Μια πρόκληση από εκείνες που όλοι οι αθλητές αρέσκονται να αντιμετωπίζουν έχει μπροστά της η Εθνική ομάδα ανδρών, όσον αφορά το 34ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη από 12-26 Ιανουαρίου.

Η Ελλάδα του Θοδωρή Βλάχου κληρώθηκε στον Δ’ Όμιλο της διοργάνωσης με την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Γεωργία και ήδη θεωρείται αδιανόητο να μην περάσει από αυτόν τον όμιλο που προκρίνονται τρεις ομάδες. Ωστόσο, μόνον ο νικητής του Ομίλου περνά απευθείας στους «8».

Το παιχνίδι που θα κρίνει την πρωτιά στον Όμιλο είναι η… πρεμιέρα! Η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο εναρκτήριο παιχνίδι της στη μεγάλη διοργάνωση και πλέον στρέφει την προσοχή της στον κομβικό αυτό αγώνα. Αν η ομάδα έχει υγεία, έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει, ενώ μην ξεχνάμε ότι στο Παγκόσμιο της Γκουανγκζού οι Ιταλοί φόρεσαν το στέμμα, αφού πέρασαν στις λεπτομέρειες την Εθνική Ελλάδος…

Στους υπόλοιπους ομίλους, στον Α’ Όμιλο γίνεται μάχη, καθώς η Κροατία είναι το φαβορί για την πρώτη θέση και έρχεται εν συνεχεία το Μαυροβούνιο του Γκοΐκοβιτς, αλλά και η Γερμανία με τη σημαντική άνοδο στο έσχατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά και η ανερχόμενη Σλοβακία που δεν τρομάζει, εν τούτοις.

Στον Β’ Όμιλο απόλυτο φαβορί για την πρωτιά είναι η Σερβία και η δεύτερη θέση θα κριθεί, θεωρητικά, ανάμεσα σε Ρωσία και Ολλανδία, ενώ στον όμιλο είναι η Ρουμανία του Σάκη Κεχαγιά.

Στον Γ’ Όμιλο, Ισπανία και Ουγγαρία θα δώσουν έναν δυνατό αγώνα για την πρωτιά.

Facebook Comments