Η Nuventi, υπό την αιγίδα του Δήμου Π. Φαλήρου και σε συνεργασία με το Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο του Δήμου, διοργανώνει την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 στον Φλοίσβο του Π. Φάληρου τους 5ους Αγώνες “Nuventi Races” με Κολύμβηση Open Water 1,5 & 3Κ, Τρέξιμο 5 & 10Κ και Τρίαθλο Sprint. Θα γίνει συνδυασμός χρόνων επιλεγμένων αποστάσεων σε Κολύμβηση & Τρέξιμο. Παράλληλα θα διεξαχθούν αγώνες Σκυταλοδρομίας Τριάθλου Sprint.

Μια ανάσα από το κέντρο της πρωτεύουσας και με εύκολη πρόσβαση για όλους, το Π. Φάληρο και οι αγώνες Nuventi Races αναδεικνύονται στο αθλητικό ραντεβού της ευρύτερης περιοχής. Οι διαδρομές περνούν από τα πιο όμορφα σημεία του παραλιακού μετώπου. Οι θεατές θα έχουν πολλαπλές ευκαιρίες να θαυμάσουν τους αθλητές σε όλες τις φάσεις των αγώνων. Οι διαδρομές θα κλείσουν στην κυκλοφορία αυτοκινήτων. Η παραλία του Φλοίσβου θα παραμείνει κλειστή κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Οι αγώνες Nuventi Races είναι ανοιχτοί σε όλους τους αθλητές (ερασιτέχνες, elite, masters, βετεράνους) και αθλούμενους. Θα γίνουν βραβεύσεις γενικής κατάταξης και ηλικιακών κατηγοριών. Ετοιμαστείτε να βρείτε τα όρια σας στους αγώνες των πιο μεγάλων αποστάσεων ή να δοκιμάστε τις δυνάμεις σας στους αγώνες των πιο μικρών αποστάσεων. Όλα υπόσχονται συναρπαστικές εμπειρίες γεμάτες δράση και θετική ενέργεια!

Η ασφάλεια των συμμετεχόντων θα εξασφαλισθεί με την παρουσία πιστοποιημένων ναυαγοσωστών και διασωστών της Lifeguard Hellas.

ΑΓΩΝΕΣ

Ατομικοί
• Κολύμβηση Open Water 1,5 χλμ (χωρίς & με στολή wetsuit)
• Κολύμβηση Open Water 3 χλμ (χωρίς & με στολή wetsuit)
• Τρέξιμο 5 χλμ
• Τρέξιμο 10 χλμ
• Τρίαθλο Sprint (Κολύμβηση 750 μ – Ποδηλασία 20 χλμ – Τρέξιμο 5 χλμ)
• Challenge Short (συνδυασμός χρόνων σε Κολύμβηση 1,5 χλμ χωρίς στολή & Τρέξιμο 5 χλμ)
• Challenge Long (συνδυασμός χρόνων σε Κολύμβηση 1,5 χλμ χωρίς στολή & Τρέξιμο 10 χλμ)
• Challenge Super (συνδυασμός χρόνων σε Κολύμβηση 3 χλμ χωρίς στολή & Τρέξιμο 10 χλμ)

Ομαδικός
• Σκυταλοδρομία Τρίαθλο Sprint, 2 ή 3 ατόμων (Κολύμβηση 750 μ – Ποδηλασία 20 χλμ – Τρέξιμο 5 χλμ)

•• Στους αγώνες Challenge, οι αθλητές θα πρέπει να προλάβουν την εκκίνηση του τρεξίματος που θα δοθεί 75 λεπτά μετά την εκκίνηση της κολύμβησης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

• Ανδρών: 16-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60+
• Γυναικών: 16-29, 30-39, 40-49, 50+
• Ανδρών με wetsuit: γενική κατάταξη
• Γυναικών με wetsuit: γενική κατάταξη
• Ανδρών Challenge: γενική κατάταξη
• Γυναικών Challenge: γενική κατάταξη
•• Για να σχηματισθεί κατηγορία απαιτούνται τουλάχιστον 6 αθλητές. Διαφορετικά, θα γίνεται σύμπτυξη κατηγοριών.

Σκυταλοδρομίες Τριάθλου:
• Ανδρών / Μικτές (ομάδες ανδρών ή μικτές ανδρών/γυναικών)
• Γυναικών

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Θα απονεμηθούν μετάλλια για τις 3 πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης ανδρών και γυναικών σε κάθε αγώνα καθώς και για τις 3 πρώτες θέσεις σε κάθε ηλικιακή κατηγορία ανδρών και γυναικών.
Όσοι βραβευθούν στη γενική κατάταξη, δεν θα βραβευθούν και στις ηλικιακές κατηγορίες.
•• Οι απονομές ανδρών και γυναικών θα γίνονται ταυτόχρονα για τις ανάλογες κατηγορίες.
Αναμνηστικό μετάλλιο θα δοθεί σε κάθε τερματίζοντα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 20/10, Αθλητικό Κέντρο Δήμου Π. Φαλήρου (στάση τραμ Τροκαντερό)
16:00 – 16:30 Τεχνική ενημέρωση
16:00 – 20:00 Παραλαβή πακέτων συμμετοχής

Κυριακή 21/10, Φλοίσβος Π. Φάληρο (στάση τραμ Πάρκο Φλοίσβου)
07:30 – 08:30 Γραμματεία αγώνων
07:30 Άνοιγμα ζώνης αλλαγών Τριάθλου
08:30 Εκκίνηση Τριάθλου και Κολύμβησης Open Water
09:45 Εκκίνηση Τρεξίματος (μετά τη διέλευση του τελευταίου ποδηλάτη)

• Οι απονομές θα γίνουν μετά τους τερματισμούς.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Παραλία Φλοίσβου
Τριγωνική διαδρομή 750 μ οριοθετημένη με μεγάλες σημαδούρες. Θα υπάρχουν σημαδούρες πορείας άλλου χρώματος.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
Τρίαθλο Sprint: 5 γύροι των 3,8 χλμ και από/προς τη ζώνη αλλαγών
Η διαδρομή είναι επίπεδη και σε πολύ καλό οδόστρωμα. Ο δρόμος θα κλείσει στην κυκλοφορία οχημάτων. Οι τριαθλητές δεν περνούν σε ΚΑΝΕΝΑ σημείο επάνω από τις γραμμές του τραμ.
Από τη ζώνη αλλαγών στο Πάρκο Φλοίσβου, κατευθυνόμαστε παραλιακά προς τη Μαρίνα Φλοίσβου, στρίβουμε δεξιά στη νότια έξοδο της μαρίνας. Βγαίνουμε στον δρόμο και αρχίζουμε τους γύρους ποδηλασίας. Συνεχίζουμε προς το Θωρηκτό Αβέρωφ, κατευθυνόμαστε έως το Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας στο Δέλτα Φαλήρου, συνεχίζουμε έως το σημείο ελέγχου και κάνουμε την αναστροφή 1. Επιστρέφουμε πίσω έως τη νότια είσοδο της Μαρίνας Φλοίσβου όπου κάνουμε την κυκλική αναστροφή 2. Κάνουμε τους γύρους που πρέπει και μετά επιστρέφουμε πίσω στη ζώνη αλλαγών από την ίδια διαδρομή.

ΤΡΕΞΙΜΟ
5 χλμ ένας γύρος και 10 χλμ δύο γύροι
Η διαδρομή είναι επίπεδη και παραλιακή.
Από τον Φλοίσβο, κατευθυνόμαστε παραλιακά προς τη Μαρίνα Φλοίσβου, στρίβουμε δεξιά και περνάμε μπροστά από τα καταστήματα της μαρίνας, συνεχίζουμε έως τη βόρεια έξοδο της μαρίνας, στρίβουμε αριστερά και κατευθυνόμαστε έως το Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας στο Δέλτα Φαλήρου, συνεχίζουμε έως το σημείο ελέγχου, κάνουμε αναστροφή και επιστρέφουμε πίσω από την ίδια διαδρομή.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

1. Η γραμματεία την ημέρα των αγώνων και η ζώνη αλλαγών του Τριάθλου θα βρίσκονται παραλιακά στον Φλoίσβο.
2. Η εκκίνηση των αγώνων Κολύμβησης Open Water και του Τριάθλου θα δοθεί μέσα στη θάλασσα (water start) κοντά στην προκυμαία της παραλίας Φλοίσβου.
Στους αγώνες Challenge, θα επιτραπεί η χρήση στολής (wetsuit) όμως οι συμμετέχοντες θα εξαιρεθούν από την κατάταξη αλλά βέβαια θα τους δοθεί ο χρόνος τους.
Στην κολύμβηση Τριάθλου, δεν επιτρέπεται η χρήση στολής (wetsuit) όταν η θερμοκρασία νερού είναι πάνω από 22 °C.
Όλοι πρέπει να περνούν από τις σημαδούρες με τον αριστερό ώμο.
Ο αριθμός ΒΙΒ θα πρέπει να αναγράφεται με σκούρο μαρκαδόρο στον δεξιό ώμο ή για wetsuit στο σκουφάκι κάθε κολυμβητή ή τριαθλητή. Πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης στον αστράγαλο.
Οι κολυμβητές σε κάθε γύρο θα περνούν από σημείο ελέγχου για καταγραφή. Ο τερματισμός θα γίνεται στην παραλία.
Βοηθητικά μέσα, όπως πέδιλα και αναπνευστήρες, θα επιτραπούν αλλά οι αθλητές θα εξαιρεθούν από την κατάταξη. Σημαδούρες ασφαλείας και mp3 επιτρέπονται.
3. Ποδηλατική διαδρομή επίπεδη σε παραθαλάσσιο δρόμο κλειστό στην κυκλοφορία οχημάτων. Το ποδηλατικό σκέλος θα γίνει με κανονισμούς non drafting (10 μέτρα καθαρή απόσταση ενδιάμεσα από ποδήλατο σε ποδήλατο) και ποινή 2 λεπτών για drafting. Tο κράνος θα είναι υποχρεωτικό. Επιτρέπεται η χρήση κάθε είδους ποδηλάτου αρκεί να είναι ασφαλές και σε καλή κατάσταση.
4. Δρομική διαδρομή επίπεδη σε παραθαλάσσιο δρόμο.
5. Ο αριθμός ΒΙΒ πρέπει να φαίνεται στο πίσω μέρος του σώματος στην ποδηλασία και στο μπροστά στο τρέξιμο. Συνιστούμε να φοράτε τον αριθμό ΒΙΒ σε ελαστική ζώνη.
6. Οι συμμετέχοντες είναι υπεύθυνοι να γνωρίζουν τις διαδρομές, τις στροφές και τους γύρους που έχουν διανύσει κατά τη διάρκεια των αγώνων. Οι τριαθλητές μπορούν εύκολα να ξέρουν τους γύρους τους στην ποδηλασία αρκεί να έχουν έναν απλό μετρητή απόστασης ή ρολόι (χρόνος γύρου Χ αριθμό γύρων).
7. Tα chip χρονομέτρησης θα συλλέγονται αμέσως μετά τον τερματισμό.
8. Στις σκυταλοδρομίες, όλες οι αλλαγές θα πρέπει να γίνονται εντός της ζώνης αλλαγών και δίπλα στο ποδήλατο της ομάδας με τον κάθε αθλητή να δίνει το chip χρονομέτρησης στον επόμενο.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΑΓΩΝΩΝ

https://goo.gl/z5bnfJ
Κοντινότερα είναι η στάση λεωφορείων Φλοίσβος και η στάση τραμ Πάρκο Φλοίσβου.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Ηλεκτρονική με chip και με σημεία ελέγχου σε κάθε γύρο και στις αναστροφές.
Τα επίσημα αποτελέσματα των αγώνων θα δημοσιευθούν στη σελίδα της Nuventi στο Facebook και στη σελίδα της εκδήλωσης.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι γεννηθέντες το 2002 και πριν. Για τη συμμετοχή σας, θα πρέπει να συμπληρώσετε και υπογράψετε υπεύθυνη δήλωση που θα βρείτε στο link https://goo.gl/PQXmxq. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν υποβληθεί σε ιατρικό έλεγχο μέσα στους τελευταίους 12 μήνες και να προσκομίσουν αντίγραφο ιατρικής βεβαίωσης παθολόγου ή καρδιολόγου ότι είναι υγιείς και μπορούν να συμμετάσχουν σε αθλητικούς αγώνες. Παρακαλούμε φέρτε τη δήλωση συμπληρωμένη και τη βεβαίωση πριν τα events για να μην γίνουν καθυστερήσεις. Ο γονέας ή κηδεμόνας ανηλίκου θα πρέπει να υποβάλλει και υπογράψει τη δήλωση πριν τα events ή να την αποστείλει με το γνήσιο της υπογραφής του. Τα παραπάνω ισχύουν για κάθε μέλος ομάδας σκυταλοδρομίας.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Το Team Εθελοντών μας θα δώσει δυναμικό παρόν με θετική ενέργεια όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις μας για να υποστηρίξει την προσπάθεια των αθλητών.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Συμβάλουμε όλοι στη δράση «Αθλητές για το Περιβάλλον» ανακυκλώνοντας ό,τι πλαστικό μπουκάλι ή συσκευασία ενεργειακών gel χρησιμοποιήσουμε. Παρακαλούμε μην πετάτε οτιδήποτε κάτω στο έδαφος της Μαρίνας Φλοίσβου.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Μέρος των εσόδων από τους αγώνες θα διατεθεί για την αγορά τροφίμων και άλλων ειδών που θα προσφερθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο και συσσίτιο του Δήμου Π. Φαλήρου.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΑΚΕΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η παραλαβή των πακέτων συμμετοχής (chip, αριθμός ΒΙΒ κλπ.) θα γίνει το Σάββατο 20/10 και ώρες 16:00-20:00 από το Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Π. Φαλήρου (στάση τραμ Τροκαντερό). Η παραλαβή θα γίνεται στην αίθουσα μουσικής του πρώτου ορόφου του κτιρίου που βρίσκεται ακριβώς μετά την κεντρική είσοδο του Αθλητικού Κέντρου. Αν κάποιοι δεν προλάβουν να παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής, μπορούν να το πάρουν από τη γραμματεία των αγώνων την Κυριακή 21/10 και ώρες 7:30-8:30 πμ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η τεχνική ενημέρωση θα διεξαχθεί το Σάββατο 20/10 και ώρες 16:00-16:30 στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Π. Φαλήρου (Στάση τραμ Τροκαντερό). Η ενημέρωση θα γίνει στην αίθουσα μουσικής του πρώτου ορόφου του κτιρίου που βρίσκεται ακριβώς μετά την κεντρική είσοδο του αθλητικού κέντρου. Θα δοθούν απαντήσεις και διευκρινίσεις σε τυχόν ερωτήματά σας.

ΠΑΡΟΧΕΣ

Μετάλλιο αγώνα, chip χρονομέτρησης, αριθμός ΒΙΒ. Επίσης, οι συμμετέχοντες θα λάβουν ό,τι προϊόντα, υπηρεσίες και δώρα προσφέρουν οι χορηγοί και υποστηρικτές μας. Στους προηγούμενους αγώνες μας, είχαμε εξασφαλίσει πλούσιες παροχές όπως: Μπλουζάκι, σκουφάκι κολύμβησης, νερό, μπανάνα, ισοτονικό ποτό, ενεργειακό gel, μπάρα δημητριακών, χυμό, τορτίγια με 5 λαχανικά και pasta μακαρονάδα αποκατάστασης (πριν την απονομή των μεταλλίων) καθώς και υπηρεσίες security. Μείνετε συνδεδεμένοι καθώς θα τα ανακοινώνουμε όλα στις σελίδες των αγώνων στο Facebook. Όλοι οι χορηγοί μας επιθυμούν να ανανεώσουν τη συμμετοχή τους.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Θέλουμε να μην λείψει κανείς από αγώνες τόσο κοντά στην Αθήνα. Εσύ θα δώσεις το παρών;
Δηλώστε τώρα συμμετοχή. Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στα links:
https://goo.gl/forms/JMahketoOPrQjZ3N2 (νέα φόρμα, προτείνεται, δίνει τη δυνατότητα να ανεβάσετε αρχεία, όπως την Υπεύθυνη Δήλωση, και να λάβετε email επιβεβαίωσης, θα πρέπει να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο Google ή να δημιουργήσετε εύκολα ένα νέο) ή
https://goo.gl/forms/a52hb4P9PFiS5vW03 (φόρμα χωρίς σύνδεση με Google)
•• Συμπληρώστε τη νέα φόρμα, ανεβάζοντας σε αυτή όλα τα σχετικά έγγραφα, και καταβάλετε το ποσό της συμμετοχής σας έως και 16/10. Έτσι θα μπείτε αυτόματα σε κλήρωση όπου ένας τυχερός θα κερδίσει το ποσό της συμμετοχής του.

Για εγγραφή και πληρωμή έως και 16/10
• Κολύμβηση Open Water 1,5 χλμ (χωρίς & με στολή wetsuit) 20 ευρώ
• Κολύμβηση Open Water 3 χλμ (χωρίς & με στολή wetsuit) 20 ευρώ
• Τρέξιμο 5 χλμ 10 ευρώ
• Τρέξιμο 10 χλμ 12 ευρώ
• Τρίαθλο Sprint (Κολύμβηση 750 μ – Ποδηλασία 20 χλμ – Τρέξιμο 5 χλμ) 30 ευρώ
• Challenge Short (συνδυασμός χρόνων σε Κολύμβηση 1,5 χλμ χωρίς στολή & Τρέξιμο 5 χλμ) 25 ευρώ
• Challenge Long (συνδυασμός χρόνων σε Κολύμβηση 1,5 χλμ χωρίς στολή & Τρέξιμο 10 χλμ) 25 ευρώ
• Challenge Super (συνδυασμός χρόνων σε Κολύμβηση 3 χλμ χωρίς στολή & Τρέξιμο 10 χλμ) 25 ευρώ
• Σκυταλοδρομία Τρίαθλο Sprint, 2 ή 3 ατόμων (Κολύμβηση 750 μ – Τρέξιμο 5 χλμ) 40 ευρώ

•• Στους αγώνες Challenge, οι αθλητές θα πρέπει να προλάβουν την εκκίνηση του τρεξίματος που θα δοθεί 75 λεπτά μετά την εκκίνηση της κολύμβησης.

Για εγγραφές από 17/10 και μετά
• Κολύμβηση Open Water 1,5 χλμ (χωρίς & με στολή wetsuit) 25 ευρώ
• Κολύμβηση Open Water 3 χλμ (χωρίς & με στολή wetsuit) 25 ευρώ
• Τρέξιμο 5 χλμ 12 ευρώ
• Τρέξιμο 10 χλμ 15 ευρώ
• Τρίαθλο Sprint (Κολύμβηση 750 μ – Ποδηλασία 20 χλμ – Τρέξιμο 5 χλμ) 40 ευρώ
• Challenge Short (συνδυασμός χρόνων σε Κολύμβηση 1,5 χλμ χωρίς στολή & Τρέξιμο 5 χλμ) 30 ευρώ
• Challenge Long (συνδυασμός χρόνων σε Κολύμβηση 1,5 χλμ χωρίς στολή & Τρέξιμο 10 χλμ) 30 ευρώ
• Challenge Super (συνδυασμός χρόνων σε Κολύμβηση 3 χλμ χωρίς στολή & Τρέξιμο 10 χλμ) 30 ευρώ
• Σκυταλοδρομία Τρίαθλο Sprint, 2 ή 3 ατόμων (Κολύμβηση 750 μ – Τρέξιμο 5 χλμ) 50 ευρώ

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και την Παρασκευή 19/10 για περιορισμένο αριθμό αθλητών.
Τα ΒΙΒ θα έχουν το όνομα των συμμετεχόντων για όσες εγγραφές και πληρωμές γίνουν έως και τη Δευτέρα 16/10.

Facebook Comments