Το ημερολόγιο έγραφε 22 Μαρτίου 1997 και μέχρι τότε καμία ελληνική ομάδα υδατοσφαίρισης είτε σε συλλογικό είτε σε Εθνικό επίπεδο δεν είχε κατακτήσει την κορυφή κάποιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Μια παρέα παιδιών από τη Βουλιαγμένη με προπονητή τον Γιάννη Γιαννουρή δούλεψε σκληρά, με απόλυτη πειθαρχία και άλλαξε τον ρου της ιστορίας για την ελληνική υδατοσφαίριση. Στον δεύτερο τελικό του κυπέλλου κυπελλούχων των ανδρών που διεξήχθη στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, με τον κόσμο να κρεμιέται από τα κάγκελα κυριολεκτικά, ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης υποδεχόταν την ιταλική Ρόμα του Τίμπορ Μπένετεκ έχοντας ως παρακαταθήκη του την ισοπαλία με 9-9 στο πρώτο παιχνίδι στην ιταλική πρωτεύουσα.

Το αντρικό τμήμα της Βουλιαγμένης με έναν άρτιο αγώνα έφθασε στην ιστορική κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τίτλου για την ελληνική υδατοσφαίριση, στον τελικό κόντρα στη Ρόμα, με σκορ 7-6.

Τα γκολ του ΝΟ Βουλιαγμένης είχαν σημειώσει: Αφρουδάκης Γ. 3, Ψύχος 2, Λοράντος 1, Κουτσογιάννης 1

Βουλιαγμένη – Το ρόστερ: Γιώργος Ρέππας, Γιώργος Αφρουδάκης, Δημήτρης Μάζης , Τόνι Κουτσογιάννης, Γιώργος Μαυρωτάς (αρχηγός), Βασίλης Λαμπάτος, Τζώρτζης Μουριάδης, Τεο Λοράντος, Σπύρος Μπουλουγουράς, Ζάχος Αφρουδάκης, Δημήτρης Τσίκλος, Νίκος Καφετζόπουλος, Διονύσης Σταθόπουλος, Πέταρ Τρμπόγεβιτς.