Αφού βγήκαν 7οι-ες στην Ευρώπη με 3:47.44 και αφού έδωσαν και τις καθιερωμένες δηλώσεις στην κρατική τηλεόραση, οι τέσσερις κορυφαίοι-ες της Ελλάδας στα 4 στιλ έφτασαν λίγο κουρασμένοι-ες αλλά σίγουρα με χαμόγελο στη μεικτή ζώνη. Ακολουθούν οι δηλώσεις τους για τον τελικό, ο οποίος ήταν ο πρώτος χρονικά για την Ελλάδα στη διοργάνωση:

Χρήστου (ύπτιο – 53.05): «Εγώ ξεκίνησα πρώτος, ήταν σαν μία ατομική κούρσα. Είχα στο μυαλό μου τον Ιταλό και να κολυμπήσω μία κούρσα σε μορφή τελικού, ο οποίος είναι την Τετάρτη. Πήγε πολύ καλά, δεν είμαι ακόμα 100% έτοιμος και όσο περνούν οι μέρες θα κολυμπάω ακόμα πιο γρήγορα. Θα νιώθω καλύτερα κούρσα με την κούρσα».

Μερετσόλιας (πρόσθιο – 1:00.87): «Δεν ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα σε χρόνο, ήθελα πιο χαμηλά. Προφανώς δεν είμαι στην καλύτερη κατάσταση που έχω βρεθεί. Έχω κάποια θεματάκια που κοιτάζουμε να λυθούν αλλά πάντα μία εμπειρία σε ομαδικό είναι σπουδαία, ειδικά με αυτή την ομάδα. Δοκιμασμένη συνταγή και περνάμε ωραία».

Ντουντουνάκη (πεταλούδα – 57.92): «Όπως έχω πει πολλές φορές ήταν ιδιαίτερη χρονιά για μένα από πολλές απόψεις. Ήταν μία δύσκολη μέρα και νομίζω πως για 4η κούρσα το γεγονός ότι έγραφε μπροστά το 57 κάνει την παρουσία μου αξιοπρεπή, δεν ξέρω αν μπορούσα κάτι παραπάνω τη δεδομένη χρονική στιγμή. Χαίρομαι γιατί πρέπει να ήταν και η πρώτη κούρσα της μέρας που ευχαριστήθηκα γιατί είχε λιγότερη πίεση από τις προηγούμενες. Είναι μία σκυτάλη που μου αρέσει πολύ, αν υπήρχε μία σκυτάλη να διαλέξω αυτή θα διάλεγα 1000 φορές και για την ομάδα, και για τα παιδιά που είμαστε και για τη σκυτάλη σαν σκυτάλη. Είμαστε αρκετά ενωμένοι και μεταξύ μας και ως προς το στόχο και αυτό πιστεύω θα φανεί».

Δράκου (ελεύθερο – 55.60): «Δεν θεωρώ ότι βοήθησα τα παιδιά όσο έπρεπε. Πάντα στις σκυτάλες βγάζω καλύτερους χρόνους από τα ατομικά και σήμερα δεν το έκανα. Φέτος έχω δουλέψει πιο πλύ για 50μ, δεν έχω κάνει πολλά 100αρια, γιατί ο στόχος μου ήταν το ατομικό. Οπότε πίστευα ότι θα ήταν δύσκολο εξαρχής να βγάλω δύο 100αρια στο 54 ή 55 μικρό. Προσπάθησα όσο μπορούσα για τα παιδιά και για αυτή την ομάδα. Τα 100αρια θέλουν δουλειά και στοχοπροσήλωση, ειδικά για αθλήτριες σαν κι εμένα που δεν είμαι το ταλέντο που βγάζει μάτια, είμαι κολυμβήτρια της δουλειάς. Αν δεν έχω δουλέψει στο 100% δεν θα αποδώσω και το 100%».

Τον τελευταίο ένα χρόνο και κάτι η μεικτή σκυταλοδρομία έχει χαρίσει μεγάλες στιγμές στην ελληνική κολύμβηση, πρώτα με την Ολυμπιακή πρόκριση, μετά με την 11η θέση στην παρθενική παρουσία του αγωνίσματος σε Ολυμπιακούς Αγώνες με πανελλήνιο ρεκόρ και τώρα με την 7η θέση σε ευρωπαϊκό τελικό. Στην ερώτηση για την αξία που πρέπει να δίνουν τόσο οι ίδιοι οι αθλητές όσο και η ομοσπονδία στη συγκεκριμένη σκυταλοδρομία, ο Χρήστου πήρε το λόγο πρώτος: «Αυτή η σκυτάλη είναι κίνητρο για τα νέα κορίτσια για να φτάσουν το επίπεδο της Άννας και την Νόρας και να έχουμε σκυτάλες και mixed και γυναικών. Είναι ένα μήνυμα προς όλους», ενώ η Δράκου συμπλήρωσε: «Στο δικό μας το μυαλό είναι μία από τις κορυφαίες σκυταλοδρομίες της Ελλάδας και μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη. Πιστεύουμε και οι 4 ότι θα μπορέσουμε να πάμε και στο Παρίσι, μακάρι με αυτή τη σύνθεση».