6ο Τουρνουά Ανδρέας Γαρύφαλλος: Τροπαιούχος Παναθηναϊκός στο λαμπερό τριήμερο αφιερωμένο στη μνήμη του «Πατριάρχη» της ελληνικής υδατοσφαίρισης!

by Μάνος Φυρογένης

Είναι κάποιοι άνθρωποι που δεν «φεύγουν» ποτέ. Ζουν μέσα από την προσφορά και την παρακαταθήκη που έχουν αφήσει στο χώρο δραστηριοποίησης τους και μνημονεύονται. «Νυν και αεί και εις τους αιώνες των αιώνων». Και αυτό γιατί γιγάντωσαν ή επαναπροσδιόρισαν ένα σπορ. Μέσα από το δικό τους μετερίζι, έβαλαν τις βάσεις για ό,τι θεωρείται δεδομένο και καθιερωμένο τη σήμερον ημέρα. Ένας τέτοιος υπήρξε και ο Ανδρέας Γαρύφαλλος, ο “Πατριάρχης” της ελληνικής υδατοσφαίρισης.

Γέννημα θρέμμα Πειραιώτης. Μια εξέχουσα προσωπικότητα του υγρού στίβου τον οποίο και υπηρέτησε με μεγάλο πάθος. Πριν καν ενηλικιωθεί, μεταπήδησε από το κολυμβητικό τμήμα του Εθνικού – με μετάλλια και πανελλήνια ρεκόρ παραμάσχαλα – σε αυτό του πόλο για να συνεισφέρει τα μέγιστα στην “Αυτοκρατορία” των κυανόλευκων. Η αγάπη του για την υδατοσφαίριση δεν αναλώθηκε στο αγωνιστικό μονάχα σκέλος, υπηρετώντας το άθλημα και από τη θέση του προπονητή. Γαλούχησε «γενιές 14», μετέδωσε το… μικρόβιο του υγρού στίβου σε μικρούς και μεγάλους με την προσφορά του στο χώρο να θεωρείται ανεκτίμητης αξίας. Πως να λησμονηθεί μία τέτοια προσωπικότητα;

Το κολυμβητήριο στις όχθες της θάλασσας του Πειραιά και αντικριστά από το νησάκι του «Παρασκευά» φέρει το όνομά του. Το κατά κόσμον ανοιχτό κολυμβητήριο στα Βοτσαλάκια ονομάζεται «Ανδρέας Γαρύφαλλος» λίγους μήνες μετά το… φευγιό του, για να θυμούνται οι πρεσβύτεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Και το προηγούμενο τριήμερο εκεί έλαβε χώρα και το καθιερωμένο τουρνουά στη μνήμη του “Πατριάρχη”.

Μία άκρως πετυχημένη διοργάνωση, σε συνδιοργάνωση του ΟΠΑΝ με τον Εθνικό ΟΦΠΦ, με ομάδες Κ-13 στην οποία ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε μεγάλος νικητής, κατακτώντας την πρωτιά με 5Χ5. Στη 2η θέση τερμάτισε ο ΑΝΟΓ ενώ τρίτος ήταν ο Εθνικός.

Τελική κατάταξη
1. ΠΑΟ
2. ΑΝΟΓ
3. Εθνικός
4. ΑΟΠΦ
5. Ολυμπιακός
6. Ακαδ. Ηρακλείου
7. ΓΣ Περιστερίου
8. ΡΟΗ

Όλα τα αποτελέσματα:

Παρασκευή (27/10)
Εθνικός – Περιστέρι. 25-7
ΠΑΟ – ΑΟΠΦ. 16-13
ΑΝΟΓ – Ακαδ. Ηρακλείου 11-9
Ολυμπιακός – ΡΟΗ. 18-13

Σάββατο (28/10)
Εθνικός – ΑΝΟΓ. 8-12
ΑΟΠΦ – Ολυμπιακός. 30-4
Περιστέρι – Ακαδ. Ηρακλείου. 7-12
ΠΑΟ – ΡΟΗ 8-2

Εθνικός – Ακαδ. Ηρακλειου 16-3
ΡΟΗ – ΑΟΠΦ 2-18
ΑΝΟΓ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 15-5
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟ 5-19

Κυριακή (29/10)
Περιστέρι – Ολυμπιακός. 5-12
Ακαδ. Ηρακλείου – ΡΟΗ. 14-12
Εθνικός – ΠΑΟ. 5-7
ΑΝΟΓ – ΑΟΠΦ. 13-11

Περιστέρι – ΡΟΗ 11-2
Ολυμπιακός – Ακ. Ηρακλείου 13-11
Εθνικός – ΑΟΠΦ 18-9
ΠΑΟ – ΑΝΟΓ 14-8

Εκτός των άλλων έγιναν και κάποιες βραβεύσεις στο πλαίσιο του «6ου Τουρνουά Ανδρέας Γαρύφαλλος». Τιμήθηκε ο αείμνηστος Μανώλης Πατλάκας, πατέρας του προέδρου του Εθνικού, που έφυγε φέτος από τη ζωή, ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ, Ιωσήφ Βουράκης και φυσικά η οικογένεια Γαρύφαλλου, με τον Γιάννη Γαρύφαλλο να παραλαμβάνει το βραβείο.

Στα αγωνιστικά και τους διακριθέντες, MVP του τουρνουά αναδείχθηκε ο Θανάσης Γκολφινόπουλος του Παναθηναϊκού, ο οποίος πήρε και το βραβείο του καλύτερου αμυντικού. Πρώτος σκόρερ βγήκε ο Μάριος Κουντουδιός του Εθνικού ενώ κορυφαίος τερματοφύλακας αναδείχθηκε ο γκολκίπερ των Πειραιωτών, Χατζηπαυλής Μιχάλης. Τα βραβεία παρέδωσε ο παλαιός τερματοφύλακας της Εθνικής ομάδας και του Εθνικού, Δημήτρης Κώνστας, μια εμβληματική μορφή της ελληνικής υδατοσφαίρισης.

You may also like

Retina Logo Mobile Aquafeed24

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© AQF24 MEDIA