Ήταν σαν σήμερα, 22 Ιουνίου, όταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ελλάδα, ίσως το μεγαλύτερο, έχασε την ζωή του στο στοιχείο που αγαπούσε. Ο Νώντας Σαμαρτζίδης, «έφυγε» σε ηλικία 31 ετών.

Πάνε από τότε 24 ολόκληρα χρόνια και ο κόσμος της υδατοσφαίρισης δεν λέει να τον λησμονήσει.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος, εκφράστηκε για την απώλεια ενός μεγάλου αθλητή, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ένας ακόμη χρόνος χωρίς τον Νώντα Σαμαρτζίδη και ειλικρινά έχω στερέψει από λόγια. Ήταν ένα παιδί με αστείρευτο φιλότιμο. Αθλητής με μεγάλες δυνατότητες και τεράστια προσφορά στο χώρο. Λείπει από τον Ελληνικό αθλητισμό, καθώς δεν βγαίνουν τέτοιοι παίκτες συχνά. Τα κατορθώματα του Νώντα θα μείνουν ανεξίτηλα στην ελληνική υδατοσφαίριση. Εκτός από πολύ μεγάλος αθλητής ήταν και ένα καλό παιδί, το οποίο έφυγε τόσο άδικα, πάνω στο καλύτερο κομμάτι της ζωής του. Το κενό αυτού του μεγάλου αθλητή είναι δυσαναπλήρωτο και όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα αξίζει να μνημονεύεται. Πάντα θα είναι στο μυαλό και στην καρδιά μας».

Ο Σαμαρτζίδης υπήρξε για χρόνια το βαρόμετρο της ελληνικής υδατοσφαίρισης και ξεχώριζε πάντα για το ήθος και τα ηγετικά χαρακτηριστικά του. Φόρεσε το σκουφάκι της Εθνικής Ελλάδας 319 φορές, τις περισσότερες ως αρχηγός της. Πρόλαβε να ταξιδέψει σε δύο Ολυμπιάδες, σε δύο Φίνα Καπ ενώ έδωσε δυναμικό παρών σε δύο Παγκόσμια και δύο Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Facebook Comments