Πόλο, Alex Obert: Ανακοίνωσε την απόσυρση του από την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ!

Για τον Alex Obert, oι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού, ήταν η τελευταία διοργάνωση στην οποία φόρεσε το σκουφάκι των ΗΠΑ, με τον ίδιο να ανακοινώνει την απόφασή του έπειτα από 10 χρόνια παρουσίας στην εθνική ομάδα.

by Κώστας Παππάς

Έπεσε η αυλαία της παρουσίας του Alex Obert στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ, με τον έμπειρο φουνταριστό να ανακοινώνει την απόφαση του να σταματήσει να αγωνίζεται με το εθνόσημο μετά από μια ολόκληρη δεκαετία. Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός διεθνής έχει περάσει από τις ελληνικές πισίνες, καθώς είχε φορέσει το σκουφάκι του Υδραϊκού.

Ο 32χρονος, Alex Obert, κατέγραψε σημαντικές επιτυχίες με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ, αφού πανηγύρισε 3 χρυσά σε Παναμερικανικούς Αγώνες, 2 ασημένια σε World League Super Final, ενώ το «κύκνειο άσμα» του με το εθνόσημο ήταν η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Μάλιστα, η επιτυχία αυτή παίρνει μεγαλύτερη έκταση, αν αναλογιστεί κανείς πως η τελευταία παρουσία των Αμερικανών σε βάθρο Ολυμπιακών Αγώνων ήταν το 2008, με τον Alex Obert να αφήνει το στίγμα του στην ομάδα για 10 ολόκληρα χρόνια. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η γυναίκα του γέννησε το πρώτο τους παιδί, την κόρη τους Μακίνα και φαινόταν ότι η διεθνής καριέρα του Άλεξ Όμπερτ θα λάμβανε τέλος. Όμως, το 2023, αποφάσισε να επιστρέψει στην TEAM USA, με ξεκάθαρο στόχο να την ενισχύσει για τη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού στο Παρίσι και να γραφτεί, όπως αποδείχθηκε, ένα παραμυθένιο τέλος.

Ο ίδιος, μετά την απόφασή του αυτή, δήλωσε: «Το άθλημα μου έχει προσφέρει τόσα πολλά τα τελευταία 20 χρόνια, καταλήγοντας στην απίστευτη τιμή να γίνω ολυμπιονίκης. Όταν ξεκίνησα να παίζω πόλο, ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ την καριέρα που θα είχα, αλλά πιο σημαντικό, τους υπέροχους ανθρώπους που θα έφερνε στη ζωή μου. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στη σύζυγό μου, που μπήκε στη ζωή μου πριν από 13 χρόνια χάρη σε αυτό το άθλημα και την έχει αλλάξει για πάντα. Σε όλους, από το Loomis μέχρι το UOP, και σε όλο το έθνος που με υποστήριξε κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, είμαι βαθιά ευγνώμων. Τέλος, σε όλους τους αδελφούς μου, με τους οποίους είχα την τιμή να φορέσω το ίδιο σκουφάκι: οι δεσμοί που χτίσαμε όλα αυτά τα χρόνια είναι αυτό που θα θυμάμαι και θα μου λείπει περισσότερο».

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA