυασμό με την ατομική ποιότητα των αντιπάλων (τρομερό γκολ-κεραυνός από τον Ζούβελα), το πλήρωσε ο Παναθηναϊκό. Το 13-12 έγινε 13-16 με το πέναλτι του Ζούβελα (είχαν κερδίσει αποβολή οι Κροάτες και έφευγαν κόντρα 1-0) και κάπου εκεί τελείωσαν όλα αφού και ο χρόνος πίεζε.

Ο Αγκόρτσας παρόλα αυτά έδωσε κάποιες ελπίδες με γκολ από μακριά (14-16) και ο Αλβέρτης ένα λεπτό πριν το τέλος είχε την ευκαιρία να μειώσει στο γκολ όμως το τελείωμά του αρχικά κατέληξε στο δοκάρι και από το ριμπάουντ και τη νέα απόπειρα δεν βρήκε στόχο για να ακολουθήσουν δύο ακόμα γκολ στο τέλος για το τελικό 15-17.

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 2-2, 6-6, 3-6

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Μάζης): Ριστίτσεβιτς, Πορτοκάλης, Νικολαΐδης, Παπανικολάου 2, Γεωργαράς 3, Αλβέρτης 1, Κουρούβανης 2, Σγουρίδης, Χατζηγούλας, Σκλήρας, Αγκόρτσας 1, Ράσοβιτς 6, Ασβέστης.

Τα γκολ της Γιουγκ πέτυχαν οι: Ζούβελα 7, Μοζάρα 2, Μπούριτς 2, Πεγκάδο 2, Γιόκοβιτς 1, Γιέρκοβιτς 1, Πάβλιτς 1, Χέρτσεγκ 1.

Τα στατιστικά και η διακύμανση του Αγώνα ΕΔΩ

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA